reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Nooo przed tą ciąża było ok z noszeniem po schodach, a teraz się męczę. Czuję nogi i dysze już pod drzwiami.
Wiesz co, mamy stara parasolkę na korytarzu przy wejsciu, jak gdzieś szybko i blisko muszę iść to ja biorę. Gondole trzymaliśmy w garażu, więc miałam do pokonania jeszcze 50 m i otworzenie okropnych starych drzwi z garażu, gdzie dosłownie całym ciałem musze napierać żeby je ruszyć. W listopadzie się zbuntowalam i kupiliśmy spacerówkę jednoczęściowa i trzymamy ją w piwnicy, ale żeby było śmiesznie sąsiad z Alzheimerem ustawia puszki po piwie na schodach🤦‍♀️ i czasami muszę robić jeszcze slalom z dzieckiem w jednej ręce i wózkiem w drugiej.
O matko to niezły rollercoaster masz z tym wszystkim🙁 samemu jest bardzo ciężko w takich sytuacjach, a teraz w ciąży to już w ogóle hardcore🙄

reklama
Cześć Dziewczyny jak tam u Was dzisiaj ?
U mnie 6+6 czytałam wszystkie zaległe strony i widzę że nie jestem sama...też mam taki duży brzuch jest to moja pierwsza ciąża dlatego zdziwiłam się i zastanawiałam co jest. Pytałam lekarza na wizycie i mówił że tak czasem bywa. Wzdęcia, a do tego też przyjmuje progesteron, a piszecie że on też zatrzymuję wodę w organizmie także troszkę się uspokoiłam. Ale właśnie ubieram jakieś zwiewne sukienki do pracy bo czuję się jakby każdy na mnie patrzył i już wiedział o ciąży 🤦🤷😆
Jeszcze tydzień i idę na upragniony urlop ❤️
U nas dziś mega gorąco, Żar się leje z nieba🙈 narazie siedzimy w domu, po poludnou moze basen❤️ ja się czuje dobrze, tylko ciągle jakoś zmęczona😀
Ooo urlop super - jakie plany? 😍

U nas dziś mega gorąco, Żar się leje z nieba🙈 narazie siedzimy w domu, po poludnou moze basen❤️ ja się czuje dobrze, tylko ciągle jakoś zmęczona😀
Ooo urlop super - jakie plany? 😍
Nie mamy planów z mężem chyba w tym roku po prostu będziemy odpoczywać w domu no chyba, że wyjdzie jakoś mega spontan ale powiem szczerze że chyba wolę zostać w domu 🙂

Hej dziewczyny. Beta wyszła mi dwa razy dodatnia i wzrastała. Pokazując początek 5 tygodnia. Oraz dwa testy ciążowe pozytywne także myślę że to na pewno ciąża.
Ale problem zaczyna się z tym że nie jestem ubezpieczona i mam takie pytanko czy mogę iść do ginekologa żeby mi tą ciąże potwierdził na fundusz czy pierwszą wizytę muszę iść prywatnie i dopiero będę miała ubezpieczenie jak będę miała kartę ciąży?

Hej dziewczyny. Beta wyszła mi dwa razy dodatnia i wzrastała. Pokazując początek 5 tygodnia. Oraz dwa testy ciążowe pozytywne także myślę że to na pewno ciąża.
Ale problem zaczyna się z tym że nie jestem ubezpieczona i mam takie pytanko czy mogę iść do ginekologa żeby mi tą ciąże potwierdził na fundusz czy pierwszą wizytę muszę iść prywatnie i dopiero będę miała ubezpieczenie jak będę miała kartę ciąży?
Hej😊 normalnie możesz iść do lekarza na nfz bez ubezpieczenia.

Dziewczyny wy też macie taki "duzy" brzuch? Ja sobie dziś ubrałam kombinezon i przecież wyglądałam w nim jakbym była przynajmniej w 5 miesiącu 🫣 nie mówiąc o tym, że ciągle mi się ma na słone. Chipsy i frytki z duuuza ilością soli 😁😁
Tak... Strasznie mi wybiło brzuch + trochę tłuszczyku w górnej partii, wyglądam zwyczajnie grubo. Bo ciężko to na tym etapie nazwać brzuchem ciążowym o_O Mało tego, w okolicach spodziewanej miesiączki ważyłam się u koleżanki i przybyło mi 2kg (!) po dwóch latach wagi na stałym poziomie. A chodziłam na spacery nawet po 10km dziennie i pilnowałam diety. Jestem osobą, która łatwo zarówno chudnie jak i tyje, więc mnie to zaskoczyło😳 w poprzedniej ciąży miałam na plusie książkowo niecałe 10kg. Aż się boję jutro stanąć na wadze u lekarza😂

Tak... Strasznie mi wybiło brzuch + trochę tłuszczyku w górnej partii, wyglądam zwyczajnie grubo. Bo ciężko to na tym etapie nazwać brzuchem ciążowym o_O Mało tego, w okolicach spodziewanej miesiączki ważyłam się u koleżanki i przybyło mi 2kg (!) po dwóch latach wagi na stałym poziomie. A chodziłam na spacery nawet po 10km dziennie i pilnowałam diety. Jestem osobą, która łatwo zarówno chudnie jak i tyje, więc mnie to zaskoczyło😳 w poprzedniej ciąży miałam na plusie książkowo niecałe 10kg. Aż się boję jutro stanąć na wadze u lekarza😂
ja tyłam po 30 kg , 10 brzmi świetnie 😃😃😃

ja tyłam po 30 kg , 10 brzmi świetnie 😃😃😃
30 to faktycznie sporo 🤭 udało ci się wrócić do wagi wyjściowej? oczywiście, że 10 to rewelacja, nic poza brzuchem nie urosło😅 właśnie tego razu się obawiam, bo ledwo ciąża się zaczęła, a chyba mam już +5😀 więc takie 30 to może być wariant optymistyczny😂

30 to faktycznie sporo 🤭 udało ci się wrócić do wagi wyjściowej? oczywiście, że 10 to rewelacja, nic poza brzuchem nie urosło😅 właśnie tego razu się obawiam, bo ledwo ciąża się zaczęła, a chyba mam już +5😀 więc takie 30 to może być wariant optymistyczny😂
tak ogólnie jestem bardzo wysoka i szczupła wiec miałam tylko duży brzuch :) nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści :)

reklama
Do góry