reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A na jakim etapie jesteś?
Z mojej historii:
1 wczesne poronienie w kwietniu tego roku.

Obecnie 19 tydzień, termin ok. 10.03.2023
Po wielu przejściach, łącznie z in vitro.
Pełna obaw, stresu.

Stan obecny to łożysko na przedniej ścianie, zachodzące na ujście ( częściowo, nie centralnie), końskie dawki progesteronu od samego początku, jednodniowe plamienie w 1 trymestrze, oszczędny tryb.
Chodzę jednocześnie do dwóch lekarzy. Jeden z kliniki płodności oddalony od mojego miejsca zamieszkania około 150km, drugi awaryjny na miejscu.

To w dużym skrócie.

reklama
Witamy, opowiedz nam coś o sobie 🙂
Tutaj jest dużo dziewczyn, więc wsparcie jest. A dużo dziewczyn czeka aż reszta zacznie się udzielać bo chętnych na forum zamknięte jest dużo ale jakoś nie bardzo chcą się udzielać na głównym wątku.
Jestem na L4, siedzę sama w domu ( mąż w pracy, żadnych biegających brzdąców) więc bardzo chętnie się poudzielam 😉
W poprzednim wpisie trochę z historii, z informacji o mnie to obecnie 33 latka, jak urodzę to już będzie 34 😉 wysoka i szczupła, do tej pory wręcz wklęsła, obecnie minimalnie wypukła 😂 choć już bardzo bym chciała mieć ciążowy brzuszek ...

Jestem na L4, siedzę sama w domu ( mąż w pracy, żadnych biegających brzdąców) więc bardzo chętnie się poudzielam 😉
W poprzednim wpisie trochę z historii, z informacji o mnie to obecnie 33 latka, jak urodzę to już będzie 34 😉 wysoka i szczupła, do tej pory wręcz wklęsła, obecnie minimalnie wypukła 😂 choć już bardzo bym chciała mieć ciążowy brzuszek ...
Hej

MIło,że dołączyłaś. Z tym brzuchem to naprawdę nie śpiesz się. Jeszcze będziesz czekała aż znowu będziesz miałą wklęsły.
Ja też 19 tydzień i uwierz mi brzuch już mam spory, typowo ciążowy i jest mi zwyczajnie bardzo ciężko. A tu jeszcze połowa ciąży przede mną.

Hej

MIło,że dołączyłaś. Z tym brzuchem to naprawdę nie śpiesz się. Jeszcze będziesz czekała aż znowu będziesz miałą wklęsły.
Ja też 19 tydzień i uwierz mi brzuch już mam spory, typowo ciążowy i jest mi zwyczajnie bardzo ciężko. A tu jeszcze połowa ciąży przede mną.
Czekaliśmy na ten etap kilka dobrych lat więc pewnie dlatego tak jest wyczekiwany. Nie czuję też ruchów poza nieregularnym bulgotaniem... Ale wiem, że i na to przyjdzie odpowiedni czas ...

Jak na przedniej ścianie łożysko, to z tymi ruchami może być różnie, u mnie jest łożysko na przedniej ścianie i nic nie czuję, a znajoma dopiero w 25 tygodniu czuła ruchy też miała na przedniej ścianie i pierwsza ciąża i taka amortyzację miała 😀, ale wiadomo to kwestia indywidualna każdego 😀

Jak na przedniej ścianie łożysko, to z tymi ruchami może być różnie, u mnie jest łożysko na przedniej ścianie i nic nie czuję, a znajoma dopiero w 25 tygodniu czuła ruchy też miała na przedniej ścianie i pierwsza ciąża i taka amortyzację miała 😀, ale wiadomo to kwestia indywidualna każdego 😀
Właśnie też go wyczytałam dlatego nie spodziewam się szybko "słodkich" kopniaków... A miałyście już połówkowe?

reklama
Do góry