reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A na jakim etapie jesteś?
Z mojej historii:
1 wczesne poronienie w kwietniu tego roku.

Obecnie 19 tydzień, termin ok. 10.03.2023
Po wielu przejściach, łącznie z in vitro.
Pełna obaw, stresu.

Stan obecny to łożysko na przedniej ścianie, zachodzące na ujście ( częściowo, nie centralnie), końskie dawki progesteronu od samego początku, jednodniowe plamienie w 1 trymestrze, oszczędny tryb.
Chodzę jednocześnie do dwóch lekarzy. Jeden z kliniki płodności oddalony od mojego miejsca zamieszkania około 150km, drugi awaryjny na miejscu.

To w dużym skrócie.

reklama
Witamy, opowiedz nam coś o sobie 🙂
Tutaj jest dużo dziewczyn, więc wsparcie jest. A dużo dziewczyn czeka aż reszta zacznie się udzielać bo chętnych na forum zamknięte jest dużo ale jakoś nie bardzo chcą się udzielać na głównym wątku.
Jestem na L4, siedzę sama w domu ( mąż w pracy, żadnych biegających brzdąców) więc bardzo chętnie się poudzielam 😉
W poprzednim wpisie trochę z historii, z informacji o mnie to obecnie 33 latka, jak urodzę to już będzie 34 😉 wysoka i szczupła, do tej pory wręcz wklęsła, obecnie minimalnie wypukła 😂 choć już bardzo bym chciała mieć ciążowy brzuszek ...

Jestem na L4, siedzę sama w domu ( mąż w pracy, żadnych biegających brzdąców) więc bardzo chętnie się poudzielam 😉
W poprzednim wpisie trochę z historii, z informacji o mnie to obecnie 33 latka, jak urodzę to już będzie 34 😉 wysoka i szczupła, do tej pory wręcz wklęsła, obecnie minimalnie wypukła 😂 choć już bardzo bym chciała mieć ciążowy brzuszek ...
Hej

MIło,że dołączyłaś. Z tym brzuchem to naprawdę nie śpiesz się. Jeszcze będziesz czekała aż znowu będziesz miałą wklęsły.
Ja też 19 tydzień i uwierz mi brzuch już mam spory, typowo ciążowy i jest mi zwyczajnie bardzo ciężko. A tu jeszcze połowa ciąży przede mną.

Hej

MIło,że dołączyłaś. Z tym brzuchem to naprawdę nie śpiesz się. Jeszcze będziesz czekała aż znowu będziesz miałą wklęsły.
Ja też 19 tydzień i uwierz mi brzuch już mam spory, typowo ciążowy i jest mi zwyczajnie bardzo ciężko. A tu jeszcze połowa ciąży przede mną.
Czekaliśmy na ten etap kilka dobrych lat więc pewnie dlatego tak jest wyczekiwany. Nie czuję też ruchów poza nieregularnym bulgotaniem... Ale wiem, że i na to przyjdzie odpowiedni czas ...

Jak na przedniej ścianie łożysko, to z tymi ruchami może być różnie, u mnie jest łożysko na przedniej ścianie i nic nie czuję, a znajoma dopiero w 25 tygodniu czuła ruchy też miała na przedniej ścianie i pierwsza ciąża i taka amortyzację miała 😀, ale wiadomo to kwestia indywidualna każdego 😀

Jak na przedniej ścianie łożysko, to z tymi ruchami może być różnie, u mnie jest łożysko na przedniej ścianie i nic nie czuję, a znajoma dopiero w 25 tygodniu czuła ruchy też miała na przedniej ścianie i pierwsza ciąża i taka amortyzację miała 😀, ale wiadomo to kwestia indywidualna każdego 😀
Właśnie też go wyczytałam dlatego nie spodziewam się szybko "słodkich" kopniaków... A miałyście już połówkowe?

reklama
Do góry