reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Cetaphil używałam właśnie przed ciąża. Zarówno do mycia jak i krem. Dermatolog tez się dziwił, że po tak "Dobrym" produkcie mam takie uczulenie.
Cetaphil tez jest opisany na tej grupie o której pisalam wyżej. Jeśli masz Facebook to możesz sobie poczytać.
Wow. Jestem w szoku. A próbowałaś tej serii redness Control? Ona jest przeznaczona do skóry z trądzikiem i problemami zaczerwienień.
Chyba, że uczula Cię jakiś konkretny składnik od nich :(

Do grupy z ciekawości się zapisałam, zawsze jakieś ciekawostki wpadną 😁

reklama
Wow. Jestem w szoku. A próbowałaś tej serii redness Control? Ona jest przeznaczona do skóry z trądzikiem i problemami zaczerwienień.
Chyba, że uczula Cię jakiś konkretny składnik od nich :(

Do grupy z ciekawości się zapisałam, zawsze jakieś ciekawostki wpadną 😁
Tej serii o której piszesz, nie używałam. Ogólnie na codzień się nie maluje więc od zawsze używałam cetaphil emulsja i tego kremu, który jest akurat z analiza składu. Moze być tak, że jeden skladnik mnie uczula akurat w ciąży. Przed ciąża byłam zadowolona z efektów i zamierzam wrócić po 😀 nie mam trądziku ani żadnych innych problemów ze skórą, aktualnie nie używam nic i też jest dobrze 😀

Tej serii o której piszesz, nie używałam. Ogólnie na codzień się nie maluje więc od zawsze używałam cetaphil emulsja i tego kremu, który jest akurat z analiza składu. Moze być tak, że jeden skladnik mnie uczula akurat w ciąży. Przed ciąża byłam zadowolona z efektów i zamierzam wrócić po 😀 nie mam trądziku ani żadnych innych problemów ze skórą, aktualnie nie używam nic i też jest dobrze 😀
Ja rzadko się maluje i nigdy nie miałam problemów z cerą. Za to teraz w ciąży pojawił mi się trądzik różowaty i właśnie dermatolog zalecił mi tę serię jako najłagodniejszą. Póki co jestem zadowolona :)
No i uważam, że buzię zawsze warto nawilżać jakimś kremem 😁

Dziewczyny, a jakie badania macie zlecane przez swoich ginekologów? U mnie niezmiennie cały czas tylko morfologia z rozmazem plus badanie moczu i toksoplazmoza co miesiąc.Żadnych dodatkowych współczynnikow z krwi. Zastanawiam się, czy badania nie powinny być chociaż trochę rozszerzone? U mnie dotychczas wszystkie te wyniki były ok i może nie ma potrzeby badania innych rzeczy. Zaczęłam właśnie 19 tydz.
Mocz i morfo co miesiąc mam. Dodatkowo TSH. Jest lista badań które ciężarna powinna mieć zrobione i w którym przedziale TC. Głównie jednak decyduje lekarz 🙂

Dziewczyny, a jakie badania macie zlecane przez swoich ginekologów? U mnie niezmiennie cały czas tylko morfologia z rozmazem plus badanie moczu i toksoplazmoza co miesiąc.Żadnych dodatkowych współczynnikow z krwi. Zastanawiam się, czy badania nie powinny być chociaż trochę rozszerzone? U mnie dotychczas wszystkie te wyniki były ok i może nie ma potrzeby badania innych rzeczy. Zaczęłam właśnie 19 tydz.
Ja nie mieszkam w Polsce i miałam morfologie robioną na początku a teraz co wizytę tylko mocz. O Toksoplazmozę musiałam poprosić bo wiem ,że nie mam przeciwciał i inny lekarz, jeszcze przed ciążą, powiedział że to będzie musiało być kontrolowane podczas ciąży. Mój lekarz prowadzący bardzo na luzie podchodzi do badań krwi co mnie trochę martwi. Muszę go trochę przycisnąć bardziej chyba.

reklama
Do góry