reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny czujecie już ruchy? Ja weszłam teoretycznie w 20 tydzień i na razie ni widu ni słychu. Co prawda mam łożysko na przedniej ścianie, ale widzę ze coraz więcej z was coś już czuje a ja nic. To moja 1 ciąża. Macie jakieś sposoby żeby pobudzić malca do ruchu? Jakaś pozycja szczególnie temu sprzyja?

reklama
Dziewczyny czujecie już ruchy? Ja weszłam teoretycznie w 20 tydzień i na razie ni widu ni słychu. Co prawda mam łożysko na przedniej ścianie, ale widzę ze coraz więcej z was coś już czuje a ja nic. To moja 1 ciąża. Macie jakieś sposoby żeby pobudzić malca do ruchu? Jakaś pozycja szczególnie temu sprzyja?
ja dopiero w sumie 15 tydzień, i narazie to takie uczucie jak na okres, tylko z jednej strony- podobno to więzadła, niby nie jest to bol a takie to drażniące.
A jeśli chodzi o ruchy to mogę jedynie powiedzieć o siostrze, która też teraz jest w ciazy z łożyskiem na przedniej scianie to pierwsze ruchy miała w 23 tygodniu, lekarz mówił że przy pierwszej ciazy i jeszcze z łożyskiem z przodu to normalnie 😉

Jak 1 ciąża i łożysko na przedniej ścianie to spokojnie możesz nie czuć jeszcze ruchów. Moja koleżanka w takiej sytuacji poczuła dopiero w 25 TC.
A co działa na pobudzenie maluszka u mnie to np jak zjem coś słodkiego i się położę. Bo podczas chodzenia dziecko jest "bujane" i po prostu częściej śpi.

Hej czy są to jakieś dziewczyny, które ciężko przechodzą ciążę? Jestem w 15 tygodniu i często odczuwam ból podbrzusza, aż ciężko mi wstawać i chodzić. Obwiniałam o to krwiaka podkosmowkowego ale podobno już się wchłoną. Byłam na progesteronie przez tego krwiaka, ok 13 tygodnia zrobiło się dużo lepiej więc lekarz powiedział, że możemy odstawić. W zeszłym tygodniu dostałam krwawienia i znowu szpital i już tydzień leżenia. Na wszystkich wizytach i USG wygląda, że jest wszystko ok. Ale ja jestem ciągle obolała i prawie nie wychodzę z domu. Lekarz znowu przypisał progesteron więc może się znowu poprawi. Czy ktoś ma podobnie? Pocieszcie mnie 😉

Hej czy są to jakieś dziewczyny, które ciężko przechodzą ciążę? Jestem w 15 tygodniu i często odczuwam ból podbrzusza, aż ciężko mi wstawać i chodzić. Obwiniałam o to krwiaka podkosmowkowego ale podobno już się wchłoną. Byłam na progesteronie przez tego krwiaka, ok 13 tygodnia zrobiło się dużo lepiej więc lekarz powiedział, że możemy odstawić. W zeszłym tygodniu dostałam krwawienia i znowu szpital i już tydzień leżenia. Na wszystkich wizytach i USG wygląda, że jest wszystko ok. Ale ja jestem ciągle obolała i prawie nie wychodzę z domu. Lekarz znowu przypisał progesteron więc może się znowu poprawi. Czy ktoś ma podobnie? Pocieszcie mnie 😉
Pamiętaj, każda ciąża jest inna. Dla niektórych ciąża to piękny czas a dla innych niestety nie. Dla mnie ciążę nie są ani bardzo łatwe ani bardzo trudne. Słuchaj zaleceń lekarza, dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze 🙂 powodzenia 💪

Pamiętaj, każda ciąża jest inna. Dla niektórych ciąża to piękny czas a dla innych niestety nie. Dla mnie ciążę nie są ani bardzo łatwe ani bardzo trudne. Słuchaj zaleceń lekarza, dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze 🙂 powodzenia 💪
Dzięki, masz rację. I niby wiem, że każda ciąża jest inna ale miałam takie ambitne plany, żeby chodzić na zajęcia ciążowe np yoga czy pilates a na razie to szuram między łóżkiem, kanapą i toaletą 😣 Troszkę to przygnębiające.

Dzięki, masz rację. I niby wiem, że każda ciąża jest inna ale miałam takie ambitne plany, żeby chodzić na zajęcia ciążowe np yoga czy pilates a na razie to szuram między łóżkiem, kanapą i toaletą 😣 Troszkę to przygnębiające.
Szukaj pozytywów, możesz oglądać filmy, seriele, czytać książki, rozwiązywać krzyżówki, układać puzzle na leżąco też można, znam dziewczyny co w łóżku robiły na drutach, szydełkowały lub uczyły się języka obcego, napewno coś sobie fajnego znajdziesz 💪 i będzie dobrze, nosek do góry 🤗

reklama
Wiem jak się czujesz jak planujesz jedno a wychodzi zupełnie inaczej. Ciąża i macierzyństwo to takie etapy w których lepiej nie planować za bardzo i nie nastawiać się na konkretne rzeczy. Przerobiłam temat, wiem że to trudne ale dasz radę 💪

Do góry