U nas także chłopiec i także termin ten samCześć Mamusie,
Obserwuje Was od sierpnia, czyli od czasu kiedy dowiedziałam się od koleżanki, że istnieje takie forum i można kontaktować się z kobietami, które zostaną mamami w tym samym terminie również jestem zainteresowana dołączeniem do wątku prywatnego. Jeśli chodzi o wcześniejszy brak aktywności, to wybaczcie, ale ciąża to zupełnie nowe doświadczenia, trzeba się oswoić z nowymi przeżyciami i czasami trudno na samym początku dzielić się tym z każdym, bo zwyczajnie brakuje odwagi i łatwiej poczytać o przeżyciach innych niż samemu się udzielać.
Dlatego myślę, że łatwiej i intymnej będzie zacieśnić więzi właśnie w wątku prywatnym.
Jeśli chodzi o mnie, to tak jak już wspomniałam - ciaza jest pierwsza, termin na 12.03, a na USG widać chłopca
reklama
Lake882
Fanka BB :)
Czasami mam taką kulkę z jednej albo drugiej strony i jak położę rękę to ucieka w poprzednich ciążach miałam tak ale w późniejszych tygodniach.Wypychać może nie, ale ruchy bąbelkowanie czuje tylko z lewej strony- z lewej
Intasek
Również mam to po lewej stronie, nie wiem czy to już ruch, może dla mnie to za wcześnie bo mam łożysko z przoduWypychać może nie, ale ruchy bąbelkowanie czuje tylko z lewej strony- z lewej
Lake882
Tez myślałam że to może jakieś skurczą macicyRównież mam to po lewej stronie, nie wiem czy to już ruch, może dla mnie to za wcześnie bo mam łożysko z przodu
Mythopoeia
Wypychać to może nie, ale faktycznie czuję go po lewej stronie, pewnie tam ulokował sobie nogi i zaczyna kopniakiDziewczyny, czy Wasze maluszki też już potrafią się wypchać z jednej strony brzucha ?
Ja nic nie czuje…(poza jelitami które zawsze dawały o sobie znać ), w czwartek mam wizytę i się trochę stresuje …Dziewczyny, czy Wasze maluszki też już potrafią się wypchać z jednej strony brzucha ?
Lake882
Powodzenia i napisz do nas koniecznie po wizycieJa nic nie czuje…(poza jelitami które zawsze dawały o sobie znać ), w czwartek mam wizytę i się trochę stresuje …
Cześć kobietki w zeszłym tyg byłam na pierwszym usg, termin porodu to 31.03, lekarz śmiał się, bo nie mógł uchwycić maleństwa praktycznie w żadnej pozycji, bo było bardzo aktywne. Myślałam żeby zrobić test PAAP-A ale mój lekarz prowadzący po usg powiedzial, ze nie widzi żadnych powodów do obawy i sensu w robieniu tego testu. Jeśli już to zdecydowanie polecał NIFTY.
Ja ogólnie od początku ciąży czuje się całkiem niezle, zauważyłam, ze zdecydowanie mniej jedzenia potrzebuje i trochę szybko się mecze. U mnie 14 tydzień i o mojej ciąży jeśli mogę zaufać mężowi , to wiemy tylko my we dwoje. Myśle ze za jakis miesiąc będę musiała powiadomić pracodawcę, bo może wtedy zacznie być troszkę bardziej widoczny brzuszek. Planuje pracować jak najdłużej.
Póki co dla dzieciątka nie kupowałam nic ale czytając wasze posty to wypadałoby coś ogarnąć ze względu na inflacje. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie myślę o tym, czy to chłopiec czy dziewczyna i zamierzam wiele rzeczy kupić białych. My jeszcze jesteśmy na etapie wykańczania swojego gniazdka i pokoje dzieci zostawiłam na później, bo nawet nie przeszło mi przez myśl, ze może uda mi sie zajść w ciąże zanim tam pójdziemy mieszkać... iiii chyba muszę trochę sie z tym pospieszyć.
Kobietki za jakimi wózkami się oglądacie? Na co zwrócić uwagę?
Również wyrażam chęć dołączenia do prywatnego wątku
Ja ogólnie od początku ciąży czuje się całkiem niezle, zauważyłam, ze zdecydowanie mniej jedzenia potrzebuje i trochę szybko się mecze. U mnie 14 tydzień i o mojej ciąży jeśli mogę zaufać mężowi , to wiemy tylko my we dwoje. Myśle ze za jakis miesiąc będę musiała powiadomić pracodawcę, bo może wtedy zacznie być troszkę bardziej widoczny brzuszek. Planuje pracować jak najdłużej.
Póki co dla dzieciątka nie kupowałam nic ale czytając wasze posty to wypadałoby coś ogarnąć ze względu na inflacje. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie myślę o tym, czy to chłopiec czy dziewczyna i zamierzam wiele rzeczy kupić białych. My jeszcze jesteśmy na etapie wykańczania swojego gniazdka i pokoje dzieci zostawiłam na później, bo nawet nie przeszło mi przez myśl, ze może uda mi sie zajść w ciąże zanim tam pójdziemy mieszkać... iiii chyba muszę trochę sie z tym pospieszyć.
reklama
Lake882
Witaj,Cześć kobietki w zeszłym tyg byłam na pierwszym usg, termin porodu to 31.03, lekarz śmiał się, bo nie mógł uchwycić maleństwa praktycznie w żadnej pozycji, bo było bardzo aktywne. Myślałam żeby zrobić test PAAP-A ale mój lekarz prowadzący po usg powiedzial, ze nie widzi żadnych powodów do obawy i sensu w robieniu tego testu. Jeśli już to zdecydowanie polecał NIFTY.
Co do wózka to koniecznie lekki bo się można zajechać jak tak kilka razy dziennie przyjdzie Ci go składać i rozkładać. Takie moje zdanie