reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Hej ja dziś maraton, stomatolog, endokrynolog i odebrałam wyniki prenatalnych, wyglądają dobrze tym razem mam podane ryzyka preeklampsji przed 37, 34 i ryzyko zahamowania wzrastania płodu. Rok temu nie robili mi tego także jestem pozytywnie zaskoczona.
Odebrałam też wyniki badań, żelazo podniosło mi się z 30 na 120 także do przodu, w środę gin mam nadzieję, że poznamy płeć i będę mogła wziąć się już za porzadki :D

reklama
Hej ja dziś maraton, stomatolog, endokrynolog i odebrałam wyniki prenatalnych, wyglądają dobrze tym razem mam podane ryzyka preeklampsji przed 37, 34 i ryzyko zahamowania wzrastania płodu. Rok temu nie robili mi tego także jestem pozytywnie zaskoczona.
Odebrałam też wyniki badań, żelazo podniosło mi się z 30 na 120 także do przodu, w środę gin mam nadzieję, że poznamy płeć i będę mogła wziąć się już za porzadki :D
Jak to zrobiłaś z tym żelazem😀u mnie spada dostałam jakiś syrop😂😂i go poje dwa razy dziennie po 15ml. Ale już szukam co mogę jeść. Żeby podniosło się 😀a że jestem wybredna co do jedzenia to ciężko mi 😀

Jak to zrobiłaś z tym żelazem😀u mnie spada dostałam jakiś syrop😂😂i go poje dwa razy dziennie po 15ml. Ale już szukam co mogę jeść. Żeby podniosło się 😀a że jestem wybredna co do jedzenia to ciężko mi 😀
Ja jestem pod opieką dietetyka, mamy mniejszy przerwy we współpracy, ale teraz właśnie postanowilam wrócić bo karmie roczniaka piersią na pełnych obrotach i balam się, że dla mojego organizmu nic nie zostanie jak obdziele dwójkę dzieci :)
Diete mam ułożona z tego co lubię także jem z zadowoleniem. Wrzucę Ci przykładowy tygodniowy jadłospis :)

Załączniki

• Screenshot_20220926_201037_com.google.android.apps.docs_edit_41007014758846.jpg
    Screenshot_20220926_201037_com.google.android.apps.docs_edit_41007014758846.jpg
    150 KB · Wyświetleń: 86
  • Screenshot_20220926_201022_com.google.android.apps.docs_edit_41026240129676.jpg
    Screenshot_20220926_201022_com.google.android.apps.docs_edit_41026240129676.jpg
    162,4 KB · Wyświetleń: 77
Ja jestem pod opieką dietetyka, mamy mniejszy przerwy we współpracy, ale teraz właśnie postanowilam wrócić bo karmie roczniaka piersią na pełnych obrotach i balam się, że dla mojego organizmu nic nie zostanie jak obdziele dwójkę dzieci :)
Diete mam ułożona z tego co lubię także jem z zadowoleniem. Wrzucę Ci przykładowy tygodniowy jadłospis :)
Dziękuję kochana😀tylko że jak ja to mówię francuski piesek że mnie to z tego co wrzuciłam to dosłownie z 3 rzeczy bym zjadła, 😂😂 no dam rade szpinak morele buraki makrela jaja natką pietruszki jabłuszka😀 zobaczymy😀

Hej,

u mnie cisza ale jakos zapomnialam o wątku ahha a weekend tak intensywny, że czasu nie było.
U mnie wszystko ok, ale znowu włączyła mi się schiza. Tym razem, że dziecko nie żyje. Nie wiem kużwa co ja w tej ciązy tak panikuje. Za tydzień mam USG i licze na dobre wieści i informację o płci malucha.

wlansie myślałam o tym ale nie wiem czy jest sens od razu jechać na izbę przyjęć gdy było lekko rozowe na papierze.. duphaston wzięłam jedna tabletkę wrazie w
I jak sytuacja obecnie?
Dziewczyny a jak tam kwestia imion dla waszych maleństw macie już wybrane ? jest zgodność z mężem 🤣 my dla chłopca od zawsze mieliśmy Ignaś, ale niestety przy dziewczynce występują zgrzyty mąż chce Liliannę albo Ige za to ja Amelkę 🤭
U Nas nie i w sumie rozmawialiśmy o tym tylko chwilke na początku. Potem temat ucichł, Myślę, że jak poznamy płeć to wtedy wybierzemy.
Oj strasznie długo. Ale wyniki nie przyszły do ciebie osobiście?
U mnie nie przychodzą wyniki ale musiałam odebrac osobosiście. Czas oczekiwania max tydzien. Od 3 tygodni jescze nie pojechałam ich odebrać i nie wiem czy to zrobie.
Cześć kobietki, jestem tutaj nowa 😊 to moja 1-sza ciąża i poszukuje wszelkich informacji. Od dziś zaczynam 13t i chciałabym dowiedzieć się jaka pielęgnacje ciała stosujecie, przyznaje się, ze wstecz przejrzałam tylko 10 stron... 😅
Dużo zdrówka dla Was kobietki ❤️
hej, witaj
ja tylko powiem, ze jak masz miec rozstępy to będziesz mieć. W 1 ciązy robiłam wszystko co możliwe aby ich uniknać a niestety genatyka zrobiła swoje. Zrobiły mi sie rozstępy na tydzień przed porodem.
Obecnie nie stosuje nic więcej niż na codzień czyli balsam + olej.
Dziękuję kochana😀tylko że jak ja to mówię francuski piesek że mnie to z tego co wrzuciłam to dosłownie z 3 rzeczy bym zjadła, 😂😂 no dam rade szpinak morele buraki makrela jaja natką pietruszki jabłuszka😀 zobaczymy😀
Jak bedziesz to jadał to wystraczy. Albo popatrz sobie w necie jaki produkt ma najwiecej składnika na którym Ci zależy.

Od najbliższego poniedziałki idę juz na L.4. W końcu bo już mnie wkurza robota.

Hej,

u mnie cisza ale jakos zapomnialam o wątku ahha a weekend tak intensywny, że czasu nie było.
U mnie wszystko ok, ale znowu włączyła mi się schiza. Tym razem, że dziecko nie żyje. Nie wiem kużwa co ja w tej ciązy tak panikuje. Za tydzień mam USG i licze na dobre wieści i informację o płci malucha.

Od najbliższego poniedziałki idę juz na L.4. W końcu bo już mnie wkurza robota.
Jakbym o sobie czytała :)
Też mam ostatnio jakieś schizy a do wizyty musze czekać do 05.10.. ehh. To wieczne czekanie mnie wykończy :D
Na zwolnienie też idę od 01.10 bo cieżko mi wysiedzieć 8h przy biurku.

Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam na wizycie. Z maleństwem wszystko ok. Wyniki badań ok. Tylko płci jeszcze nie znamy. 😂 Dzisiaj na USG spało maleństwo❤️.
A przed chwilą dostałam telefon żeby podjechać po wyniki pappa i umówić się do lekarza prowadzącego. Konsultacja genetyka nie jest potrzebna. I tak siedzę i myślę czy wszystko ok ...

Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam na wizycie. Z maleństwem wszystko ok. Wyniki badań ok. Tylko płci jeszcze nie znamy. 😂 Dzisiaj na USG spało maleństwo❤️.
A przed chwilą dostałam telefon żeby podjechać po wyniki pappa i umówić się do lekarza prowadzącego. Konsultacja genetyka nie jest potrzebna. I tak siedzę i myślę czy wszystko ok ...
Każdy wyniki wymagają omówienia z lekarzem :)
Uszy do góry. Musimy zacząć myśleć pozytywnie.

U nas lekarz spojrzał na wyniki przy kolejnej wizycie

reklama
Cześć kobietki, jestem tutaj nowa 😊 to moja 1-sza ciąża i poszukuje wszelkich informacji. Od dziś zaczynam 13t i chciałabym dowiedzieć się jaka pielęgnacje ciała stosujecie, przyznaje się, ze wstecz przejrzałam tylko 10 stron... 😅
Dużo zdrówka dla Was kobietki ❤️
W 1 i 2 ciąży olejek migdałowy teraz w sumie nic 😝

Do góry