reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
aaaa dokładnie pytasz? Przepraszam, już zmęczona jestem ☺️
Ja dostałam na morfologię, gr krwi, gluzkoze, tsh III gen, wr, hcv, hiv, toxoplasma igm + igg, różyczka igm + igg, cmv igg. No i mocz 🙃
Z nadmiaru wrażeń to ja bym na Twoim miejscu całkiem padła :D

Przełożyłam swoją wizytę ze środy na jutro. A co ;p

Dziewczyny jestem przerażona. Robiłam badanie na cytomegalie. Moje wyniki to przeciwciała w kl. IgG 148,00U/ml.
<0,5 niereaktywny
>0,5-<1,0 niejednoznaczny
> 1,0 reaktywny

Przeciwciała w kl. IgM 0.262 COI
<0,7 niereaktywny
0,7-<1.0 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny

Bardzo proszę o interpretację. Do lekarza pójdę dopiero w środę i strasznie się stresuje :(

Dziewczyny jestem przerażona. Robiłam badanie na cytomegalie. Moje wyniki to przeciwciała w kl. IgG 148,00U/ml.
<0,5 niereaktywny
> 1,0 reaktywny

<0,7 niereaktywny
0,7-<1.0 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny

Bardzo proszę o interpretację. Do lekarza pójdę dopiero w środę i strasznie się stresuje :(
To znaczy, że kiedyś musiałaś przejeść CMV i pozostały Ci przeciwciała w klasie IgG. Nie masz świeżego zakażenia w tym momencie.

Dziewczyny czy któraś miała plamienia taki zabarwiony śluz na lekko brązowo na początku ? Nie jest tego dużo u mnie około 6 tyg - ale znowu mam schize ze 4 raz nie wyjdzie ... nic mnie jakoś nie boli :/. Lekarz jutro i nie wiem czy panikować i dzwonić żeby mnie dziś przyjął .. progesteron miałam w zeszłym tyg dobry ;/
Ja i lekarz powiedział, że czasem tak bywa. Nie dostałam zadnych dodatkowych leków .
Dobrze że jutro masz wizytę 🙂 będziesz spokojniejsza.
Ja marzę o L4, o byciu kurą domową :)
Wypaliłam się już choć mam mega spokojną pracę. Chce mi się nic nie robić. Taki ma stan.
Pewnie 😊. Jeśli tak czujesz to jak najbardziej dobry pomysł .
No to fajnie ze masz urlop- odpoczniesz :) i wtedy podejmiesz decyzje co dalej 😘
Ja zobaczę co mi lekarz powie w czwartek i co powiedzą w pracy, do końca miesiąca chce pracowac bo chce zamknąć ile się da tematów a później to zobaczymy jakie będzie nastawienie.
Muszę zacząć ogarniać mieszkanie bo będziemy się przeprowadzać myśle ze na przełomie października/ listopada wiec czeka mnie dużo roboty w tym mieszkaniu i w nowym a na pewno sił będzie mniej niż przed ciąża wiec podejrzewam ze odpuszcze w którymś momencie ☺️
A grudzien to już święta i 3trymestr wiec wypadałoby zajac sie wyprawka 🙈
Wtedy już na pewno nie będę pracowac 😂
Przeprowadzalam się w pierwszej ciąży pod koniec listopada. Oesu myślałam że urodzę 😄. Mieliśmy tak dość tej przeprowadzki, pakowania, rozpakowania, że stwierdzilismy, że to ostatnia nasza lokalizacja w życiu 🤣.
Dziewczyny tutaj mówią, że niby można. Cóż, ja po poronieniu jednak słucham rad lekarza i mojej mamy :)
Wiec chętnie skorzystałam z pomocy mojej mamy, a do innych trudnych obowiązków wykorzystuję małża 🤣

Podśmiewali się ze mnie ostatnio, że tak to nawet wody w sklepie nie kupię, bo nie mogę nosić, ale pieska na ręce to biorę, wiec chyba trochę zmyślam Haha
Ja też prosiłam mamę, żeby umyla okno w kuchni.
A ja mam dzisiaj zgon totalny ...
Dzieci mi się pochorowały, boje 38.5 jedno katar, drugie ból gardła a ja czuję się jakby mnie walec przejechał 😔
O nie. Trzymajcie się ❤️.
No to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka ❤️❤️🥹
Gratuluję ❤️
Będzie dobrze. Nie stresuj się na zapas!
Póki co dbaj o siebie, dużo wypoczywaj, nawadniaj się i uszy do góry ;)
Dzięki 😊 oczywiście jak zaczynam googlowac to najbardziej w oczy rzucają się kiepskie informacje 🤷.
Pediatra nam powiedziala ze dzieci na reakcje się nie bada przed szczepieniem. Dopiero jeśli wystąpią po szczepieniu , wtedy zaczynają szukać przyczyny. Nas zwodzili 1.5r, ze infanrix jest bezpieczny i to na pewno nie po nim nam dziecko choruje. Wiec ja już nie mam zaufania do pediatrów sprzedawczyków. Znam kilku dobrych lekarzy , którym mogę zaufać jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi ale to naprawdę garstka w tym środowisku.
Nie sugeruj się moimi doświadczeniami, nie każde dziecko tak reaguje jak moje. Ale my jesteśmy niestety w tym odsetku z powikłaniami. Można zrobić crp przed kłuciem (pokaze czy organizm nie walczy z infekcja) , zrobic test na uczulenie na białko kurze czy orzeszki jeśli podejrzewa się alergie na coś. Nieweim bo 8 lat nie bylismy u lekarza pediatry, dzieci odpukać nic nie chorują.
Ostatnia dawkę na pneumokoki młody dostał w nogę. Bolala go nie mógł chodzić płakał. Zadzwoniłam do przychodni a lekarka "jak do jutra nie przejdzie to wpiszemy nopa🤷" a jej odpowiedzialam tak tylko że z tym nopem zostaniemy my. Przeraziło mnie to za przeproszeniem wy#ebanie lekarki.

Nawet chcieli zaszczepić mmr plus pneumo razem ale się nie zgodziłam.
Dużo czytałam o mmr/priorix tak mnie przeraża ta szczepionka, że odwlekamy jak najdłużej się da.

Poza tym my nie mieliśmy tylu szczepionek i mamy się dobrze. No ale coz.
Dużo zdrowia dla Was! Obyście łagodnie przeszli 😘
Dziękuję
<0,5 niereaktywny
> 1,0 reaktywny

<0,7 niereaktywny
0,7-<1.0 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny

Wygląda na stare zakażenie.

Robiłam test na covid popołudniu a wcześniej mąż był w przychodni z synem by go osłuchali i lekarka stwierdziła zapalenie krtani nic o covidzie. Chyba zależy jaka jest narracja. Teraz inne tematy to jakby covida nie ma.

Myślalam, że młody duzo będzie spał w dzień. Niestety jak temperatura spadała to wariował. Tak dostałam w kość. Eh

reklama
Do góry