schatzi
Moderator
ta „pierwsza” krewA co to za badania?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ta „pierwsza” krewA co to za badania?
aaaa dokładnie pytasz? Przepraszam, już zmęczona jestemA co to za badania?
A z ciekawości robiłaś betę? Duże były wyniki jak tak?aaaa dokładnie pytasz? Przepraszam, już zmęczona jestem
Ja dostałam na morfologię, gr krwi, gluzkoze, tsh III gen, wr, hcv, hiv, toxoplasma igm + igg, różyczka igm + igg, cmv igg. No i mocz
Z nadmiaru wrażeń to ja bym na Twoim miejscu całkiem padłaaaaa dokładnie pytasz? Przepraszam, już zmęczona jestem
Ja dostałam na morfologię, gr krwi, gluzkoze, tsh III gen, wr, hcv, hiv, toxoplasma igm + igg, różyczka igm + igg, cmv igg. No i mocz
To znaczy, że kiedyś musiałaś przejeść CMV i pozostały Ci przeciwciała w klasie IgG. Nie masz świeżego zakażenia w tym momencie.Dziewczyny jestem przerażona. Robiłam badanie na cytomegalie. Moje wyniki to przeciwciała w kl. IgG 148,00U/ml.
<0,5 niereaktywny
>0,5-<1,0 niejednoznaczny
> 1,0 reaktywny
Przeciwciała w kl. IgM 0.262 COI
<0,7 niereaktywny
0,7-<1.0 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny
Bardzo proszę o interpretację. Do lekarza pójdę dopiero w środę i strasznie się stresuje
Czyli nie ma zagrożenia dla dziecka?To znaczy, że kiedyś musiałaś przejeść CMV i pozostały Ci przeciwciała w klasie IgG. Nie masz świeżego zakażenia w tym momencie.
Ja i lekarz powiedział, że czasem tak bywa. Nie dostałam zadnych dodatkowych leków .Dziewczyny czy któraś miała plamienia taki zabarwiony śluz na lekko brązowo na początku ? Nie jest tego dużo u mnie około 6 tyg - ale znowu mam schize ze 4 raz nie wyjdzie ... nic mnie jakoś nie boli :/. Lekarz jutro i nie wiem czy panikować i dzwonić żeby mnie dziś przyjął .. progesteron miałam w zeszłym tyg dobry ;/
Pewnie . Jeśli tak czujesz to jak najbardziej dobry pomysł .Ja marzę o L4, o byciu kurą domową
Wypaliłam się już choć mam mega spokojną pracę. Chce mi się nic nie robić. Taki ma stan.
Przeprowadzalam się w pierwszej ciąży pod koniec listopada. Oesu myślałam że urodzę . Mieliśmy tak dość tej przeprowadzki, pakowania, rozpakowania, że stwierdzilismy, że to ostatnia nasza lokalizacja w życiu .No to fajnie ze masz urlop- odpoczniesz i wtedy podejmiesz decyzje co dalej
Ja zobaczę co mi lekarz powie w czwartek i co powiedzą w pracy, do końca miesiąca chce pracowac bo chce zamknąć ile się da tematów a później to zobaczymy jakie będzie nastawienie.
Muszę zacząć ogarniać mieszkanie bo będziemy się przeprowadzać myśle ze na przełomie października/ listopada wiec czeka mnie dużo roboty w tym mieszkaniu i w nowym a na pewno sił będzie mniej niż przed ciąża wiec podejrzewam ze odpuszcze w którymś momencie
A grudzien to już święta i 3trymestr wiec wypadałoby zajac sie wyprawka
Wtedy już na pewno nie będę pracowac
Ja też prosiłam mamę, żeby umyla okno w kuchni.Dziewczyny tutaj mówią, że niby można. Cóż, ja po poronieniu jednak słucham rad lekarza i mojej mamy
Wiec chętnie skorzystałam z pomocy mojej mamy, a do innych trudnych obowiązków wykorzystuję małża
Podśmiewali się ze mnie ostatnio, że tak to nawet wody w sklepie nie kupię, bo nie mogę nosić, ale pieska na ręce to biorę, wiec chyba trochę zmyślam Haha
O nie. Trzymajcie się .A ja mam dzisiaj zgon totalny ...
Dzieci mi się pochorowały, boje 38.5 jedno katar, drugie ból gardła a ja czuję się jakby mnie walec przejechał
GratulujęNo to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka
Dzięki oczywiście jak zaczynam googlowac to najbardziej w oczy rzucają się kiepskie informacje .Będzie dobrze. Nie stresuj się na zapas!
Póki co dbaj o siebie, dużo wypoczywaj, nawadniaj się i uszy do góry
Ostatnia dawkę na pneumokoki młody dostał w nogę. Bolala go nie mógł chodzić płakał. Zadzwoniłam do przychodni a lekarka "jak do jutra nie przejdzie to wpiszemy nopa" a jej odpowiedzialam tak tylko że z tym nopem zostaniemy my. Przeraziło mnie to za przeproszeniem wy#ebanie lekarki.Pediatra nam powiedziala ze dzieci na reakcje się nie bada przed szczepieniem. Dopiero jeśli wystąpią po szczepieniu , wtedy zaczynają szukać przyczyny. Nas zwodzili 1.5r, ze infanrix jest bezpieczny i to na pewno nie po nim nam dziecko choruje. Wiec ja już nie mam zaufania do pediatrów sprzedawczyków. Znam kilku dobrych lekarzy , którym mogę zaufać jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi ale to naprawdę garstka w tym środowisku.
Nie sugeruj się moimi doświadczeniami, nie każde dziecko tak reaguje jak moje. Ale my jesteśmy niestety w tym odsetku z powikłaniami. Można zrobić crp przed kłuciem (pokaze czy organizm nie walczy z infekcja) , zrobic test na uczulenie na białko kurze czy orzeszki jeśli podejrzewa się alergie na coś. Nieweim bo 8 lat nie bylismy u lekarza pediatry, dzieci odpukać nic nie chorują.
DziękujęDużo zdrowia dla Was! Obyście łagodnie przeszli
Dziewczyny jestem przerażona. Robiłam badanie na cytomegalie. Moje wyniki to przeciwciała w kl. IgG 148,00U/ml.
<0,5 niereaktywny
>0,5-<1,0 niejednoznaczny
> 1,0 reaktywny
Przeciwciała w kl. IgM 0.262 COI
<0,7 niereaktywny
0,7-<1.0 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny
Bardzo proszę o interpretację. Do lekarza pójdę dopiero w środę i strasznie się stresuje
Jest git. Przechodziłaś to w przeszłości. Masz przeciwciała.Czyli nie ma zagrożenia dla dziecka?
Nie maCzyli nie ma zagrożenia dla dziecka?