Ja mieszkam w Szkocji i nie mam pojecia jaki tu jest typ badań (az poszukam z ciekawości), ale wszystkie są za darmomoże jest tylko jeden i popularnie na niego mowia NIPT podpytaj przy okazji lekarza jaka firma wykonuje to badanie bo aż ciekawa jestem Możesz nawet zapytać że badań NIPT jest klika np: Sanco, Harmony, Nifty i które z tych bdan jest wykonywane w placówce. Słyszałam że za granicą (tylko oczywiście nie kojarzę o którym kraju była mowa) nie ma tak szerokiego wyboru, ale za to np badania NIPT są refundowane (wydaje mi się ze mowa była o USA, ale nie dam głowy ani nawet palca sobie uciac)
Mi pomagalo jedzenie malutko, a często, tak jak @vvDomivv pisze, najgorszy byl dla mnie głód albo obżarstwo. Podjadalam ciasteczka zbożowe.Ja właśnie chodzę do pracy (praca przy biurku, doradca klienta) ale przez ten weekend mdłości Mnie pokonały. Więc chyba jestem zmuszona iść na L4, bo jedynie co mi na nie pomaga to sen i leżenie
Macie jakieś swoje sposoby na te dolegliwości? Co wam sprawiało ulgę? Ja powoli już mam dosyć. Gumy nawet nie pomagają
Duzo osob polecalo mi ciastka imbirowe, migdaly albo banany, ale nie pomagały
Teraz juz mi lepiej, ale nadal jem czesto, a mało