reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Niestety przychodze do was z smutnymi wieściami 😭 serduszko przestało bić 😭 ciąża zatrzymała się na etapie 8+2 a powinniśmy mieć dzisiaj 9+4 😭 jesteśmy w rozpaczy, bardzo się cieszyliśmy z tej ciąży tym bardziej że udało nam się krótko po poronieniu pustego pęcherzyka 😭 doktor u której dzisiaj byłam namawiała mnie żebym przyjechała do niej do szpitala w niedziele na zabieg ale ja bym chciała poczekać do wtorku :(
Współczuję. Według mnie masz rację, jak możesz poczekaj może samo się ruszy.

reklama
Ja dzisiaj zapisałam się na wizytę do jakiegoś innego ginekologa. U mojego wizyta dopiero 5 września, nie chce tyle czekać w niepewności czy wszystko ok. Miałam dzis tak masakryczne sny 😞 ciągle się budziłam zdenerwowana. Dzisiaj 9+4 i stres mega 😞 na dodatek rok temu miałam elektrokonizację szyjki macicy, wczoraj lekko zbadałam szyjkę i jest mega nisko i lekko otwarta. Wiem że nie powinnam badać, ale teraz mam dodatkowy stres, czy szyjka pozwoli na donoszenie ciąży:( jak okaże się, że będę musiała leżeć całą ciążę to nie wiem co zrobię. Dwójka dzieci sama się nie obsłuży, a maz wyjeżdża teraz na miesiąc, będzie wracał tylko w weekendy :( załamana jestem :(

Ja dzisiaj zapisałam się na wizytę do jakiegoś innego ginekologa. U mojego wizyta dopiero 5 września, nie chce tyle czekać w niepewności czy wszystko ok. Miałam dzis tak masakryczne sny 😞 ciągle się budziłam zdenerwowana. Dzisiaj 9+4 i stres mega 😞 na dodatek rok temu miałam elektrokonizację szyjki macicy, wczoraj lekko zbadałam szyjkę i jest mega nisko i lekko otwarta. Wiem że nie powinnam badać, ale teraz mam dodatkowy stres, czy szyjka pozwoli na donoszenie ciąży:( jak okaże się, że będę musiała leżeć całą ciążę to nie wiem co zrobię. Dwójka dzieci sama się nie obsłuży, a maz wyjeżdża teraz na miesiąc, będzie wracał tylko w weekendy :( załamana jestem :(
A w jakim wieku dzieci?
Nie stresuj się na zapas. Po wizycie się okaże, czy jest w ogóle czym się martwić.

Ma
mam to samo, całą noc nie spałam… martwię się teraz czy wszystko Ok, przytłoczyły mnie te wczorajsze informacje i jeszcze mój były mąż wczoraj po kilku miesiacach bez słowa nagrał mi się na sekretarkę (to był płacz jego dziecka) i napisał mi smsa ze niechcący i przeprasza…
Nie wytrzymałam i mu pojechałam czy mu jeszcze mało i chce mnie wykończyć i dalej niszczyć, po tych kilkunastu wspólnych latach to troche szacunku i empatii dla tego co było ale widocznie gdzieś po drodze w swoim nowych życiu to zgubił. Zdradził mnie zrobił dziecko koleżance z pracy, wiec się rozwiodłam bo jak coś takiego wybaczyć (pisałam już o tym) wie jak pragnęliśmy dziecka, wie ze go nie mam i nagrywa mi swoje dziecko na sekretarkę? Dziwny przypadek…
Normalnie całą noc nie zmruzylam oka nie wiem jak zniosę kilkanaście godzin podróży dzisiaj, powrót do pracy w poniedziałek w stresie i czekanie na wizytę do czwartku, chyba ja będę próbować przełożyć :(

A w jakim wieku dzieci?
Nie stresuj się na zapas. Po wizycie się okaże, czy jest w ogóle czym się martwić.
8 i 4 lata. Młodsza jest bardzo wymagającym dzieckiem, ma zespol aspergera. Pewnie macie rację, żeby nie martwić się, ale nie umiem tego wylaczyc, po prostu same pojawiają się takie myśli. A jeszcze te sny w nocy mnie wykończyły. Ale trzeba się wziąć w garść, będzie dobrze...

reklama
Do góry