reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Niestety przychodze do was z smutnymi wieściami 😭 serduszko przestało bić 😭 ciąża zatrzymała się na etapie 8+2 a powinniśmy mieć dzisiaj 9+4 😭 jesteśmy w rozpaczy, bardzo się cieszyliśmy z tej ciąży tym bardziej że udało nam się krótko po poronieniu pustego pęcherzyka 😭 doktor u której dzisiaj byłam namawiała mnie żebym przyjechała do niej do szpitala w niedziele na zabieg ale ja bym chciała poczekać do wtorku :(
Bardzo mi przykro 😢😢😢

My jutro o 3 pobudka i wylot na wakajki. Strasznie się cieszę :)
Udanych wakacji! 🌞 🌴
3mam za was wszystkie bardzo mocno kciuki 😘 miło było mi z wami wszystkimi być i dziękuję za wszystkie rady oraz okazane wsparcie 😘 jesteście kochane
Czekamy tu na info że znów jesteś w ciąży tym razem ze szczęśliwym finałem! 3 maj się kochana! Przed Tobą trudny czas ale poradzisz sobie bo jesteś silniejsza niż myślisz! Twój osobisty Aniołek w niebie będzie czuwać nad Tobą 😘

Ja dokładnie tak samo, brzuch mi rośnie od klatki piersiowej a chyba powinien niżej ? 🤔
U mnie też tak rośnie. W każdej ciąży najpierw mi od góry brzuch wywala. Ostatnio sie dowiedziałam że jak rośnie w ciąży macica to organy i jelita unoszą się do góry temu brzuch robi się większy od góry.

Chciałam poruszyc temat detektorów tętna płodu. Ma któraś z Was? To chyba od 10 tyg można wykryć tetno? Ja kupiłam w poprzedniej ciąży i byłam mega spokojna dzięki niemu bo słyszałam że bije serduszko. Niestety wylapywalo mi chyba moje tetno choć 140 raczej nigdy nie mam, ale planuje iść do poloznej z tym sprzętem za tydzień i poprosić by mi pokazała jak tego poprawnie używać.

Niestety przychodze do was z smutnymi wieściami 😭 serduszko przestało bić 😭 ciąża zatrzymała się na etapie 8+2 a powinniśmy mieć dzisiaj 9+4 😭 jesteśmy w rozpaczy, bardzo się cieszyliśmy z tej ciąży tym bardziej że udało nam się krótko po poronieniu pustego pęcherzyka 😭 doktor u której dzisiaj byłam namawiała mnie żebym przyjechała do niej do szpitala w niedziele na zabieg ale ja bym chciała poczekać do wtorku :(
Nie wiem co powiedzieć, przykro mi bardzo 😞

Ja mam teraz tsh 0,06 i pisałam do endokrynolog - powiedziała ze jeśli się dobrze czuje tzn nie mam kołatań serca, biegunek, problemow z zasypianiem to mam zostać na tej dawcę która mam czyli 125 mg, przed ciąża miałam 88mg i tsh książkowe 1,3 jak odebrałam wynik bety potwierdzający ciąże to tsh miałam już 4, wiec zalecono mi od razu 125 mg, mam badan co 4 tygodnie i pisać maile, kolejne badanie będę robić jakoś za 2 tygodnie i wtedy zobaczę, podejrzewam ze urośnie to tsh 😉 a objawow nie mam żadnych z tego co napisała mi pani dr.
Najlepiej jakbyś skonsultowała to z lekarzem ale nie odstawiaj niczego na własna rękę 😘
No właśnie dziś wyjeżdżamy, ale może wyślę smsa gin.

O niee.. Co za dzień. Bardzo mi przykro 🥺

Bardzo, bardzo współczuję 💔😭

Nie,chodziło mi o to ,czy ta cukrzyca jak ma być to wyjdzie itak w badaniu przy diecie tak samo jak bym tej diety nie miała ?bo mi chodzi o to że nie chce oszukać wyniku dieta ,aby był dobry ale jak na wyjdzie dobry to nie ukrywam ,że chciała bym zjeść to ma co mam ochote np a nie to co muszę....
Ja słyszałam właśnie od lekarzy, ze dieta może właśnie zaburzyć wyniki krzywej, bo dieta to tez działanie lecznicze. Kiedyś nawet w oficjalnych zaleceniach było, żeby przez trzy dni nie stosować diety z obnizonona zawartością węglowodanów przed krzywą.

reklama
Przykro mi bardzo, przechodzę przez to samo 😓

Do góry