reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Na tym etapie przypuszcza, że wady plodu po prostu. Lekarz był bardzo delikatny i empatyczny i powiedział, że mam się nie obwiniać (wiek, cukrzyca, waga, stres itp. ), bo to nie jest moja wina. I oczywiście, że natura wie co robi. 😓
Nie wiem, czy wiesz ale prywatnie masz możliwość przebadać materiał genetyczny (pobierają fragmenty kosmowki i czegoś jeszcze nie pamiętam) daje to często odpowiedź jaka wada była przyczyną. Ja zdecydowałam się na to i mi odpowiedź konkretna na powód straty przyniosła duża ulgę. Badania robiłam w TESTDNA

reklama
U mnie też problemy z głową 🤣
Poszłam po zakupy po 3 rzeczy, kupiłam 15 innych i wróciłam do domu. I musiałam dzwonić do męża, żeby zajechał po te 3 🤣🤣

Zero koncentracji, wszystko zapisuje sobie w kalendarzu!

Codzienne sytuacje to pikuś, pranie kisi się w pralce już za każdym razem, norma.

Czuje się jak po covidzie i bardzo mnie to meczy 🤣 ja jestem osobą, która zawsze o wszystkim pamięta i terroryzuje tym innych 🤣
Ja też miałam taką idealna pamięć,a w tym roku zapomniałam o urodzinach przyjaciółki -tak mi wstyd i żal 😔
Też ma w środę wizytę na 13:45.
Ja równo godzinę wcześniej 🙂
Trzymamy kciuki za dobre wieści!

tak, serduszko też już widziałam ale mnie każda wizyta stresuje wiec czy była by to 5 czy 10 to czuje się tak jak by to była pierwsza. Kiedyś tak nie miałam ale człowiek wtedy nie był świadomy ile rzeczy może się wydarzyć a teraz jak jestem po poronieniu zrobiłam się mega wrażliwa na wszystko
No tak tak, strach będzie zawsze, ja przez 3 wcześniejsze wizyty widzialam pusty pecherzyk który tylko się powiększał wiec dla mnie ta dzisiejsza wizyta to taka rozstrzygająca czy coś się rozwinęło czy nie..

Dziękuję :* spróbuję ten syrop z cebuli sobie zrobić a dzisiaj na obiad miałam rosół, ogólnie się położyłam wczoraj caly dzień też leżałam.
Moja temperatura była w granicach 36,7, 36,8, teraz mi się wydaje za wysoka i czuje, że coś musi być nie tak. Aczkolwiek wiem ze jak pojde na pogotowie to powiedzą mi że w ciazy temperatura ma prawo być trochę wyższa

Załączniki

• IMG_20220805_170755.jpg
    IMG_20220805_170755.jpg
    163,7 KB · Wyświetleń: 65
Na tym etapie przypuszcza, że wady plodu po prostu. Lekarz był bardzo delikatny i empatyczny i powiedział, że mam się nie obwiniać (wiek, cukrzyca, waga, stres itp. ), bo to nie jest moja wina. I oczywiście, że natura wie co robi. 😓
No pewnie ,że nie Twoja,nie mamy na to wpływu ,a wiadomo uwazalas na siebie 😔 męża ciotka nie wiem czy się zapomniała czy jak to wytłumaczyć ,ale podniosła coś bardzo ciężkiego w ciąży,od razu było poronienie...od razu.

jeżeli będziesz mogła to przemyśl zbadanie zarodka. Oczywiście jeżeli będzie taka możliwość, bo nie zawsze jest. My tak zrobiliśmy i okazało się że była wada genetyczna, letalna, więc organizm wiedział co robi. Ja tak sobie to tłumaczę. A przy okazji wiem, że byłby to chłopczyk 🙂 co prawda badanie kosztuje około 1000 zł ale myślę, że jeżeli jest taka możliwość to warto wiedzieć. Też pod kątem ewentualnych dodatkowych badań.

reklama
Do góry