Helena!
Moderator
Kinga chyba mówi o terminie poroduJa mam na 6.09
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kinga chyba mówi o terminie poroduJa mam na 6.09
Hej, ja miałam łyżeczkowanie i pobyt w szpitalu to z 8 h i do domu. Chyba lepiej od razu iść, na czczoTen lekarz widział tylko jednego.
Nie chcę Wam tu zasmucać wątku, ale może mogłaby mi któraś z dziewczyn doradzić czy do szpitala mogę zgłosić się 16 sierpnia czy to jest za długo?
U mnie teraz jest remont i jesteśmy u moich rodziców. Zwolnienie lekarskie mam do 16.08 włącznie a 15 wracam do domu. Szczerze mówiąc nie chciałabym się kłaść tutaj do szpitala.
Tak ja pamiętam to, pisałam o tym gdzieś tu na forum.Pisała też na początku wątku że nigdzie nie pojadą bo ich na to nie stać i że nam zazdrości że gdzieś wyjeżdżamy… nie wiem czy pamiętacie, staram się w ogóle nie komentować jej wpisów bo ewidentnie jest to fejkowe konto- nie hejtujcie mnie za ten wpis pliss takie mam odczucia ale to moja subiektywna opinia
Tak, ja mam z usg młodszą ciążę, ale wiem że była później owulacja i przez to ciąża młodsza.Hej dziewczyny
Dołączam pełna optymizmu, ale i obaw. Obecnie jestem w drugiej ciąży 9+1. Pierwsze usg miałam Wykonywane w 7+5 i wtedy fasolek był wielkości 0.53cm i termin na 19.03 wg usg.
Z jednej strony jestem bardzo szczęśliwa bo poprzednia ciąża zakończyła się właśnie w 9+1, a tym razem jest wszystko okej.
Jedyne co mnie martwi to boje się kolejnego usg Wiem ze na pierwszym usg CRL wskazywało na wiek 6+2 ale to tez może być przez to, ze mam długie cykle (owulacja była ok 23-24 dc). Bardzo się martwię, ze na kolejnym usg fasolek nie urośnie. Czy któraś na początku miała rozjazd między OM a usg?
dziękuje za odpowiedz, zawsze to trochę spokojniej, chociaż chciałabym mieć kolejna wizytę za sobą bez obaw czy ktoś tam dobrze rośnieTak, ja mam z usg młodszą ciążę, ale wiem że była później owulacja i przez to ciąża młodsza.
Mi lekarz nie chciał powiedzieć tak wcześnie .Coooo? Czyli myślicie, że jak mam prenatalne 12+3 to może być coś widać?
Już mnie skręca z ciekawości
O nie .Dziewczyny, serce mojego dzidziusia przestało bić. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki.
Nie, ale akurat wtedy miałam owulację i wyszedł syn.Ahhh i jeszcze pytanie do dziewczyn, które maja już dzieci. Czy celowałyście w jakąś płeć? Np w dzień owulacji chłopiec, przed owulacją dziewczynka? Czy sprawdziło się to u was? Mój gin mówił, że szansa jest zawsze 50/50 ale jestem ciekawa jak to u was wyglądało.
Ja brałam antybiotyk w pierwszym trymestrze na bakterie, bo mialam zapalenie pęcherza. brałam augumentin. Syn zdrowy. Nie przejmuj się .Włosów nie farbuje ale robiłam hennę przed ciąża, zapytałam lekarza o to a on zapytał czy muszę robić? No wiadomo, że nie muszę, powiedział ze w 1 trymestrze lepiej nie wiec nie kombinuje i tak się już stresuje antybiotykiem który dostałam do uszu bo miałam obustronne zapalenie i niestety nie dało się bez, konsultowalm z ginekologiem - kazał brać. Mam teraz wizytę 11.08 po powrocie z wakacji staram się być pozytywnie nastawiona ale boje się przez ten antybiotyk :/ wiec powiem Ci szczerze ze gdybym farbowała włosy to bym sie wstrzymała wiem ze może być ciężko ale może uda sie wstrzymać kilka tygodni
DziękujeMi lekarz nie chciał powiedzieć tak wcześnie .
Dopiero koło 20tc poznałam płeć. Miałam wydrukowane zdjęciu USG jąder . Lekarz pokazał to zdjęcie i mówił "proszę pani nie ma żadnych wątpliwości" .
Od początku czułam, że będzie chłopak. Teraz czuję, że będzie dziewczynka.
O nie .
Trzymaj się .
Nie, ale akurat wtedy miałam owulację i wyszedł syn.
Ja brałam antybiotyk w pierwszym trymestrze na bakterie, bo mialam zapalenie pęcherza. brałam augumentin. Syn zdrowy. Nie przejmuj się .
mnie teżStrasznie mnie przygnębiła ta dzisiejsza wiadomość