vvDomivv
Fanka BB :)
alez cudowne wieści ja tak byłam zestresowana ze sie nawet nie przyjrzałam czy Kropek sie rusza czy odpoczywa ale chyba musial byc spokojny skoro tego nie wychwyciłamDziewczyny, piszecie jak szalone!
Ja po wizycie, musiałam ochłonąć, bo bardzo wzruszyło mnie to co zobaczyłam!
Dziś 9+3 mniej więcej, CRL 24mm, FHR 176.
Ale co najlepsze - rusza się!
Nie mogłam się napatrzeć jak kiwał nóżką. I wszystko widać - rączki, nóżki zakochałam się!
Za 3 tygodnie mam prenatalne. Lekarz zasugerował usg+pappa i ja, która byłam przekonana, że chce tylko usg, zapisałam się wstępnie na ten test Pappa (400zl ). Podpowiedzcie mi czy dobrze zrobiłam. Jakie macie opinie?
u nas że względu na to duże cialko żółte ja powiedziałam że nie ma bata i oprócz USG będę robić na pewno roszerzone badania. Zastanawiam się tylko czy oprócz tych NIPT robić tez PAPPĘ. Lekarka mowi ze nie musze bo co do stanu przedrzucawkowego ktory ten test m.in. wykrywa to juz i tak jestem obwarowana lekami. Ale wyczytałam że Pappa dostarcza dodatkowych tez info o łożysku i o czyms tam jeszcze. Ale już i tak będę robić te drogie badanie wiec nie wiem czy finansowo to po prostu ogarnę bo to juz wyjdzie wtedy grubo ponad 3 tysie tak na pstryknięcie palcem
Wiesz myślę że jeśli masz możliwość to lepiej zrobić. Ja chyba byłabym spokojniejsza gdybym wiedziała że wszystko dobrze rokuje. Z drugiej strony to jest test przesiewowy który pokazuje prawdopodobieństwo wiec jeśli wynik nie będzie idealny może stresować. Poczytaj sobie jeszcze u mamyginekolog i ogólnie w necie jakie są plusy tego badania i wtedy zdecyduj. Ja od początku bylam nastawiona na te NIPT, a jak się dowiedziałam że duże cialko zolte może warunkować zmiany genetyczne to juz na 100% powiedziałam że będziemy robić.