reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2023

Ja co chwile coś mam i już się śmieje z moją gin że "to się wytnie" ale zazwyczaj to hormonalne zmiany były, tylko zawsze gdzieś na narządach rodnych. A USG piersi miałam pierwszy raz w życiu, nigdy nawet o
Ja robiłam usg gdzieś w lutym, mam torbiel ma lewej piersi, ale nie jest niebezpieczna. Torbiel powstała prawdopodobnie od długiego karmienia piersią.

reklama
Ja to samo! Na koty patrzę jak intruzy bo mnóstwo dzikich mi goni po podwórku i dziwne to dla mnie że ktoś ma kota w domu i go tak kocha jak dziecko 🤣 Niestety moje dzieci coraz częściej wymuszają by im kupic jakieś zwierzątko. Kota ani psa absolutnie nie chce bo to jak kolejne dziecko z potrzebami, chomików się boję bo gryzą więc może skuszę się na żółwia (wydaje mi się mało wymagający, nie skrzeczy jak papuga i nie gryzie) 😉
Koleżanki żółwie gryzły :)

Dziewczyny, piszecie jak szalone!

Ja po wizycie, musiałam ochłonąć, bo bardzo wzruszyło mnie to co zobaczyłam! 🥰

Dziś 9+3 mniej więcej, CRL 24mm, FHR 176.
Ale co najlepsze - rusza się!
Nie mogłam się napatrzeć jak kiwał nóżką. I wszystko widać - rączki, nóżki ♥️♥️♥️ zakochałam się!

Za 3 tygodnie mam prenatalne. Lekarz zasugerował usg+pappa i ja, która byłam przekonana, że chce tylko usg, zapisałam się wstępnie na ten test Pappa (400zl 🙀). Podpowiedzcie mi czy dobrze zrobiłam. Jakie macie opinie?
Według mnie dobrze zrobilas 🙂

ja za to usypiałam cały dzień i też po południu się do kawy zmusilam i jak widać jeszcze nie śpię 😛 normalnie kocham kawę, a teraz nie mogę jej pić, bo mnie obrzydza. Za to strasznie chce mi się RedBulla :
Mi się ostatnio chciało wypić taki likier w Lidlu jabłko z cynamonem, aż mi ślinka leciała ma widok tej butelki. Nie wiem jak smakuje, bo nigdy nie piłam 🤣🤣🤣

Ja mam mega apetyt i cały czas jestem głodna, ale z uwagi na cukrzycę, która miałam w ciąży z synem teraz bardzo uważam i dużo produktów już nie jem. Glukoza i insulina z krwi wyszły mi dobrze, więc może tym razem się uda bez cukrzycy. Zobaczymy na próbie obciążenia, nie wiem tylko kiedy mi ja zleca.

Ja mam mega apetyt i cały czas jestem głodna, ale z uwagi na cukrzycę, która miałam w ciąży z synem teraz bardzo uważam i dużo produktów już nie jem. Glukoza i insulina z krwi wyszły mi dobrze, więc może tym razem się uda bez cukrzycy. Zobaczymy na próbie obciążenia, nie wiem tylko kiedy mi ja zleca.
W 1 ciąży z córką nie miałam cukrzycy
W 2 ciąży z synem byłam na granicy i musiałam pilnować diety i mierzyć cukier.
Mam nadzieję że teraz będzie bez takich atrakcji.

reklama
Moja córka też już wybrała imiona dla bobo, chciała by to była Laura ale jak będzie chłopczyk to może być Wojtuś 🤣

Ja już któryś dzień z kolei wbijam igle pionowo i rzeczywiście nie mam siniaków a były ogromne. Teraz jest tylko czerwona kropka w miejscu wkłucia.

A próbowałaś z inhalatorem (nebulizatorem) ? Sól fizjologiczną tylko do tego 2% i inhalowac aż się skończy ampułka. Jeśli jeszcze nie masz tego w domu to kup koniecznie bo przy dzieciach to sprzęt nr 1 na choroby. Nawet u niemowlaka bo jest końcówka ze smoczkiem. Ja mam akurat słodkiego pandę ale to nie ma znaczenia. Choć dzieci go uwielbiają 😁

Jak urodzisz to trzeba pierwsza pieluszke zawieźć do domu (jak jeszcze w szpitalu będziesz) i dać powąchać psiakowi. Żeby się oswajal. Tak samo ubranko dziecka. Żeby pies wiedział że tak pachnie nowy członek rodziny. Nie wiem czy to działa bo nie mam zwierząt ale tak mówili na szkole rodzenia i spodobalo mi sie to.

Ja jestem na nie dlatego że szczeniak jeszcze dużo musi się uczyć i bym poprostu bała się że jedno drugiemu zrobi krzywdę. Pamiętam jak mój synek półroczny chciał pogłaskać pieska od babci a chwycił za mocno za ucho go to pies zawarczal, inny pewnie mógłby ugryźć w obronie własnej.

Byłam dziś krew i mocz badać, wszystko w normie mam więc trochę mi ulżyło. Chciałam mieć jakieś badania na pierwsza wizytę. Jutro o 11:40 mam wizytę więc dam znać po. Stres jest, boję się że jutro będę się żegnać z Wami. Ale póki co mam nadzieję że jednak ta ciąża przetrwa 🥰
na pewno bedzie wszystko ok i ja już czekam na wzruszający post od Ciebie🥰😍😍😍

Do góry