reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Owoce o niskim indeksie - na pewno jagodowe, maliny, najnowsze badania z tego roku zakwalifikowały arbuza jako "dozwolonego", najlepiej w towarzystwie białka i tłuszczu,czyli np. z jogurtem i orzechami. Nabial jest dozwolony, wszystko co jest pelnoziarniste - mąki, makarony itp. Dużo warzyw, kiszonki. Zamiast ziemniaków lepiej kasze. Dużo tego, ale można się przyzwyczaić. 😉
Ziemniaki można w małej ilości, ale dzień wcześniej ugotowane.

reklama
Jak czytam że Wy nie możecie nic jeść to zazdroszczę. Ja jestem non stop głodna i non stop coś muszę jeść inaczej zgaga pali mi przełyk. Dziś ugotowałam pyszną zupke pomidorowo paprykową z grzankami, na drugie danie pstrag łososiowy, frytki i surówka z brokuła 😍 Idę jeszcze dojesc resztę zupy bo jutro i tak musze nowa gotować bo ta zjedzona 🤣

Kurczę zjadłam 4 śliwki i mnie brzuch boli i jest mi niedobrze. Tak miałam na nie ochotę 😒
Co do posiłków, to czego nie zjem po kilkunastu minutach strasznie mnie mdli, często ostatnio dochodzi do 🤮🤮🤮
Miałam strasznie ochotę na twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ale boje się że nie dam rady zjeść i będę 🤮.
Kupiłam sobie herbatę z imbirem( bo już nie mam ochoty na cukierki imbirowe i czarną herbatę z imbirem) i o dziwo trochę mi pomogła.

Dziewczyny też czujecie się takie opuchnięte? Mam wrażenie, że trzymam wodę. Nie jem jakoś dużo, od kilku dni ograniczyłam zupełnie słodycze, a czuje, że mam brzuch jak 🎈. W sumie cała jakaś taka nabita jestem.

Ja już myślałam serio, ze jestem sama.. ♥️

Teściowa próbuje mnie za to powiesić „musisz jeść, dziecko tego potrzebuje”.. a ja odpowiadam grzecznie, ze nie mogę. A ona do mnie tu masz kurczaka… 😡a powtarzam, ze tak jak kocham kurczaka tak go nienawidzę.. a ta kobieta nic a nic nie rozumie i przynosi mi wszystko na co nie mam ochoty i przełknąć nie mogę.. i idzie niestety wszystko do kosza 🤷🏼‍♀️

Dzisiaj jadę po kwaśne winogrono bo za mną chodzi - dobre i to. Ale jak widzę banana to się trzęsę 🤢😂

Helena! Ja dzisiaj na śniadanie miałam mały placek tortilli z odrobina nutelli - aż jestem w szoku, ze mi to weszło bo było bardzo ciężko.. a na „obiad” delikatnie słone chrupki kukurydziane dla dzieci - i dzisiaj po tym czuje się w miarę! Nie tak jak wczoraj i umierałam i nie mogłaś spać tak mi było niedobrze 🤢
Sprobuj jesc malutko a często, mi to bardzo pomogło :)

Jak czytam że Wy nie możecie nic jeść to zazdroszczę. Ja jestem non stop głodna i non stop coś muszę jeść inaczej zgaga pali mi przełyk. Dziś ugotowałam pyszną zupke pomidorowo paprykową z grzankami, na drugie danie pstrag łososiowy, frytki i surówka z brokuła 😍 Idę jeszcze dojesc resztę zupy bo jutro i tak musze nowa gotować bo ta zjedzona 🤣
brzmi świetnie, ale staram sobie tych potraw nie wyobrażać ;)
Ostatnio jak byłam na skraju 🤮 i chciałam mieć to za sobą, to wyobraziłam sobie kiełbasę gotowaną w widzie i odrazu poszło 😂

Dziewczyny też czujecie się takie opuchnięte? Mam wrażenie, że trzymam wodę. Nie jem jakoś dużo, od kilku dni ograniczyłam zupełnie słodycze, a czuje, że mam brzuch jak 🎈. W sumie cała jakaś taka nabita jestem.
Ja się tak czuję niestety, nie opycham się nie wiadomo jak, jem często a małymi porcjami, nawet jak mam ochotę bardzo na coś to się boję, bo mnie od razu 🤢🤢🤢

ok ale jak dzisiaj wzięłam już ten Monural to jak jutro zrobię posiew to nie wyjdzie w badaniu ?
Ale jak to wzięłaś? Przecież go się bierze przed spaniem, tak żeby jak najdłużej on krazyl w organizmie i żeby go nie wysikac za szybko… zrob posiew w poniedziałek, może to nic takiego i monural zadziała i nic w posiewie nie wyjdzie.

reklama
Ja z jedzeniem miałam gorzej w 6-8 tygodniu,teraz zdecydowanie lepiej,ale wyszedł cukier.....ehhh
Ja chyba też muszę zrobić przerwę na chwilę od forum...

Do góry