reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

No jakoś tak było,bo zjadłam pół bułki ciemnej z serem żółtym i pomidor.
Co w ogóle mogę jeść z owoców ? Nabiał? Mleko 2%? Płatki kukurydziane ? Ciemna jestem w temacie
owoce lepiej nie, bo zawierają dużo cukru, płatki kukurydziane też odpadają. Ja jak byłam ma diecie cukrzycowej w ciąży to jadłam dużo warzyw w rożnej postaci np. Leczo z ciemnym ryżem, mniam. Ale kusiło to co zakazane i śniła mi się pizza po nocy, albo bułki.

reklama
Ja już myślałam serio, ze jestem sama.. ♥️

Teściowa próbuje mnie za to powiesić „musisz jeść, dziecko tego potrzebuje”.. a ja odpowiadam grzecznie, ze nie mogę. A ona do mnie tu masz kurczaka… 😡a powtarzam, ze tak jak kocham kurczaka tak go nienawidzę.. a ta kobieta nic a nic nie rozumie i przynosi mi wszystko na co nie mam ochoty i przełknąć nie mogę.. i idzie niestety wszystko do kosza 🤷🏼‍♀️

Dzisiaj jadę po kwaśne winogrono bo za mną chodzi - dobre i to. Ale jak widzę banana to się trzęsę 🤢😂

Helena! Ja dzisiaj na śniadanie miałam mały placek tortilli z odrobina nutelli - aż jestem w szoku, ze mi to weszło bo było bardzo ciężko.. a na „obiad” delikatnie słone chrupki kukurydziane dla dzieci - i dzisiaj po tym czuje się w miarę! Nie tak jak wczoraj i umierałam i nie mogłaś spać tak mi było niedobrze 🤢
nie mogę patrzeć na słodkie. Nutella 🤮

owoce lepiej nie, bo zawierają dużo cukru, płatki kukurydziane też odpadają. Ja jak byłam ma diecie cukrzycowej w ciąży to jadłam dużo warzyw w rożnej postaci np. Leczo z ciemnym ryżem, mniam. Ale kusiło to co zakazane i śniła mi się pizza po nocy, albo bułki.
Ja robiłam pizzę z mąki pełnoziarnistej albo z kalafiora, były nawet smaczne. Bułki też piekłam z mąki pełnoziarnistej albo z babki jajowatej i twarogu. Zawsze jest jakaś namiastka. 😁

Hej :)
Obecnie biorę prenatal Uno, ale chyba bym zmieniła na femibion 1, bo tam jest zelazo którego w prenatal nie ma, a ja mam problemy z żelazem.
Myślicie ze moge sobie tak poprostu zmienić?
Sama sobie wybrałam prenatal Uno, bo lekarz mówił ze to obojętne:p
Nie, nie bierze się suplementów z żelazem do 12 tyg bez konsultacji z lekarzem. Prenatal uno jest bez żelaza a prenatal duo z żelazem po 12 tyg

Ja robiłam pizzę z mąki pełnoziarnistej albo z kalafiora, były nawet smaczne. Bułki też piekłam z mąki pełnoziarnistej albo z babki jajowatej i twarogu. Zawsze jest jakaś namiastka. 😁
ale wiesz jak to jest…jak nie możesz, to chce się tylko tej zakazanej na grubym pszennym placku z potrójnym serem ;)

reklama
Do góry