reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

No jakoś tak było,bo zjadłam pół bułki ciemnej z serem żółtym i pomidor.
Co w ogóle mogę jeść z owoców ? Nabiał? Mleko 2%? Płatki kukurydziane ? Ciemna jestem w temacie
owoce lepiej nie, bo zawierają dużo cukru, płatki kukurydziane też odpadają. Ja jak byłam ma diecie cukrzycowej w ciąży to jadłam dużo warzyw w rożnej postaci np. Leczo z ciemnym ryżem, mniam. Ale kusiło to co zakazane i śniła mi się pizza po nocy, albo bułki.

reklama
Ja już myślałam serio, ze jestem sama.. ♥️

Teściowa próbuje mnie za to powiesić „musisz jeść, dziecko tego potrzebuje”.. a ja odpowiadam grzecznie, ze nie mogę. A ona do mnie tu masz kurczaka… 😡a powtarzam, ze tak jak kocham kurczaka tak go nienawidzę.. a ta kobieta nic a nic nie rozumie i przynosi mi wszystko na co nie mam ochoty i przełknąć nie mogę.. i idzie niestety wszystko do kosza 🤷🏼‍♀️

Dzisiaj jadę po kwaśne winogrono bo za mną chodzi - dobre i to. Ale jak widzę banana to się trzęsę 🤢😂

Helena! Ja dzisiaj na śniadanie miałam mały placek tortilli z odrobina nutelli - aż jestem w szoku, ze mi to weszło bo było bardzo ciężko.. a na „obiad” delikatnie słone chrupki kukurydziane dla dzieci - i dzisiaj po tym czuje się w miarę! Nie tak jak wczoraj i umierałam i nie mogłaś spać tak mi było niedobrze 🤢
nie mogę patrzeć na słodkie. Nutella 🤮

owoce lepiej nie, bo zawierają dużo cukru, płatki kukurydziane też odpadają. Ja jak byłam ma diecie cukrzycowej w ciąży to jadłam dużo warzyw w rożnej postaci np. Leczo z ciemnym ryżem, mniam. Ale kusiło to co zakazane i śniła mi się pizza po nocy, albo bułki.
Ja robiłam pizzę z mąki pełnoziarnistej albo z kalafiora, były nawet smaczne. Bułki też piekłam z mąki pełnoziarnistej albo z babki jajowatej i twarogu. Zawsze jest jakaś namiastka. 😁

Hej :)
Obecnie biorę prenatal Uno, ale chyba bym zmieniła na femibion 1, bo tam jest zelazo którego w prenatal nie ma, a ja mam problemy z żelazem.
Myślicie ze moge sobie tak poprostu zmienić?
Sama sobie wybrałam prenatal Uno, bo lekarz mówił ze to obojętne:p
Nie, nie bierze się suplementów z żelazem do 12 tyg bez konsultacji z lekarzem. Prenatal uno jest bez żelaza a prenatal duo z żelazem po 12 tyg

Ja robiłam pizzę z mąki pełnoziarnistej albo z kalafiora, były nawet smaczne. Bułki też piekłam z mąki pełnoziarnistej albo z babki jajowatej i twarogu. Zawsze jest jakaś namiastka. 😁
ale wiesz jak to jest…jak nie możesz, to chce się tylko tej zakazanej na grubym pszennym placku z potrójnym serem ;)

reklama
Do góry