reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Mi w ostatniej ciąży wyszły i także dostałam monural. Ale tylko jedna saszetkę…. Jestem trochę zdumiona, ze dwie. Moja sis ostatnio skręcała się z bolu, także miała zapalenie pęcherza i tez dostała tylko jedna saszetkę i minelo jak ręka odjął… może masz jakaś słabsza dawkę?
zapisał mi to

Załączniki

• f4a733ac-3e24-4e6e-8baf-0aaa34f2a147.jpeg
    f4a733ac-3e24-4e6e-8baf-0aaa34f2a147.jpeg
    72,6 KB · Wyświetleń: 32
Ja nie pamietam jaka miałam dawkę. Ale rozumiem ze zapisał Tobie dwa opakowania?
Ja miałam taka sytuacje, ze w czwartek oddałam mocz, a wynik dostałam po południu w piątek. Niby nic mi nie było, ale bolało mnie podbrzusze i jak zobaczyłam ten wynik, ze liczne bakterie i inne rzeczy podwyższone, to zaraz dzwoniłam do lekarza rodzinnego, no bo wiadomo tu wczesna ciąża, a tu weekend. I lekarz właśnie dał mi jedna saszetkę monuralu i w poniedziałek miałam zrobić nowe badanie moczu oraz posiew. Gdyby kolejny wynik był zły i posiew wyszedłby zły to miałam u niej sie pojawić. Ale wyniki były już dobre i mnie to podbrzusze tez przestało bolec.
Wiesz, jeżeli lekarz wie o ciąży to myśle ze nie masz czym sie tak stresować. Ja wiem ze mi pomogła jedna saszetka i mojej siostrze także, a chodzila z bólem tydzień czasu wspierając sie furagina, bo nie mogła dostać sie do lekarza… tyle ze ona nie jest w ciąży. Ale monural pomógł.

Ja nie pamietam jaka miałam dawkę. Ale rozumiem ze zapisał Tobie dwa opakowania?
Ja miałam taka sytuacje, ze w czwartek oddałam mocz, a wynik dostałam po południu w piątek. Niby nic mi nie było, ale bolało mnie podbrzusze i jak zobaczyłam ten wynik, ze liczne bakterie i inne rzeczy podwyższone, to zaraz dzwoniłam do lekarza rodzinnego, no bo wiadomo tu wczesna ciąża, a tu weekend. I lekarz właśnie dał mi jedna saszetkę monuralu i w poniedziałek miałam zrobić nowe badanie moczu oraz posiew. Gdyby kolejny wynik był zły i posiew wyszedłby zły to miałam u niej sie pojawić. Ale wyniki były już dobre i mnie to podbrzusze tez przestało bolec.
Wiesz, jeżeli lekarz wie o ciąży to myśle ze nie masz czym sie tak stresować. Ja wiem ze mi pomogła jedna saszetka i mojej siostrze także, a chodzila z bólem tydzień czasu wspierając sie furagina, bo nie mogła dostać sie do lekarza… tyle ze ona nie jest w ciąży. Ale monural pomógł.
no właśnie mi zapisał dwa opakowania na jedno na dzień a na trzeci dzień mam zrobić ponowne badanie moczu ale to internista bo do mojej gin niebylo terminu

Dziewczyny czy któreś z was wyszły bakterie w moczu ? Co wam przepisał lekarz ? Pytam bo wieczorem miałam wyniki i internista przepisał mi Monural jedną saszetkę dziennie przez dwa dni , dodatkowo mam pic sok z żurawiny i witC 1000 1tabletke dziennie przez 10 dni . Martwi mnie ten Monural czy faktycznie jest bezpieczny w ciąży , niby lekarz się zarzekał ze tak ale ja cały czas mam wątpliwości...
Zrób posiew koniecznie z antybiogramem i wtedy antybiotyk pod konkretną bakterie.
Ja miałam w pierwszej ciąży klebsiella pneumoniae dostałam antybiotyk typowo pod nią i zwalczona.

Ja już myślałam serio, ze jestem sama.. ♥️

Teściowa próbuje mnie za to powiesić „musisz jeść, dziecko tego potrzebuje”.. a ja odpowiadam grzecznie, ze nie mogę. A ona do mnie tu masz kurczaka… 😡a powtarzam, ze tak jak kocham kurczaka tak go nienawidzę.. a ta kobieta nic a nic nie rozumie i przynosi mi wszystko na co nie mam ochoty i przełknąć nie mogę.. i idzie niestety wszystko do kosza 🤷🏼‍♀️

Dzisiaj jadę po kwaśne winogrono bo za mną chodzi - dobre i to. Ale jak widzę banana to się trzęsę 🤢😂

Helena! Ja dzisiaj na śniadanie miałam mały placek tortilli z odrobina nutelli - aż jestem w szoku, ze mi to weszło bo było bardzo ciężko.. a na „obiad” delikatnie słone chrupki kukurydziane dla dzieci - i dzisiaj po tym czuje się w miarę! Nie tak jak wczoraj i umierałam i nie mogłaś spać tak mi było niedobrze 🤢

reklama
Do góry