reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny, ja też się żywię 💩. Ostatnie kilka.dni.mialam. taką ochotę na słodkie, ale moje mdłości tak się.nasilily, że sam żołądek robi mi dietę. No i ze skrajności w skarajnosc. Praktycznie nie mogę nic zjeść 🥺 dwa dni miałam wyjęte z życia przez 🤮🤮🤮 a dziś leżę sflaczala i za cholerę nie chce mi się " odbić" jakby wszystko stało na.zoladku. Miałam tyle spraw do załatwienia na początku ciąży a tu znowu będę tylko egzystować 🙄 i kurczę ciekawe czy moja ciąża jest w ogóle żywa 🤦 lekarz dopiero 9 sierpnia. Jakbym się nie odzywała to raz rzygam, i jestem w stanie złym, a dwa mamy jechać za kilka dni na wczasy, więc już się boje jak to będzie z maluchami, rzygami i mdłościami w obcym miejscu 🙄🤦

reklama
Dziewczyny czy któreś z was wyszły bakterie w moczu ? Co wam przepisał lekarz ? Pytam bo wieczorem miałam wyniki i internista przepisał mi Monural jedną saszetkę dziennie przez dwa dni , dodatkowo mam pic sok z żurawiny i witC 1000 1tabletke dziennie przez 10 dni . Martwi mnie ten Monural czy faktycznie jest bezpieczny w ciąży , niby lekarz się zarzekał ze tak ale ja cały czas mam wątpliwości...
Mi w ostatniej ciąży wyszły i także dostałam monural. Ale tylko jedna saszetkę…. Jestem trochę zdumiona, ze dwie. Moja sis ostatnio skręcała się z bolu, także miała zapalenie pęcherza i tez dostała tylko jedna saszetkę i minelo jak ręka odjął… może masz jakaś słabsza dawkę?

reklama
No jakoś tak było,bo zjadłam pół bułki ciemnej z serem żółtym i pomidor.
Co w ogóle mogę jeść z owoców ? Nabiał? Mleko 2%? Płatki kukurydziane ? Ciemna jestem w temacie
Owoce o niskim indeksie - na pewno jagodowe, maliny, najnowsze badania z tego roku zakwalifikowały arbuza jako "dozwolonego", najlepiej w towarzystwie białka i tłuszczu,czyli np. z jogurtem i orzechami. Nabial jest dozwolony, wszystko co jest pelnoziarniste - mąki, makarony itp. Dużo warzyw, kiszonki. Zamiast ziemniaków lepiej kasze. Dużo tego, ale można się przyzwyczaić. 😉

Do góry