reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny, ja też się żywię 💩. Ostatnie kilka.dni.mialam. taką ochotę na słodkie, ale moje mdłości tak się.nasilily, że sam żołądek robi mi dietę. No i ze skrajności w skarajnosc. Praktycznie nie mogę nic zjeść 🥺 dwa dni miałam wyjęte z życia przez 🤮🤮🤮 a dziś leżę sflaczala i za cholerę nie chce mi się " odbić" jakby wszystko stało na.zoladku. Miałam tyle spraw do załatwienia na początku ciąży a tu znowu będę tylko egzystować 🙄 i kurczę ciekawe czy moja ciąża jest w ogóle żywa 🤦 lekarz dopiero 9 sierpnia. Jakbym się nie odzywała to raz rzygam, i jestem w stanie złym, a dwa mamy jechać za kilka dni na wczasy, więc już się boje jak to będzie z maluchami, rzygami i mdłościami w obcym miejscu 🙄🤦

reklama
Dziewczyny czy któreś z was wyszły bakterie w moczu ? Co wam przepisał lekarz ? Pytam bo wieczorem miałam wyniki i internista przepisał mi Monural jedną saszetkę dziennie przez dwa dni , dodatkowo mam pic sok z żurawiny i witC 1000 1tabletke dziennie przez 10 dni . Martwi mnie ten Monural czy faktycznie jest bezpieczny w ciąży , niby lekarz się zarzekał ze tak ale ja cały czas mam wątpliwości...
Mi w ostatniej ciąży wyszły i także dostałam monural. Ale tylko jedna saszetkę…. Jestem trochę zdumiona, ze dwie. Moja sis ostatnio skręcała się z bolu, także miała zapalenie pęcherza i tez dostała tylko jedna saszetkę i minelo jak ręka odjął… może masz jakaś słabsza dawkę?

reklama
No jakoś tak było,bo zjadłam pół bułki ciemnej z serem żółtym i pomidor.
Co w ogóle mogę jeść z owoców ? Nabiał? Mleko 2%? Płatki kukurydziane ? Ciemna jestem w temacie
Owoce o niskim indeksie - na pewno jagodowe, maliny, najnowsze badania z tego roku zakwalifikowały arbuza jako "dozwolonego", najlepiej w towarzystwie białka i tłuszczu,czyli np. z jogurtem i orzechami. Nabial jest dozwolony, wszystko co jest pelnoziarniste - mąki, makarony itp. Dużo warzyw, kiszonki. Zamiast ziemniaków lepiej kasze. Dużo tego, ale można się przyzwyczaić. 😉

Do góry