reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Mam nadzieję że będzie wszystko ok i nic się dziecku nie stanie . Mam za 3 dni powtórzyć badanie ale teraz nie wiem jak mam to ogarnąć bo w niedziele wyjeżdżamy na wakacje na tydzień :/ a sok z żurawiny też sobie kupiłam żeby pic .
A miałaś zlecony posiew moczu? Czy tylko zwykłe badanie?

reklama
Dziewczyny, mam do siebie wyrzuty sumienia. Nie mogę za cholerę zjeść warzyw, owoce tez kiepsko, na słowo szynka i kurczak, słodycze mam aż dreszcze, gulasz, sosy, polskie jedzenie i jakiekolwiek tez..
slysze FRYTKI już mi lepiej, ale nie, ze je jem codziennie! Nie, nie.. mam tylko na nie ochotę i to jeszcze na taka malusieńką porcje … miałam fazę na makaron z sosem pomidorowym przez tydzień i to były moje główne posiłki..
wiem, ze powinnam się zdrowo odżywiać ale co ja mam zrobić jak nic mi nie wchodzi..
i druga strona medalu czego nie zjem to się tak zle czuje, ze szok.. tj mam problem żołądkowy ale ani nie goni mnie na toaletę ani nic, jedynie jest tak jakbym się obzarła jak świnia - a jem bardzo mało 🥺 pije tylko i wyłącznie wodę i po niej tez mi zle..
Nie przejmuj sie, tak jak juz dziewczyny pisaly. Nie ma sensu w siebie wmuszac, bo pewnie zwrócisz. Mysle ze wiele kobiet ma z tym problem. Ale w większości przypadków to mija. Co innego jakbys cala ciążę jadla fryteczki i nic więcej ;) ja od 6tego do 9tego tygodnia jadlam bardzo malo i niezdrowo. Jak juz pisalam, ser zolty, dżem i mcdonald 🙈 tyle ze pilam duzo soków, bo woda nie wchodziła. Nie obwiniam sie, bo co poradzę, że na nic innego nie moglam spojrzeć 🤷‍♀️ teraz jest juz zdecydowanie lepiej. Wladnie zjadłam gulasz i chyba pierwszy raz odkad jestem w ciąży uda mi sie ugotowac obiad mężowi 😄

Dziękuje dziewczyny! Kamień z serca mi spadł!

Dziewczyny, czy wy macie wysoki puls? Ja mam 81-95.. leze w łóżku nic nie robię, nie denerwuje się a tu taki puls.. ciśnienie jest ok.
Dzisiaj miałam takie lekkie kołatanie serca, w sumie to nie wiem czy to jest dobra nazwa. To jest takie uczucie szybkiego bicia serca przez jakiś moment i koniec. Miałam robione kiedyś EKG wiele razy - w życiu to mi się przytrafia raz na jakiś czas od x lat. Jak o tym mowilam lekarzom przy badaniu nikt nic nie zauważył ale jakoś mnie martwi to w ciazy..
tez któraś z Was tak ma?
Co byście zrobiły na moim miejscu?

Dziękuje dziewczyny! Kamień z serca mi spadł!

Dziewczyny, czy wy macie wysoki puls? Ja mam 81-95.. leze w łóżku nic nie robię, nie denerwuje się a tu taki puls.. ciśnienie jest ok.
Dzisiaj miałam takie lekkie kołatanie serca, w sumie to nie wiem czy to jest dobra nazwa. To jest takie uczucie szybkiego bicia serca przez jakiś moment i koniec. Miałam robione kiedyś EKG wiele razy - w życiu to mi się przytrafia raz na jakiś czas od x lat. Jak o tym mowilam lekarzom przy badaniu nikt nic nie zauważył ale jakoś mnie martwi to w ciazy..
tez któraś z Was tak ma?
Co byście zrobiły na moim miejscu?
ja wiem co masz na myśli, taki szybszy przepływ krwi przez chwile. To jest normalne bo twój organizm teraz intensywniej musi działać :)

Dziewczyny ja przy cukrze 95 teraz ,będę miała zlecona krzywa wcześniej,jak mam jeść teraz? Mogę coś słodkiego zjeść? Nie ukrywam ,że chce mi się kawałek ciasta np

reklama
Dziewczyny ja przy cukrze 95 teraz ,będę miała zlecona krzywa wcześniej,jak mam jeść teraz? Mogę coś słodkiego zjeść? Nie ukrywam ,że chce mi się kawałek ciasta np
Teoretycznie przed zrobieniem krzywej cukrowej nie powinnaś ograniczać spożycia węglowodanów. Powinnaś jeść wszystko, jak dotychczas, ale wiadomo z umiarem 😉. Jeśli restrykcyjne ograniczysz węglowodany to krzywa może Ci wyjść zafałszowana i potem nie wiadomo będzie, czy masz wynik prawidłowy, bo nie masz cukrzycy, czy dlatego, ze ograniczyłaś w diecie węglowodany.

Do góry