reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, mam do siebie wyrzuty sumienia. Nie mogę za cholerę zjeść warzyw, owoce tez kiepsko, na słowo szynka i kurczak, słodycze mam aż dreszcze, gulasz, sosy, polskie jedzenie i jakiekolwiek tez..
slysze FRYTKI już mi lepiej, ale nie, ze je jem codziennie! Nie, nie.. mam tylko na nie ochotę i to jeszcze na taka malusieńką porcje … miałam fazę na makaron z sosem pomidorowym przez tydzień i to były moje główne posiłki..
wiem, ze powinnam się zdrowo odżywiać ale co ja mam zrobić jak nic mi nie wchodzi..
i druga strona medalu czego nie zjem to się tak zle czuje, ze szok.. tj mam problem żołądkowy ale ani nie goni mnie na toaletę ani nic, jedynie jest tak jakbym się obzarła jak świnia - a jem bardzo mało 🥺 pije tylko i wyłącznie wodę i po niej tez mi zle..

Kurde dziewczyny pomocy, wyszło mi pH moczu 7 ... trochę się boję, bo byłam na wakacjach .. basen, morze itp. Starałam się nie wchodzić ale z małym dzieckiem trochę musiałam. Czy myślicie że powinnam lecieć z tym szybko do lekarza czy poczekać na wizytę za 2 tygodnie? :(
a możesz zadzwonić do swojego lekarza żeby się spytać i powiedział Ci co masz robić?
Niestety na pH się nie znam 😔 ale jak mi cos dolega to dzwonię do lekarza pierwszego kontaktu i on mówi co dalej albo kieruje do ginekologa albo do kogos innego :)

nie przejmuj się, my już też mamy zakaz 🙈 ale jak to rozmawiałam z koleżanką są również inne robótki ręczne i nie tylko 🤣 mój mąż to teraz nawet powiedział, że bąbelek jest najważniejszy i spoko. Teraz to nawet by się bał.

Ale jak to mój lekarz się śmiał „Ty masz zakaz, on nie” 😂😂
taaak u nas też zakaz 😜 trzeba sobie jakoś inaczej radzić, choć czasem troszke to takie hmm irytujące że nie można 😅

Ja mam chuja sytuację z pracą. Wygląda to tak, że do 30.06 miałam wypowiedzenie, bo firma w upadłości. W tamtym tyg dałam zaświadczenie o ciąży i walczę z syndykiem o to, żeby przywrócił mnie do pracy. On już mnie zna z imienia i nazwiska bo codziennie go cisnę 😁 pewnie przywróci mnie do pracy po czym da mi wypowiedzenie, ale to pozwoli mi pobierać świadczenia z ZUS... Masakra, bardzo mi się skomplikowało to wszystko...
ale może do tego czasu zdążysz być w 11 tyg? Wtedy nie może dać Ci wypowiedzenia

Cześć dziewczyny :) Dziś z nudów w pracy udało mi się przebrnąć przez większość wątku :)

Dziś rozpoczynam 6 tydzień, mam 25 lat i jest to moja 1 i niespodziewana ciąża (nie wpadka, ale też jakoś się nie staraliśmy. To był tylko jeden "strzał" i jak widać trafiony 😅) . Termin porodu wskazany na 25 marca :)

Tydzień temu 22 marca (początek 5 tygodnia) byłam u lekarza, ponieważ tylko wtedy miał termin. Na USG widoczny był tylko pęcherzyk, ale również obok krwiak :( dostałam luteinę pod język 2x2.
Kolejne USG mam 9 sierpnia. Myślałam o tym żeby zrobić betę i sprawdzić przyrost, ale po waszych postach sama nie wiem czy jest to dobry pomysł :(
ja tez 25 i pierwszy bejbik :)

Hej,
Czy Wam teraz od kiedy w ciąży jesteście, co raz wypadają imprezki???
Takie na mieście że koleżanki z drinkami a ja na wstępie gadam o przeziębieniu, teleporadzie, antybiotyku i z żalem mówię że bez alko 🤪

reklama
Do góry