reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
U mnie było widmo podania oksy, ale się rozkręciło bez. W każdym razie stan po cięciu nie był przeciwwskazaniem do podania oksytocyny (szpital św. Zofii)

A co ma do tego gbs? Ja miałam dodatni a normalnie chodziłam po sali, na piłce skakałam, przy drabinkach parte. Proponowano mi wannę…
Ciekawe o co chodzi.
Właśnie nie wiem… położne zawsze mówiły ze jak dodatni to muszę leżeć 🤷🏻‍♀️ Albo taka ich praktyka w tym szpitalu albo im się nie chciało i woleli mnie przypiąć… chociaż stawiam na praktykę, ponieważ 2 razy tam rodziłam i 2 razy to samo, a wolałabym aktywnie rodzic…

Właśnie nie wiem… położne zawsze mówiły ze jak dodatni to muszę leżeć 🤷🏻‍♀️ Albo taka ich praktyka w tym szpitalu albo im się nie chciało i woleli mnie przypiąć… chociaż stawiam na praktykę, ponieważ 2 razy tam rodziłam i 2 razy to samo, a wolałabym aktywnie rodzic…
pierwsze słyszę o czymś takim 😳 jaki to ma związek?

Dziewczyny, jestem już po wizycie, bo udało mi się przełożyć jednak na dziś. Jest zarodek z bijącym serduszkiem. 7+1, więc młodsza niż myślałam jeszcze ta ciąża. 😅
Ciąża wczesna, więc lekarka powiedziała, że dajemy jej czas, bo wszystko może się zdarzyć, ale na razie jest na dobrej drodze. 🙏

Hej dziewczyny, zniknęłam na weekend z mężem a tu 40 stron do nadrobienia!
W każdym razie naładowaliśmy baterie :) trochę poruszałam swoje leniwe 4 litery :)

Widzę, że tematyka robi się bardzo poważna i pierwsze opinie zostały wymienione. Cóż, bardzo doceniam nasz luźny ton dyskusji i wsparcie i mam tez świadomość, ze każda z nas jest inna (wychowanie, doświadczenia, religia, finanse i inne aspekty), więc zachęcam do dzielenia się swoją wiedzą, ale bez przekonywania nikogo.

Jeśli chodzi o prenatalne to będę ustalała to z lekarzem, ale póki co zdecydowana jestem tylko na usg. Nie ma dla mnie znaczenia jakie będzie dziecko, będzie moje i je urodzę. Nie widzę konieczności stresowania sie na zapas.

Mówicie o porodach i położnych - Wow! Ja chyba nie wybiegałam tam daleko w przyszłość, bo póki co jestem na etapie cieszenia sie, ze dzieciątko w ogóle we mnie jest!

Niemniej jednak ja jakoś wolałabym SN, ale różnie sie może zdarzyć o biorę wszystko na klatę :) dla mojego dziecka zniosę wszystko!

Dziewczyny, jestem już po wizycie, bo udało mi się przełożyć jednak na dziś. Jest zarodek z bijącym serduszkiem. 7+1, więc młodsza niż myślałam jeszcze ta ciąża. 😅
Ciąża wczesna, więc lekarka powiedziała, że dajemy jej czas, bo wszystko może się zdarzyć, ale na razie jest na dobrej drodze. 🙏
No i super.

Hej, ja mam jakiś dramat... 🤮 Dalej niż widzę. Wczoraj aż 17 razy. Nic mi nie przechodzi przez gardlo, a jak już to zaraz i tak do kibelka. Dziś lekarz, jak nie będzie lepiej to pewnie położą mnie do szpitala, bo się odwodnie... Na szczęście mąż wziął urlop, żebym nie była sama. Śpię przy kiblu. 😭
Miałam tak samo z córką w ciąży, schudłam 7 kg

nie wykupuję. Tam każda jest świetna. 3 razy tam rodziłam. Ostatnio z Bożeną Zaborowską, ekstra położna. Ja w 2020, wtedy było 2500. Od stycznia 2021 zdrożało do 3000, więc w przyszłym roku może znowu :/
Koleżanka też ma tam za sobą trzy porody bez wykupionej położnej. Była bardzo zadowolona.

Ja chyba wolę mieć świadomość, że ktoś jest dla mnie na wyłączność, że mnie nie zaniedba przez jakieś komplikacje podczas równoległego porodu…
Ale chyba nie ma złych historii z tego szpitala. Może moje obawy są bezpodstawne…

Koleżanka też ma tam za sobą trzy porody bez wykupionej położnej. Była bardzo zadowolona.

Ja chyba wolę mieć świadomość, że ktoś jest dla mnie na wyłączność, że mnie nie zaniedba przez jakieś komplikacje podczas równoległego porodu…
Ale chyba nie ma złych historii z tego szpitala. Może moje obawy są bezpodstawne…
każdy wybiera co mu pasuje. Pewnie, że lepiej mieć swoją. Ja po prostu jestem zdecydowana na badanie NIPT i wolę chociaż na położnej zaoszczędzić.

reklama

moja szwagierka wykupiła, a położna nie przyjechała na poród, bo akurat gdzieś wyjechała na urlop 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Do góry