reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

tak mam Vbac na koncie :) długa przerwa, 12 lat, ale mimo to jesteś pod dużym nadzorem w trakcie. Ktg non stop, obowiązkowo i zero jedzenia. Wszystko z nastawieniem, że może skończyć się CC

Najgorzej… to już prawie jak po porodzie SN naprawdę… najgorsze jest przecież to rozwieranie szyjki

Ja mam takie doświadczenie - vbac po 2,5 roku.

Dla mnie zdecydowanie lepsza jest opcja porodu SN. Boli jak nieszczęście, ale szybciej człowiek do siebie dochodzi. Dwie godziny po porodzie już poszłam o własnych siłach pod prysznic.
Po cesarce tez bez komplikacji, ale jednak to jest operacja. U mnie była dłuższa rekonwalescencja.
A czy miała któraś z was przy vbac wywoływanie oksytocyną?

reklama
tak mam Vbac na koncie :) długa przerwa, 12 lat, ale mimo to jesteś pod dużym nadzorem w trakcie. Ktg non stop, obowiązkowo i zero jedzenia. Wszystko z nastawieniem, że może skończyć się CC
Ja jeszcze nie rodziłam bez ciągłego ktg i w naszym szpitalu wolno tylko pic podczas porodu SN 😉 a jestem podłączona do ktg bo i tak aktywna być nie mogę na wzgląd dodatniego GBS 😢

A czy miała któraś z was przy vbac wywoływanie oksytocyną?
U mnie było widmo podania oksy, ale się rozkręciło bez. W każdym razie stan po cięciu nie był przeciwwskazaniem do podania oksytocyny (szpital św. Zofii)
Ja jeszcze nie rodziłam bez ciągłego ktg i w naszym szpitalu wolno tylko pic podczas porodu SN 😉 a jestem podłączona do ktg bo i tak aktywna być nie mogę na wzgląd dodatniego GBS 😢
A co ma do tego gbs? Ja miałam dodatni a normalnie chodziłam po sali, na piłce skakałam, przy drabinkach parte. Proponowano mi wannę…
Ciekawe o co chodzi.

Też jestem po vbac i nic takiego nie miało miejsca. Nie wiem jakbym miała urodzic głodna i bez sił 🤷‍♀️

U mnie było widmo podania oksy, ale się rozkręciło bez. W każdym razie stan po cięciu nie był przeciwwskazaniem do podania oksytocyny (szpital św. Zofii)

A co ma do tego gbs? Ja miałam dodatni a normalnie chodziłam po sali, na piłce skakałam, przy drabinkach parte. Proponowano mi wannę…
Ciekawe o co chodzi.
ten sam szpital :)

No faktycznie, ta z soboty wskazuje na 5 tydzień. Ale wiesz ze to są jakieś tam widełki i tez od a do z nie ma się co nimi sugerować. Moim zdaniem masz jeszcze czas na rozwój ciąży ☺️ Dlatego warto czasem się powstrzymać od tak wczesnych wizyt bo wtedy jest niepotrzebny stres do nastepnej wizyty. Masz ładna betę i sie nie denerwuj, będzie dobrze ☺️ Pójdziesz za 2 tygodnie i sie zdziwisz bo będzie serduszko 😍
miałam czekać dłużej ale dzisiejsze plamienie pogoniło mnie szybciej🥺
dziękuję za dobre słowo 🥰

może zależy od szpitala. Ja pytałam kilka razy, pozwolono tylko na słodką herbatę dla „wzmocnienia”.

Ja mam taki charakter że mi bali się zabronić czegokolwiek 😉 a że znam swoje prawa 🤷‍♀️
Poród wspominam super i jak osioł że Shreka chwilę po mówiłam: ja chcę jeszcze raz 😊

Różnica prawie 4 lata, miałam podana niewielka dawkę oxy

reklama
Prywatny szpital Medicover w Warszawie ok. 15 tys.
I uprzedzam komentarz, że nie jesteś z Warszawy - rodzi tam masa dziewczyn z całej Polski i to sn, gdzie nie masz planowej cc 1-2 tygodnie przed terminem, szpital ma II stopień referencyjności więc i normalną porządną opiekę
Dziękuje, jak nerkę sprzedam to się zastanowie :)

Do góry