reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

jestem po wizycie.. nic mi się tu nie zgadza 🥺beta 10k dzisiaj a lekarz twierdzi że to może być wcześniejsza ciąża 4/5 tc.
Pecherzyk ma 1,04 cm, zarodka nie widać.. lekarz mowi żeby nie patrzeć na wartość bety tylko na rozmiar pęcherzyka i przy takim może być jeszcze nie widoczny.

reklama
jestem po wizycie.. nic mi się tu nie zgadza 🥺beta 10k dzisiaj a lekarz twierdzi że to może być wcześniejsza ciąża 4/5 tc.
Pecherzyk ma 1,04 cm, zarodka nie widać.. lekarz mowi żeby nie patrzeć na wartość bety tylko na rozmiar pęcherzyka i przy takim może być jeszcze nie widoczny.
a wiesz kiedy miałaś owulację?

Prywatny szpital Medicover w Warszawie ok. 15 tys.
I uprzedzam komentarz, że nie jesteś z Warszawy - rodzi tam masa dziewczyn z całej Polski i to sn, gdzie nie masz planowej cc 1-2 tygodnie przed terminem, szpital ma II stopień referencyjności więc i normalną porządną opiekę
W Białymstoku cc 4-5 tys. Podpowiadam bo bardzo dużo dziewczyn do Białegostoku przyjeżdża rodzić.
Oba przykłady pokazują, ze czasami chcieć to móc

Jestem po 3 cc, nie wyobrażam sobie lepszego porodu. Znieczulenie zewnątrzoponowe, świadomość pełna, nogi czułam normalnie, dotyk, ale bólu już nie. Po ostatnim cc doszłam w 2 dni do siebie, a trwało najdłużej bo byly wycinane stare blizny. Wszystkie cc w jednym szpitalu.

reklama
Widzę, że pisałyście o porodach.
Ja myślałam, że sobie normalnie urodzę SN, nawet miałam dwa razy wywoływanie po terminie. Skończyło się nagłym CC z powodu zaników tętna u dziecka - przy praktycznie pełnym rozwarciu i skurczach partych.
Poród z cyklu "namęczyłam się na darmo", do tego cesarkę bólowo zniosłam fatalnie. Poznałam oba rodzaje porodu, SN może mniej bo nie doszłam do końca, ale mogę sobie wyobrazić, że ktoś ma awersję do jednego lub do drugiego.
Teraz lekarz mówił mi, że mogę spokojnie spróbować SN, bo nie mam póki co żadnych wskazań po mojej stronie. Ale jak pomyślę o powtórce z rozrywki, to mi się odechciewa. Zobaczymy, jak to się ułoży, jeszcze do marca daleko.

Do góry