reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Tak czytam Was dziewczyny i nie wiem co jest ze mną nie tak.. bo ja tak daleko nie wybiegam nawet myślami np do porodu 😔
Czy w ogóle co będzie jutro!
Myśle, ze to mam po poronieniu 2 lata temu..
aż tak przykro mi, ze nie myśle.. a może to tez dlatego ze widziałam pusty pęcherzyk na ta chwile.. 😔
Bo powinnam myśleć ale się boje..

A próbowałaś wodzionki? Może to pomoże?
musiałabym na spokojnie w domciu to sobie upichcic, tu na wyjeździe będzie troszke gorzej bo zaplecze ograniczone, ale zakupiłam dziś jeszcze miodek z propolisem i pyłkiem i mam zamiar wcinać jak lekarwo 😉 czosnek tez do wszystkiego dodaje 🤪
Witamy na Podlasiu 🥰 miłego wypoczynku :)
dziękuję, nawet z gilami po pas i 1/10 siły jest cudownie 🥰
nietolerowanie zapachów to chyba jeden z pierwszych objawów ciąży 😅
zapach brokułów to jakaś katastrofa
katar ma jakieś swoje plusy 😅 wszystko przestało mi śmierdzieć bo straciłam w większości węch 🤪 czasem mi się coś odetka to na troszke czuje a pozniej znow tyle co nic 😅 wreszcie nie chodzę i nie zrzędzę że znów coś śmierdzi 😝
też mi się wydaje dziewczyny że termin mamy super. Maluszkom będzie tylko coraz cieplej na spacerach.
tez właśnie pomyslalam ze czas idealny 😊😊😊
Witam dziewczyny :) codziennie was czytam ale w końcu się zdecydowałam do was dołączyć :) w kwietniu poroniłam puste jajo :/ mimo ogromnego strachu i zwąpienia stwierdziliśmy że działamy dalej. W dzień ojca dowiedzieliśmy się o ciąży więc radości było co nie miara. Termin wg miesiączki mam na 06.03.2023 :) Dodam że jest to moja 4 ciąża , mam już córkę z marca 2015 i syna z lutego 2020 więc zapowiada się ciekawie :) Obecnie 7+4 no i pochwale się że w poniedziałek byłam na usg i był już widać dzieciątko z serduszkiem :)
cudowne wieści! Mój początkowy termin tez bym 06.03 😊 zobaczymy jak będzie dalej bo ciąża jest chyba ciut młodsza z usg 🙃
13 czerwca okres. 5+3? Lekarz powiedział, że widzi od 6
no to trzymamy kciukasy 😊 niebawem juz coś powinno być widać 🥰
Ja om 2 czerwca a w ten poniedziałek na usg widzialam tylko pęcherzyk
W sumie to było już 3 usg bo tak się stresowałam, ale dalam na luz i czekam spokojnie do 5 sierpnia na kolejną wizytę. Stwierdziłam ze bedzie co ma być bo my na to wpływu nie mamy. Jakieś tam objawy ciążowe mam ale chyba dopiero jak zobaczę serduszko to poczuje się jak w ciąży 😂😂
he he tez tak miałam 😅 dopiero jak mi kartę ciąży zalozyli to zaczęłam tak psychicznie to do siebie przyjmowac 🙃 choć oczywko codziennie rano się budzie i zastanawiam czy nadal w tej ciazy jestem 🤦🏼‍♀️
Mi lekarz kazal przyjść po 23 czyli jutro ale ze bylam niecierpliwa i do innego poszłam w poniedziałek (dostałam u niego l4) to nie idę jutro a pojde dopiero 5 sierpnia bo bez sensu latać co tydzień na usg. A 5 sierpnia powinien być już jakiś 8 tydzień z racji moich nieregularnych cylki.

A tak wgl to mam pytanie czy istnieje jakiś kalkulator obliczający tydzień ciąży od dnia trafnego zbliżenia ? 😂😂 Bo ja w sumie tak +-3 dni mogę określić kiedy do tego doszło ale nie wiem jak to obliczyć
są kalkulatory w których możesz podać dzien owulacji. Innych "wytycznych" nie widziałam 🙃

Dziewczyny mialyscie moze tak.. opisze sytuacje. Lezalam na sofie, i tak szybko wstalam bo sie wystraszylam bo cos zlecialo i teraz mnie boli caly czas podbrzusze ☹️ miala ktoras z Was tak?
ja tak mam czasem jak za szybko wstanę to takie klucie mam i muszę poleżeć chwilkę i dać brzuchowi odpoczac- ale to przechodzi. Wydaje mi się ze to jakiś skurcz czy coś.

Nooo a na marzec jeszcze chyba będą potrzebne cieńsze kombinezony nie ? :)
Teraz już mam wprawę, więc tak czy siak będzie mi łatwiej, ale na pewno marzec to jeszcze będą przejściowe temperatury. Trudno też przewidzieć dokładnie kiedy urodzimy, część może w lutym, część nawet może w kwietniu. Ciekawe jak się to ułoży 😊

Tak czytam Was dziewczyny i nie wiem co jest ze mną nie tak.. bo ja tak daleko nie wybiegam nawet myślami np do porodu 😔
aż tak przykro mi, ze nie myśle.. a może to tez dlatego ze widziałam pusty pęcherzyk na ta chwile.. 😔
Ja się mega boję pierwszej wizyty.. I też nie wybiegam myślami dalej, bo też mam za sobą poronienia i nie potrafię się cieszyć pozytywnym testem ciążowym, bo wiadomo on zupełnie nic nie oznacza. W szoku jestem jak dziewczyny, nie mówię o was. Po pozytywnym teście całemu światu chwalą się, że są w ciąży:o

Mi lekarz kazal przyjść po 23 czyli jutro ale ze bylam niecierpliwa i do innego poszłam w poniedziałek (dostałam u niego l4) to nie idę jutro a pojde dopiero 5 sierpnia bo bez sensu latać co tydzień na usg. A 5 sierpnia powinien być już jakiś 8 tydzień z racji moich nieregularnych cylki.

A tak wgl to mam pytanie czy istnieje jakiś kalkulator obliczający tydzień ciąży od dnia trafnego zbliżenia ? 😂😂 Bo ja w sumie tak +-3 dni mogę określić kiedy do tego doszło ale nie wiem jak to obliczyć
Hej, na necie są kalkulatory i albo dzień om albo poczęcia

ja leżę i śpię bo nic innego nie jestem w stanie robić. Umycie włosów było wyczynem.
tez mam takie dni
Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu zaczynam dwutygodniowy urlop! 😁

Też uważam, że mamy idealny miesiąc porodu, bo nie wyobrażam sobie być w 9 miesiącu, jak są takie upały. Ciężkie to musi być. Wiadomo, że chce dziecko nie ważne z jakiego miesiąca, ale jednak dobrze trafiło 😁

Co do jedzenia, to mnie odrzuciło od słodkiego. Nie mam ochoty na nawet grama batona (ale bezą z kremem i owocami nie pogardzę nigdy ❤), ale za to mam straszne parcie na słone jedzenie, a szczególnie na chrupki z soczewicy z Biedry, od których jestem uzależniona.

Witamy, wspaniała wiadomość! 😊

U mnie też tylko cycki i pobolewające podbrzusze, a i jeszcze podwyższenie temperatury, bo mam niemiłosierne uderzenia gorąca i nawet w aucie z klimą t-shirt przykleja mi się do mokrych pleców 😅 ale objawy tak naprawdę o niczym nie świadczą, bo w poprzedniej poronionej (poronienie zatrzymane) miałam objawy aż do zabiegu. Gdyby nie USG, to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak, bo nie miałam nawet plamienia.
@MamaR , i co byłaś u lekarza? Czy jeszcze nie wróciłaś?
ooo super! To odpoczywaj!! 🥰🥰🥰 jakie plany?
ja też narazie nie mysle o tym. To moja pierwsza w życiu ciąża i nawet nie kupiłam nawet żadnej książki ani nic bo się boję że to będzie zakup na darmo...I panicznie boję się tego ze bede musiała iść na l4 i że się wszyscy w pracy dowiedzą. A ja narazie nie chce noc mówić dopóki nie zrobię badań i nie poczuje się troszke "bezpieczniej"🙈 i wiem że to też nie jest zdrowe podejście. Najbardziej chciałabym mieć tak jak mój partner. On wie ze sie wszystko może wydarzyć i nie chce narazie trąbić wszem i wobec ale jakoś się umie z tego cieszyć. Mi to nie przychodzi tak łatwo, mam zdecydowanie więcej strachu w sobie niż euforii

reklama
Ciaze po stracie są całkowicie inne. Ja tak samo nie oglądam wózków, nie szukam żadnej wyprawki. Ostatnio po biochemicznej powiedziałam ze zacznę się cieszyć po pierwszej wizycie… długo się nie cieszyłam… teraz nawet nie robię sobie takiej nadziei. Wstępnie zakładam ze może będzie lepiej w 14-15 tygodniu… ale i tak myśle ze wyprawkę zostawię sobie na sam koniec… ale czasami pomarzyć jest fajnie ☺️

Do góry