reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

polecam Venicci Upline. Jestem zakochana w tym wózku od kiedy przyszedł, spacerówka jest super łatwa do składania, stoi samodzielnie, a jednocześnie duża ze jest szansa ze starczy nam do końca wozkowania. Składa się jedna ręka i do takich rozmiarów ze wydaje się ze nawet mi do Yarisa wejdzie. Zerknijcie sobie dziewczyny koniecznie.
Widziałam, testowałam, pięknie wygląda, ale u nas wygrał Cybex E-Priam. Zakochalsm się w prowadzeniu, ale w Twoim kolory byly piękniejsze do wyboru i ta torba...

reklama
Witajcie. My zdarzyliśmy pojechać i zamówić wózek E-Priam caly kpl, a na nast dzien trafiłam do szpitala z krwawieniem. Do domu przywieźliśmy tylko Baby Hug , mąż rozłożył, napatrzylam się a teraz leze w szpitalu od 29tego grudnia i czekamy na każdy dzudn oby dłużej wytrwać
Ojej będzie dobrze !!! A zdążyło Ci się wcześniej jakieś plamienie? W którym tyg już jesteś ?
Dla dobra dziecka wszytsko wytrzymamy !

Ojej będzie dobrze !!! A zdążyło Ci się wcześniej jakieś plamienie? W którym tyg już jesteś ?
Dla dobra dziecka wszytsko wytrzymamy !
obecnie 30, krwawienie jest nadal, ale male. wystarczy wstać na siku czy umycie i już mokro. jeszcze aby wytrzymać trochę. mały ma 1400 dopieto. nie krwawiłam nigdy. bylam aktywna od 6.00 do 22 az do ferelnego dnia

Witajcie. My zdarzyliśmy pojechać i zamówić wózek E-Priam caly kpl, a na nast dzien trafiłam do szpitala z krwawieniem. Do domu przywieźliśmy tylko Baby Hug , mąż rozłożył, napatrzylam się a teraz leze w szpitalu od 29tego grudnia i czekamy na każdy dzudn oby dłużej wytrwać
U nas podobnie, zamówiliśmy fotelik, został dostarczony w czwartek a w piątek trafiłam do szpitala ze skróconą szyjką i skurczami ... Teraz obawa przed zakupem wyprawki ... Poza fotelikiem nic nie mamy, aktualnie 31+2 tc

U nas podobnie, zamówiliśmy fotelik, został dostarczony w czwartek a w piątek trafiłam do szpitala ze skróconą szyjką i skurczami ... Teraz obawa przed zakupem wyprawki ... Poza fotelikiem nic nie mamy, aktualnie 31+2 tc
Teraz to sama się boje coś kupić...ale tak na poważnie to po prostu zbieg okoliczności..a poza tym chyba lepiej się zaopatrzyć wcześniej w razie właśnie takich sytuacji, że można wylądować w szpitalu..przynajmniej macie już część pompowane.
A lekarz nie mówił skąd to krwawienie się nagle wzięło ?

My wózek zamówiliśmy anex mtype 2w1 kolor iron, jestem zakochana w ich kształtnych gondolkach, mają bardzo dobra amortyzację i duże koła.
Powoli kompletuje ubrania i cześć higieniczna wyprawki, u mnie 28 tydzień, termin na 31.03, dziś mała bardzo mnie boksuje i mam spadek humoru, a wczoraj baaardzo dużo ogarnialam w domu i na budowie.
Mam problem tez trochę ze snem :(.

Jak u Was samopoczucie mamusie? ❤️

My wózek zamówiliśmy anex mtype 2w1 kolor iron, jestem zakochana w ich kształtnych gondolkach, mają bardzo dobra amortyzację i duże koła.
Powoli kompletuje ubrania i cześć higieniczna wyprawki, u mnie 28 tydzień, termin na 31.03, dziś mała bardzo mnie boksuje i mam spadek humoru, a wczoraj baaardzo dużo ogarnialam w domu i na budowie.
Mam problem tez trochę ze snem :(.

Jak u Was samopoczucie mamusie
Ja 29 tydzień mam tron na 27 marca.
Kupiłam do tej pory troszkę śpiochów i ręczniczki do kąpieli ale teraz zamierzamy się wziąsc ostro za resztę wyprawki bo w końcu już zostało 2.5 miesiąca...
Ja cały czas jestem aktywna bardzo...przy dwójce dzieci w szkole inaczej się nie da 😉a poza tym mam takie czasem "zjazdy"popołudniami że muszę się położyć na 15 - 30 minut bo inaczej nie dam rady. Poza tym jest coraz ciężej się schylać bo brzuszek już duży...mała moja też dużo kopie...no i ostatnio zaczął mi częściej twardnieć brzuszek...a u Was jak z skurczami?
Jak rodzicicie? Naturalnie czy cesarka?

Będąc w szpitalu zamowilam ubranka w C i A w r 44-50 I inne przybory na szybko. Kokon kupilam w Jukki, by bezpieczniej takie maleństwo położyć na łóżku obok siebie. Wszystko już doszlo , a my na szczęście leżymy i czekamy. Wczoraj miały mial spadki na ktg ale się unormowalo. Szalał x pępowiną. Krew jest z łożyska, przodujące i to nisko na poprzedniej bliźnie z cc. Ja się mogę aby chociaż tydzień jeszcze, a potem drugi. do 35 chociaż.

A w którym tygodniu jesteś i ile ma szyjka?

Jak odczuwałas te skurcze?

Będąc w szpitalu zamowilam ubranka w C i A w r 44-50 I inne przybory na szybko. Kokon kupilam w Jukki, by bezpieczniej takie maleństwo położyć na łóżku obok siebie. Wszystko już doszlo , a my na szczęście leżymy i czekamy. Wczoraj miały mial spadki na ktg ale się unormowalo. Szalał x pępowiną. Krew jest z łożyska, przodujące i to nisko na poprzedniej bliźnie z cc. Ja się mogę aby chociaż tydzień jeszcze, a potem drugi. do 35 chociaż.
Będziesz mieć CC w 35 TC?

W ogóle to jesteście w szpitalu który wybralyscie do porodu?

reklama
A w którym tygodniu jesteś i ile ma szyjka?

Jak odczuwałas te skurcze?
Szyjka skróciła się w 22/23 tygodniu, aktualnie 31. W szpitalu leżałam 2 tygodnie, obecnie poleguje w domu. Dali antybiotyk, kroplowki na skurcze i założyli pessar. Szyjka z prawie 4 cm skróciła się szybko do 2,2 cm. Brzuch twardniał ale nic nie bolało. Czasami jakieś ukłucie na samym dole.

Do góry