reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Też jestem od początku ale nie wiem czy wątek został utworzony czy nie, może mnie też nie chciały - byłoby mi przykro 😞
Ale jakoś mało się tu ostatnio dzieje…
Ale są dziewczyny które pamietam od początku @Helena! i @ONA1227 wiec może po prostu chwilowy przestój :)
Kurcze.. też o tym myślałam :(
Jestem już dość długo na forum.. raczej aktywna i byłoby bardzo smutno nie kontynuować tego :(

Pamiętacie może kto pytał admina o wątek prywatny? Może warto podpytać?

Aby słuchać serduszka, trzeba użyć Dopplera, a to może powodować nadmierny wzrost temperatury. Wysoka temperatura nie jest zalecana na tak wczesnym etapie życia zarodka.
Ja czytalam chyba u mamy ginekolog ze jakieś najnowsze badania zakładają ze moze to powodować jakąś wadę chyba. Badania nie są jednoznaczne bo nie były przeprowadzone na ludzkich zarodkach ale jak to bywa z ciąża to lepiej na zimne dmuchać. Uwaga pisze z pamięci więc mogło mi się coś pomylić, jak tak to przepraszam.

Słuchajcie, bardzo się wystraszyłam dzisiaj wypiłam 2 butelki soku z marchwi 250 ml, na każdej z nich wyło napisane, że pokrywa 263% zapotrzebowania na witaminę A, czyli wychodzi, że ponad 500 % wypiłam plus witaminy, gdzie w składzie też jest witamina A, ale tam pokrywa na 63% zapotrzebowanie witaminy A. Potem coś mnie postanowiło tchnąć, i poczytałam w Google jakie są konsekwencje przedawkowania witaminy A i się zafiksowałam, że się uspokoić nie mogę, czy któraś, was miała kiedyś taka sytuację, albo się zna czy jednorazowe takie przewadkowanie, ma duży wpływ na płód?

reklama
Bardzo miło było Was poznać. Niestety żegnam się już Z Wami. Ciąża stanęła ok. 6 tygodnia. Mam skierowanie do szpitala. Trzymajcie się ciepło, życzę samych dobrych wiadomości i spokojnego czasu w tym cudownym stanie w którym jesteście :*
Trzymaj się i powodzenia ❤️

Do góry