reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
A jak sie robi? Ja nie umiem😅 i jeszcze ktos moze zarzucic wyprobowanym przepisem na paste z makreli. I inne pasty. Uwielbiam😋
Pastę jajeczną robie tak, że gotuję 4 jajka, rozgniatam lub kroję na małą kostkę, dodaję serek naturalny typu Almette, majonez, sól, pieprz i szczypior. Dajesz tyle w zależności od tego jaką chcesz mieć konsystencję. A pastę z makreli bardzo podobnie, tylko nie dodaje tego serka i szczypiorku, a rybkę i ogórki kiszone. Ale mi się ochota zebrała na taką pastę 😅

Widzę że z przepisem na pastę jajeczną jest jak z przepisem na sałatkę jarzynową 🤡 ja gotuje tylko jajka, trę na tarce, dodaje majonez i pieprz. Tyle.

P.S. Rozumiem w takim razie, że wędzoną makrelę w ciąży można jeść? Bo jakoś nie jadłam bo nie wiedziałam czy mogę.

Widzę że z przepisem na pastę jajeczną jest jak z przepisem na sałatkę jarzynową 🤡 ja gotuje tylko jajka, trę na tarce, dodaje majonez i pieprz. Tyle.

P.S. Rozumiem w takim razie, że wędzoną makrelę w ciąży można jeść? Bo jakoś nie jadłam bo nie wiedziałam czy mogę.
Zależy jak wędzona. Upewnij się, że na gorąco. I nie jest polecana makrela królewska (taki gatunek) - największa z makreli - ponieważ zawiera dużo rtęci/ toksyn.
Im mniejsza ryba tym lepiej.

reklama
Do góry