reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Kurde u mnie z imionami jest taka wojna bo jak już mi i mojemu mężowi się podobały to a ktoś w rodzinie tak dał i na dodatek jeszcze takie samo nazwisko a tu ktoś ze znajomych i teraz jak była rozmowa jakie imiona to była awantura bo całkiem inne imiona nam się podobają więc stwierdziłam że poczekamy aż się dowiemy jaka płeć będzie węższe pole do wybrania 😄 Bruno tak bardzo mi się podoba dla chłopca a mój mąż jest nieugięty pod tym względem z kolei dla dziewczynki Rozalia ale też jest na nie a inne aż tak mi sie nie podobają 😬

Kurde u mnie z imionami jest taka wojna bo jak już mi i mojemu mężowi się podobały to a ktoś w rodzinie tak dał i na dodatek jeszcze takie samo nazwisko a tu ktoś ze znajomych i teraz jak była rozmowa jakie imiona to była awantura bo całkiem inne imiona nam się podobają więc stwierdziłam że poczekamy aż się dowiemy jaka płeć będzie węższe pole do wybrania 😄 Bruno tak bardzo mi się podoba dla chłopca a mój mąż jest nieugięty pod tym względem z kolei dla dziewczynki Rozalia ale też jest na nie a inne aż tak mi sie nie podobają 😬
No my tez poczekamy a ze robię Sanco za tydzień i będę chciała mieć płeć wskazana to myśle ze będzie nam łatwiej wybrać już niedługo :)
Tez mamy dylemat i będzie musiał być jakiś kompromis, ja nawet zaproponowałam ze jak chłopiec to on wybiera a jak dziewczynka to ja ale się nie zgodził 😂 niestety oboje mamy takie charakterki że żadne nie odpuści 😈 wiec imię będzie się musiało podobać nam obojgu 😀

Dziewczyny wszystko ok :* maluch rośnie, serduszko bije, ale znowu nie powiedziała mi ile, powiedziała tylko tak: " serduszko ładnie bije '' kazala mi odstawić duphaston :( boje się że będę plamiła... mówiła, że nie ma potrzeby żebym go przyjmowala... dala mi skierowanie na krew, pilne: toksoplazmoza IgG,Igm mam zrobic w tym tygodniu, we wtorek teleporada zeby omowic wynik, a resztę mam zrobić za 3 tygodnie bo kolejna wizyta za miesiąc... eh dlugooooo. Tez takie wytyczne dostałyście odnośnie badan ?
Gratulacje! Który to tydzień? Bo jak wytworzy się łożysko to ono przejmuje produkcję progesteronu i wtedy już nie trzeba brać progesteronu. Nie pamiętam który to tydzień wypada. Jeśli chodzi o badania to ja na pierwsza wizytę zrobiłam mocz, morfologia, tsh i glukoza. Wszystkie wyszły idealnie aż lekarz stwierdził że mam krew honorowego dawcy krwi i nic nie zlecił na następna wizytę a będzie za 5 tyg od ostatniej.

No my tez poczekamy a ze robię Sanco za tydzień i będę chciała mieć płeć wskazana to myśle ze będzie nam łatwiej wybrać już niedługo :)
Tez mamy dylemat i będzie musiał być jakiś kompromis, ja nawet zaproponowałam ze jak chłopiec to on wybiera a jak dziewczynka to ja ale się nie zgodził 😂 niestety oboje mamy takie charakterki że żadne nie odpuści 😈 wiec imię będzie się musiało podobać nam obojgu 😀
no u nas to samo chyba że wymyśle sposób jak go przekonać 😂

Zazdroszczę że macie już jakieś pomysły 😁 ja poczekam na info o płci.. bo strasznie ciężko coś wybrać ;)
Chciałabym coś prostego ale wyjątkowego i międzynarodowego.. żyjemy w takich czasach że wolę dziecku ułatwić życie hahah 😁

Gratulacje! Który to tydzień? Bo jak wytworzy się łożysko to ono przejmuje produkcję progesteronu i wtedy już nie trzeba brać progesteronu. Nie pamiętam który to tydzień wypada. Jeśli chodzi o badania to ja na pierwsza wizytę zrobiłam mocz, morfologia, tsh i glukoza. Wszystkie wyszły idealnie aż lekarz stwierdził że mam krew honorowego dawcy krwi i nic nie zlecił na następna wizytę a będzie za 5 tyg od ostatniej.
Dziękuję dziewczyny:*
Tydzien 9+1, stopniowo zacznę odstawiać ten progesteron, będę brała po 1 tabletce do końca opakowania a mam jeszcze na tydzień.
Zazdroszczę takiej krwi, ja zrobiłam Morfologie 3 parametry mialam podniesione, ale lekarz mówił ze wyniki są w porządku, że w ciazy moze tak być:)

reklama
Do góry