reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny wszystko ok :* maluch rośnie, serduszko bije, ale znowu nie powiedziała mi ile, powiedziała tylko tak: " serduszko ładnie bije '' kazala mi odstawić duphaston :( boje się że będę plamiła... mówiła, że nie ma potrzeby żebym go przyjmowala... dala mi skierowanie na krew, pilne: toksoplazmoza IgG,Igm mam zrobic w tym tygodniu, we wtorek teleporada zeby omowic wynik, a resztę mam zrobić za 3 tygodnie bo kolejna wizyta za miesiąc... eh dlugooooo. Tez takie wytyczne dostałyście odnośnie badan ?
Ja jak byłam w 6tyg to napisał mi jakie badania mam zrobić i że mam je mieć za 3 tygodnie na wizycie. I tyle ;)

reklama
Dla córci chciałabym Matylda, ale mężowi nie pasuje 😈 chlopiec nie mam pojęcia, może Leon, Teodor, Aleksander... poczytam Wasze propozycje, może coś mi wpadnie w oko ;)

Mi z imionami cały czas się zmienia 🙂 Dla dziewczynki może Łucja, Ewa, Anastazja, a dla chłopca Mikołaj, Zachary, sama nie wiem jeszcze 🙂 Na pewno nie chce dac imienia z topowej piatki bo mam popularne imie i wydaje mi się, że jest więcej minusów niż plusów takiej popularności.
A ja z kolei mam mało popularne i za dzieciaka spotkalo mnie sporo przykrości z tego powodu, wiec mam odwrotne podejście ;)

A ja z kolei mam mało popularne i za dzieciaka spotkalo mnie sporo przykrości z tego powodu, wiec mam odwrotne podejście ;)
Faktycznie też tak może być, choć mam syna o stosunkowo mało popularnym imieniu i widzę same zalety. Zresztą sam mówi, że ma najpiękniejsze imie i nikt mu nigdy nie dokuczal. Wiadomo z wszystkim trzeba zachować umiar. Najważniejsze żeby rodzicom się podobało i nie było za bardzo "pojechane", żeby dziecku pod górkę nie robić.

Pola! To na bank, a chłopczyk Leon, Kuba nie Jakub i podoba mi się Ignaś, ale nie Ignacy :D
Leon to był mój kochany dziadek i strasznie mi się podoba ale mam chrześniaka i nie chce dwóch Leonów wiec muszę wymyślić coś innego jeśli będzie chłopiec, Ignaś tez jedno z moich na liście ale stary się nie zgodzi :p jemu podobał się Mikołaj a ostatnio Adam i Franek, Adaś też mi pasuje a Franków już znam tyle że chyba bym nie chciała :) Pola śliczne :) ale tu stary tez nie chce słyszeć 😂 chciał Marysię, ja Zosię albo Anie ale mamy w bliskiej rodzinie i miałyby tak samo na imię i nazwisko, ostatnio wspomniał o Marcie a ja o Hani i powiedział że w sumie to ta Hania mu pasuje. Ale jemu się tak często zmienia ze myśle ze do porodu to jeszcze zmieni zdanie sto razy i nie zdziwię się jak za tydzień powie ze jednak Hania mu się nie podoba 😂

reklama
Do góry