reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

No więc lekarz przepisał mi najmniejszą dawkę - 25.
Ogólnie mówi, że nic by mi nie przepisał, ale niestety mój brat ma Haszimoto. A to oznacza, że jestem w grupie ryzyka.
Za 2 tygodnie zlecił mi ponowić badania i zobaczymy jak organizm zareaguje.
Dokładnie,a moja ciocia od strony mamy ma bardzo problemy z tarczycą też.

reklama
Dziękuje za gratulacje ❤️ jeszcze w to nie wierze, cieszę się przeogromnie ❤️
To była moja pierwsza wizyta, wg om 7+0, wg usg 6+5. Lekarz powiedział ze maluchy są książkowe, rosną równo, serduszka biją ładnie 🥹 💕
Super wieści, ja swoją pierwszą wizyte mam w czwartek wg om to będzie 7+1 😇 więc podobny termin chyba będzie u nas 🤔 to twoja pierwsza ciąża?

reklama
Hej a mogłabyś napisać coś w temacie czy da się przed szczepieniami wykonać jakieś testy żeby sprawdzić czy można podać szczepionkę? Czy dziecko nie ma alergii etc? Ewentualnie gdzie szukać takich informacji?
Powiem Ci, że ja zawsze byłam za szczepieniami, sama byłam szczepiona nawet na świńska grype (chyba) w liceum teraz na covid również ale jestem dorosła i wiem jak reaguje i sama podejmuje decyzje ale nie udaje też ślepej i głuchej na to co się dzieje po szczepieniach u dzieci i co do dziecka to mam dylemat…
Pediatra nam powiedziala ze dzieci na reakcje się nie bada przed szczepieniem. Dopiero jeśli wystąpią po szczepieniu , wtedy zaczynają szukać przyczyny. Nas zwodzili 1.5r, ze infanrix jest bezpieczny i to na pewno nie po nim nam dziecko choruje. Wiec ja już nie mam zaufania do pediatrów sprzedawczyków. Znam kilku dobrych lekarzy , którym mogę zaufać jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi ale to naprawdę garstka w tym środowisku.
Nie sugeruj się moimi doświadczeniami, nie każde dziecko tak reaguje jak moje. Ale my jesteśmy niestety w tym odsetku z powikłaniami. Można zrobić crp przed kłuciem (pokaze czy organizm nie walczy z infekcja) , zrobic test na uczulenie na białko kurze czy orzeszki jeśli podejrzewa się alergie na coś. Nieweim bo 8 lat nie bylismy u lekarza pediatry, dzieci odpukać nic nie chorują.

Do góry