Dokładnie,a moja ciocia od strony mamy ma bardzo problemy z tarczycą też.No więc lekarz przepisał mi najmniejszą dawkę - 25.
Ogólnie mówi, że nic by mi nie przepisał, ale niestety mój brat ma Haszimoto. A to oznacza, że jestem w grupie ryzyka.
Za 2 tygodnie zlecił mi ponowić badania i zobaczymy jak organizm zareaguje.
reklama
G
guest-1670404922
Gość
O cholercia ! Ale czadNo to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka
Helilo
Fanka BB :)
aaaa cudownieNo to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka
Kasia.dobry
Moderator
Będzie dobrze. Nie stresuj się na zapas!W wolnej chwili Was nadrobię.
Mam szczęście do dwóch kresek na testach..
bo ten covidowy też wyszedł pozytywnie .
Najgorzej, że to pierwszy trymestr. Teraz cała ciąża w stresie .
Mój synuś też chory.
Póki co dbaj o siebie, dużo wypoczywaj, nawadniaj się i uszy do góry
Kasia.dobry
Moderator
Tak to jest z tymi grupami ryzykaDokładnie,a moja ciocia od strony mamy ma bardzo problemy z tarczycą też.
Ale myślę że będzie ok. Kilka lat temu miałam całą tarczycę przebadana i było ok. Teraz tylko organizm lekko szaleje
Elkada
gratulacje wczesniej nie było widać że dwa?No to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka
Moniaruda
Super wieści, ja swoją pierwszą wizyte mam w czwartek wg om to będzie 7+1 więc podobny termin chyba będzie u nas to twoja pierwsza ciąża?Dziękuje za gratulacje jeszcze w to nie wierze, cieszę się przeogromnie
To była moja pierwsza wizyta, wg om 7+0, wg usg 6+5. Lekarz powiedział ze maluchy są książkowe, rosną równo, serduszka biją ładnie
reklama
40stkowaMama
Zaangażowana w BB
Pediatra nam powiedziala ze dzieci na reakcje się nie bada przed szczepieniem. Dopiero jeśli wystąpią po szczepieniu , wtedy zaczynają szukać przyczyny. Nas zwodzili 1.5r, ze infanrix jest bezpieczny i to na pewno nie po nim nam dziecko choruje. Wiec ja już nie mam zaufania do pediatrów sprzedawczyków. Znam kilku dobrych lekarzy , którym mogę zaufać jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi ale to naprawdę garstka w tym środowisku.Hej a mogłabyś napisać coś w temacie czy da się przed szczepieniami wykonać jakieś testy żeby sprawdzić czy można podać szczepionkę? Czy dziecko nie ma alergii etc? Ewentualnie gdzie szukać takich informacji?
Powiem Ci, że ja zawsze byłam za szczepieniami, sama byłam szczepiona nawet na świńska grype (chyba) w liceum teraz na covid również ale jestem dorosła i wiem jak reaguje i sama podejmuje decyzje ale nie udaje też ślepej i głuchej na to co się dzieje po szczepieniach u dzieci i co do dziecka to mam dylemat…
Nie sugeruj się moimi doświadczeniami, nie każde dziecko tak reaguje jak moje. Ale my jesteśmy niestety w tym odsetku z powikłaniami. Można zrobić crp przed kłuciem (pokaze czy organizm nie walczy z infekcja) , zrobic test na uczulenie na białko kurze czy orzeszki jeśli podejrzewa się alergie na coś. Nieweim bo 8 lat nie bylismy u lekarza pediatry, dzieci odpukać nic nie chorują.