reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja bym nie przywiazywala takiej wagi do tego, który to jest test Sanco, Nifty, Panorama etc. Dobrze zrobić którykolwiek z nich. Możemy badać się na wszystkie strony, a są wady, schorzenia których one nie wykryja. Ja tak miałam, ciaza prawidłowa, wszystkie badania ok, dziecko 10 pkt dostalo, a za chwilę okazało się, że jest chore. Na szczęście udało nam się w miarę ogarnąć zdrowie dziecka i nie jest źle.

reklama
Ja bym nie przywiazywala takiej wagi do tego, który to jest test Sanco, Nifty, Panorama etc. Dobrze zrobić którykolwiek z nich. Możemy badać się na wszystkie strony, a są wady, schorzenia których one nie wykryja. Ja tak miałam, ciaza prawidłowa, wszystkie badania ok, dziecko 10 pkt dostalo, a za chwilę okazało się, że jest chore. Na szczęście udało nam się w miarę ogarnąć zdrowie dziecka i nie jest źle.
no tak, tylko, że na któreś musimy się zdecydować 😜😅 i jak już człowiek ma wydać te kilka tysięcy to się zastanawia na które najlepiej 😜

nie sprawdzałam, ale bylysmy w domu we 3 za dziecka, tamte dwie miały a ja nie, później moje dzieci tez przechorowaly i ja się nie zaraziłam.

Nie jestem zwolennikiem szczepień i dlatego się nie zaszczepiłam.
Ja opryszczkę mam średnio co kilka miesięcy, tę ciążę tez zaczynałam z opryszczka która nie chciała się goić przez 2tygodnie 😵‍💫
Może miałaś przebieg poronny i tak naprawdę masz przeciwciała. Albo taki masz zdrowy mocny organizm, że się pięknie broni ;-)

Może miałaś przebieg poronny i tak naprawdę masz przeciwciała. Albo taki masz zdrowy mocny organizm, że się pięknie broni ;-)
przy pierwszym synie czekałam na zarażenie bo wiedziałam że nie chorowałam, ale mnie nie zlapalo, przy drugim tez myslalam ze zachoruje i dalej nic 😂 to jeszcze teraz zostanie przy 3 jak szczęśliwie donoszę. Ale to już stara będę a podobno im się jest starszym tym ciężej się przechodzi. Chyba z ciekawości przy kolejnych badaniach zrobię przeciwciała.

Dzień dobry w niedzielę 🙂
Widziałam temat cukrzycy, zobaczcie jak to wszystko się zmienia - nasze mamy nie miały tyłu badań jak my- a teraz sprawdzają naprawdę bardzo dużo.
Co do ospy moje miały w listopadzie ( córką 11.11 pierwsza kropka a syn dokładnie dwa tyg później). Prześlij całkiem spoko, synek trochę bardziej był wysypany i jak coś to polecam piankę poxclin u nas sprawdziła się bardzo fajnie. Znam przypadek że dziecko ospę miało i nikt nie wiedział kiedy 🙂 więc najlepiej sprawdzić przeciwciała.

Wczoraj mieliśmy gości i zapomniałam o mdłościach i złym samopoczuciu a gdy tylko goście pojechali usiadłam na chwilę i myślałam że umrę. Zawroty głowy, mdłości i wszystko inne co mi doskwiera. Rano wstałam jak na giga kacu ... I oczywiście z przeziębieniem😔 muszę syrop z cebuli zrobić.

Miłego dnia

Dzień dobry w niedzielę 🙂
Widziałam temat cukrzycy, zobaczcie jak to wszystko się zmienia - nasze mamy nie miały tyłu badań jak my- a teraz sprawdzają naprawdę bardzo dużo.
Co do ospy moje miały w listopadzie ( córką 11.11 pierwsza kropka a syn dokładnie dwa tyg później). Prześlij całkiem spoko, synek trochę bardziej był wysypany i jak coś to polecam piankę poxclin u nas sprawdziła się bardzo fajnie. Znam przypadek że dziecko ospę miało i nikt nie wiedział kiedy 🙂 więc najlepiej sprawdzić przeciwciała.

Wczoraj mieliśmy gości i zapomniałam o mdłościach i złym samopoczuciu a gdy tylko goście pojechali usiadłam na chwilę i myślałam że umrę. Zawroty głowy, mdłości i wszystko inne co mi doskwiera. Rano wstałam jak na giga kacu ... I oczywiście z przeziębieniem😔 muszę syrop z cebuli zrobić.

Miłego dnia
Ta pianka działa cuda. U mnie dzieci się w ogóle nie drapały, mówiły, że nic nie swędzi. Krosty się ładnie goiły :)

reklama
Podobno opryszczka jest również bardzo niebezpieczna jeśli kobieta w ciąży zarazi się po raz pierwszy. Ospę miałam i opryszczkę również więc mnie to nie martwi. Bardziej boje się o toksoplazmozę (jutro idę do lab) oraz o wojnę (elektrownie atomowe)
Tak,opryszczka pierwotna w ciąży jest na niebezpieczna

Do góry