reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Nie boicie się teraz zarazić ?
Ja w ciąży z synem nie zdawałam sobie sprawy, że ospa jest bardzo niebezpieczna, dla kobiet w ciąży, które nie chorowaly. Na całe szczęście się nie zaraziłam.
Po ciąży się zaszczepiłam. Mając gdzieś z tyłu głowy myśl o drugim dziecku i małym w żłobku. A dwa, że chyba nie chciałabym przechodzić ospy w tym wieku.

Podobno opryszczka jest również bardzo niebezpieczna jeśli kobieta w ciąży zarazi się po raz pierwszy. Ospę miałam i opryszczkę również więc mnie to nie martwi. Bardziej boje się o toksoplazmozę (jutro idę do lab) oraz o wojnę (elektrownie atomowe)

reklama
Właśnie też mnie to zniechęciło. Jakoś nie mam w 100 % zaufania. Czy w Europie nie ma możliwości przeprowadzenia takich badań?
Wydaje mi się ze Sanco jest robiony w Polsce, na pewno jest amerykański a nie chiński i to mnie przekonało wiec ja będę robić sanco w przyszłym tygodniu razem z pierwszym prenatalnym i pappa.
Próbuje znaleźć w necie gdzie rzeczywiście badają próbkę ale jeszcze nie zweryfikowałam - dam znać 😘

Wydaje mi się ze Sanco jest robiony w Polsce, na pewno jest amerykański a nie chiński i to mnie przekonało wiec ja będę robić sanco w przyszłym tygodniu razem z pierwszym prenatalnym i pappa.
Próbuje znaleźć w necie gdzie rzeczywiście badają próbkę ale jeszcze nie zweryfikowałam - dam znać 😘
Od którego tygodnia można wykonać sanco? Ja robię Nipt który mogę wykonać od 11 tygodnia (teraz jestem w środku 9)

W genomed s.a sa wykonywane w Warszawie wiem ze nifty maja większy zakres ale ja jednak zdecydowałam się na sanco 😉

tak, Sanco badają w Polsce i chyba wyniki są najszybciej ze wszystkich NIPT. My mieliśmy po 5 dniach.

Od którego tygodnia można wykonać sanco? Ja robię Nipt który mogę wykonać od 11 tygodnia (teraz jestem w środku 9)
Od 10 ale liczą chyba skończony, zle napisałam ze robię w przyszłym robię w tym tygodniu po 15. Dzisiaj wg OM mam 10+0 wiec będę miała 11+3/4 bo będę robić w dwa dni jeden po drugim 😉
Lekarz mi zapisał w zaleceniach przedział dat do prenatalnych między 16 a 26.08 złego co pamietam wiec chce zrobić to zaraz początkiem tego tygodnia kiedy zalecił 😉 u mnie w klinice kosztują 2300 zł.

W genomed s.a sa wykonywane w Warszawie wiem ze nifty maja większy zakres ale ja jednak zdecydowałam się na sanco 😉
Właśnie, co do zakresu- lekarka powiedziała mi też, żeby (oczywiście jeśli nie ogranicza nas budżet i nie celujemy w najtansze) brać te takie pośrednie. Tzn nie najbardziej rozszerzony pakiet, bo on na te dodatkowe choroby jest średnio skalibrowany. Najlepsze są te że średniego pakietu.

reklama
Do góry