reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A ja dziś będę robić jagodzianki byłam z moim na jagodach, ja stałam i patrzyłam (nie pozwoliłby mi zbierać, za bardzo się boi o malucha), a on sobie zbierał, trochę mało tych jagód, byle tylko na te jagodzianki starczyło, ale dzięki temu wyjściu mogłam się odstresować i chociaż przez chwilkę nie martwić się, czy wszystko dobrze 🙂
jadłabym mniam.

reklama
No właśnie podobno u osób bez cukrzycy nie ma takich skoków glukozy we krwi, tkanki szybciej wychwytują glukozę. Ja kiedyś zrobiłam taki eksperyment. Zjadłam kawałek pizzy i zmierzyłam cukier po godzinie- było ok 130. Natomiast mój mąż po dokładnie tym samym kawałki pizzy miał 90.
Tylko, że mężczyzna może mieć inną przemianę materii i szybciej spala, ze względu, chociażby tego że jest wyższy ma inną budowę mięśni itp.

Tylko, że mężczyzna może mieć inną przemianę materii i szybciej spala, ze względu, chociażby tego że jest wyższy ma inną budowę mięśni itp.
Ale mimo wszystko różnica była znaczna, on nawet po słodkim miał cukier w normie, a ja wywalony w kosmos. Zresztą normy wyrównania glikemii u cukrzyków są takie same zarówno dla kobiet jak i mężczyzn, także to nie mogą być aż takie różnice w metabolizmie.

reklama
Trzebaby tez sprawdzić cukier przed i jesc dokładnie to samo jeszcze przed pizza bądź po ale to prawda ze osoby które nie maja problemow z cukrem inaczej trzustka reaguje i wyrzuca w odpowiednim czasie odpowiednia ilość insuliny a jak ktoś ma problem to wyrzuty są zbyt duże lub zbyt małe i wtedy jest wysoki cukier ;)

Do góry