reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszej wizycie przekonana, że rozpoczynam 7 tydzień. Na USG wyrazny wyszedł tylko pęcherzyk z pęcherzykiem zoltkowym. Na jego obręczy wydaje się, że już zaczyna się coś tworzyć, czy któraś z Was miała taki obraz około 6+2 (dopuszczam, że ciąża może być młodsza, ale chyba już nie bardziej).
Chciałam potwierdzić po kilku dniach, ale mój lekarz jest na urlopie 2 tygodnie a ja już nie wiem co mam myśleć...

Załączniki

• IMG_20220804_192906.jpg
    IMG_20220804_192906.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 83
Pierwszy był chlopiec i tak czułam od początku ale niestety straciłam go w 20 tygodniu 😔 teraz bardzo chciałabym żeby był to chłopiec ale jakieś dziwne uczucie mam, że będzie jednak dziewczynka bo starania były również przed ovu 🙂
:( bardzo przykre… co się stało, jeśli mogłabym zapytać? To już bardzo zaawansowana ciąża :(

Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszej wizycie przekonana, że rozpoczynam 7 tydzień. Na USG wyrazny wyszedł tylko pęcherzyk z pęcherzykiem zoltkowym. Na jego obręczy wydaje się, że już zaczyna się coś tworzyć, czy któraś z Was miała taki obraz około 6+2 (dopuszczam, że ciąża może być młodsza, ale chyba już nie bardziej).
Chciałam potwierdzić po kilku dniach, ale mój lekarz jest na urlopie 2 tygodnie a ja już nie wiem co mam myśleć...
Ja tak miałam, dokładnie tak samo a na USG 7+ już był 1 cm człowieka z serduszkiem ;) będzie dobrze :)

Hej, a takie normalne badanie piersi z USG robi ginekolog? Przyznam szczerze, że kiedyś idąc prywatnie pytali czy zbadać piersi, teraz jak zapytala czy zbada piersi powiedziala, że oni tego nie robią już, trzeba się osobno zapisać...
zazwyczaj jest to osobne badanie, nie spotkałam się zeby było wykonywane przez lekarza.
Mnie również zmotywowały Wasze wypowiedzi i po wakacjach pójdę na USG tym bardziej, że nasze piersi cały czas się teraz zmieniają, rosną, puchną i stają się pełne, zmian hormonalnych mnóstwo, a w końcu mamy dla kogo żyć, nikt nie chce zostawić małej istotki samej
jejku jak super, że tyle dziewczyn się zmotywowało 😍 i od tego są właśnie takie fora! ❤️❤️❤️ boszzz co te hormony że mną robią, chyba się wzruszyłam 🙃
Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭
Kochana! Ściskam mocno bo wiem jak to jest właśnie zastanawiać co lekarz miał na myśli. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i że chce Cie zobaczyć przed urlopem, żebyś za długo nie czekała ❤️ tule mocno i trzymaj się tego, że maluch narazie rośnie ksiazkowo. 😘 Ja też się tego trzymam ❤️❤️❤️
Serce bije 177, a dzidziusia mierzy 2,46. Generalnie to więcej pozytywów, tylko ja bym chciała żeby ona mnie zapewniła że wszystko będzie dobrze, ale wiem że nie może, bo sama nie ma 100% pewności. Dostałam od niej ankietę odnośnie depresji, tak panikuje w gabinecie, a do depresji to chyba dalej mi nie było jak teraz 😁
he he ja też dostałam to na ostatniej wizycie 😅 mój parter tak się stresowal cala ta wizyta że zażartował że on chyba też powinien zrobić 🤣
Kurde ja zobaczyłam właśnie wyniki i TSH mam 4.23 i zaczęłam panikować teraz ja nigdy z tarczycą nie miałam problemów :/
tak bywa, ja też nigdy nie mailam a zaszłam w ciaze i już od 6tc musze brać euthyrox. Będzie dobrze! Lec do lekarza i wszystko się szybko wyrówna 😘
Hej dziewczyny!
Muszę Wam napisać na szybko, ze muszę na chwile znowu Was zostawić. Czuje się tak fatalnie, ze ledwo trzymam telefon 🥺
Jak tylko coś zjem to jest katastrofa.. dusi mnie w mostku, brzuch jak balon, samopoczucie fatalne.. nie wymiotuje ani nic.. wzięłam wasze wskazówki żeby jeść mniej ale częściej.. zjadłam pół bułki z pomidorem bo tylko na to miałam ochotę i znowu się skończyło tak jak się kończy od tygodnia.. fatalnie.. nie wiem już co mam robić.. nie wiem czy to tez jest normalne.. także zostawiam Was znowu na chwilkę bo muszę.. cały czas o Was pamietam, chciałabym być bardziej aktywna ale dzisiaj jeszcze mi doszła senność i zmęczenie..
trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę Wam miłego dnia! Wrócę do Was jak tylko będę miała więcej siły! ♥️

PS
Dobrze, ze piszecie o tym usg piersi bo sama się ostatnio zastanawiałam czy nie powinnam tego zrobić! :)
ja doskonale rozumiem, wczoraj miałam taki dzień że mysalam że sobie w robo żyły podetne (zmęczona, zamulona, jakoś tak mnie też troszke mdlilo, glowa bolała, wszelkie dźwięki irytowały i oczywiście zeby nie było za łatwo to w pracy same "trudne sprawy" 🤦🏼‍♀️), ale jakoś przeżyłam, dziś już jest lepiej i mam nadzieję że I Tobie się szybko polepszy ❤️
Cudne wieści 🥰

Mój orogesteron był na poziomie 13 i biorę luteine 2x1 dopochwowo ale też mam dwa poronienia na koncie

Ja będę jakoś 12+3 mieć

Dziś miałam wizytę. Widziałam małego człowieka z główka, rączkami i nóżkami, chyba spał bo już mi serce stanęło jak widzę że się nie rusza ale lekarz szybko uspokoił że wszystko ksiazkowo i dał posłuchać serduszka 🥰 Tak mi ulżyło i radość mnie ogarnęła. Niesamowite uczucie. Wszystko jest jak ma być, żadnych złych wieści dziś nie usłyszałam. Zbadał mi też piersi, dał recepty na wszystkie leki co chciałam i na badania prenatalne. Wogole byłam w szoku bo to na NFZ w szpitalu, przyszlam, kolejki nie było od razu do rejestracji i do lekarza! A u prywatnego zawsze z dwaue, trzy godziny czekania w kolejce. Jestem pod wrażeniem że nic nie place, wszystkie leki za darmo i lekarz miał dla mnie dużo czasu, wypytal o wszystko, dokładnie zbadał. Jedyny minus to zrobił tylko jedno zdjęcie i mówi że on go u siebie musi mieć ale żebym na następnej wizycie przypomniala to mi zrobi na pamiątkę. Więc nie znam foty, wymiarów itp ale i tak jestem szczęśliwa 🥰 Prenatalne mam 5.09 a następna wizyta 8.09 🥰 Na wyniki krwi spojrzał i mówi że mam krew jak honorowy dawca krwi 😁 W sensie idealne parametry.
ależ super wieści 😍😍😍😍 cudownie Kochana!
A mam jeszcze pytanie co do nifty. Można się na nie zgłosić od 10tc. Ale liczymy 10tc tak jak wychodzi z USG czy tak jak wychodzi z miesiączki?
Dziewczyny, serce bije!!!!
Uśmiecham się cały czas 😁😁😁😁😁
rany! Cudnie! ❤️ cieszymy się razem z Toba 🥰

Jak już mowa o badaniach NIPT. Chciałabym Was podpytać (tych które soe decydują lub rozważają) jakie przyjmujecie kryterium wyboru? Pytam bo może któraś ma jakieś doświadczenie, czegoś sie dowiedziala a ja na to nie zwróciłam uwagi 😉 Bo ja miałam jeden typ, ale zaczynam się wahać. Moja lekarka powiedziała że ona prywatnie skłania się ku Panoramie, że mają bardzo niski odsetek fałszywie dodatnich testów, oraz że mają bardzo rygorystyczne procedury dotyczące wydawania dokumentacji (w sensie ze jest rzetelnie weryfikowana). Troszke jej ufam że to prywatna opinia bo w klinice w której przyjmuje robią Sanco, a nie Panoramę. No i na koniec rzuciła, że jeśli kryterium wyboru nie jest najniższa cena to decydować się na badanie które jest pośrednie (tzn nie brać tych najbardziej rozszerzonych bo one są kiepsko skalibrowane na te dodatkowe choroby, woec to troszke takie wyrzucenie pieniędzy w bloto). Mnie osobiście najbardziej przekonało NIFTY PRO. Chyba dlatego że mają ubezpieczenie- skoro je dają to zakładam, że wierzą w rzetelność wyników... Kurcze ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to słuszne wnioski 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

reklama
Ja już kompletnie zgłupiałam, czy robić te testy… lekarz niby zalecał Pappa. Kompletnie jestem skołowana.
Robić Pappa? Robić NIPT?

Do góry