reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Jak byłam w aptece, to Pani powiedziała, że nie ma czegoś takiego. Mogę zbierać do pojemnika i zanieść gdzieś, gdzie zajmują się odpadami. A moja koleżanka wyrzucała po prostu do śmieci.

Taak! Ja mam jutro, a wczorajszą noc, to była już masakra. Wstałam o 2:30 siku i do rana już nie mogłam zasnąć tzn kręciłam się. W ciągu dnia też ledwo siedziałam i mówię położę się i dupa nie zasnęłam. Wiec jutro chyba też będę nie wyspana. Wiec doskonałą Cię rozumiem, bo jest to normalne. Kwestia też nastawienia 😉

Konflikt masz tylko, jak matka ma Rh-, a partner Rh+. Tak mi moja gin mówiła. U mnie będzie, bo ja mam BRh-, a mąż ARh+.

No właśnie to jest chyba to, co piszesz. Taki system obronny.

U mnie prowadzenie ciąży tak standardowo, to 200-250zł, ale jest też i wyższa kwota 🙉 a jestem z Trójmiasta.
Dziewczyny, nie nadążam Was czytać 🙈
Kurcze.. jakiś dramat z tymi cenami. Ja na szczęście mam pakiet z pracy w Medicover i wszystkie wizyty mam za darmo 🤯

reklama
a sprawdzał Ci lekarz bliznę po CC jak byłaś na wizycie ?
Tylko palpalcyjnie, na usg nie. Nie wiem co o tym myśleć, muszę poczytać jakie są teraz standardy choć na grupie naturalnie po CC przewinęło mi się, że odchodzą od mierzenia blizny bo nie grubość ma znaczenie, a elastyczność.
Jedynie w styczniu jak robiłam coroczne usg jamy brzusznej to radiolog dokładnie po niej pojeździł, ale napisał tylko, że bez unytkow i cech endometriozy

Kurcze.. jakiś dramat z tymi cenami. Ja na szczęście mam pakiet z pracy w Medicover i wszystkie wizyty mam za darmo 🤯
to prawda że ceny to jakieś szaleństwo. Ja na szczęście też nic nie płacę, bo moją ciąże prowadzi znajomy i nic od nas nie chce, a w dodatku wizytuje nas co tydzień🙈 ale jak mi koleżanki opowiadały, że poszły na wizytę z usg albo cytologią i 500 zł szło to się za głowę złapałam. Ile osób na to stać…

Mi również chyba poszło w cycki, po podobno tyłek mi się mniejszył tak mówi mój, za to w cycki się powiększyły ☺️, ale waga cały czas tą samą stoi w miejscu.
Ja nie mam wagi 🙆 Serio 🤷 I ciężko powiedzieć czy i ile ewentualnie przytyłam 😉 Na pewno piersi z 2 rozmiary większe. Mam wizytę 10 sierpnia i jeśli wszystko będzie dobrze, to założą mi kartę ciąży
i wtedy się zważę 😜

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?
Mi teraz lekarz na cyto i różyczkę nie dał, pierwsza przechorowałam, na druga byłam szczepiona. Powtarzam toxo tylko

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?
mi kazała zrobić . Różyczki nie przechorowałam, ale cytomegalię tak i podobno można znowu.

reklama
Do góry