Pani_Zabuch
Fanka BB :)
A ja żałuję, że przy chłopakach na to nie wpadłam. Nie mam jeszcze doświadczenia, ale wydaje mi się, że zakładanie wielopielo nie różni się za bardzo od pampersów. Można pierwsze tygodnie używać zwykłych i na spróbowanie kupić 1-2 szt. wielopielo. A prania z niemowlakiem i tak jest sporo dużo gorzej wspominam zakładanie rajstopek, a nawet na początku kaftaników i body, tym bardziej jak to ciałko jest jeszcze bezwładne i takie delikatne...albo już jest bardzo władne i się buntujeooo ja kiedyś też myslalam o wielopieluchowaniu słyszałam bardzo duzo dobrych opinii, szczególnie zdrowotnych no i wiadomo ekologicznych. Koleżanka tak właśnie pieluchowala córeczkę i wiem że byka zadowolona i nie przeszła na zwykle pampersy. Tylko mnie troszke przeraża ta ilość prania, to ze trzeba je impregnowac no i samo składowanie bo my mamy malo miejsca.. i w ogóle, nie wiem czy przy pierwszym maluchu podołam tym bardziej że narazie nie wyobrażam sobie w ogóle ogarnięcia tak małego człowieczka no ale pewnie poczytam jeszcse bliżej rozwiązania te Puppi są po prostu przecudowne
co do włosów to czytałam niedawno o tym u mamy ginekolog. Ona nie widzi przeciwwskazań. Ja robiłam henną i, mimo moich obaw, nie wyszły zielone. Po zdjęciu ręcznika nieco się wystraszyłam widząc wściekle marchewkowy kolor, ale po dwóch dniach już "dojrzał" i jest ok.Fantastyczne podejście
Fantastyczne podejście, grunt to się nie przejmować, ani swoją waga, ani wyglądem w ciąży, ja już nie farbowałam włosów pod prawie trzech miesięcy najpierw czekałam na lato, a teraz ciąża, mam ciemne odrosty i gdzie nie gdzie jakiś siwy się znajdzie, ale też nie przejmuję się dzidzia najważniejsza