reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
o kurcze!!!! 😍 Ale numer!!! 🥰

reklama
ja planowałam wprowadzić u siebie jogę 😊 narazie mam zakaz w zasadzie większości aktywności poza spokojnym chodzeniem (i tutaj uwaga też nie mogę robić bóg wie ilu kilometrów- musze uważać aby jak najmniej "wstrzasac miednica" zeby nie pobudzać i tak już bardzo powiększonych jajnikow, także mysle ze jestem tutaj wyjątkiem i większość z Was może np gdzies podbiec, delikatnie truchtać i nie przeciwskazań do długich spacerów 🙃) dlatego u mnie teraz średnio z aktywnością jakąkolwiek 🙄 ale lekarka powiedziała że ten stan powinien minąć maksymalnie w 14tc i później jak tylko dostanę zielone sowatlo to właśnie chce ruszyć z pilatesem/joga lub czymś podobnym 😊
ja też przez krwiaka mam narazie zakaz aktywności. A przed ciążą byłam bardzo aktywna, dlatego teraz też mi tego bardzo brakuje. A umówmy się leżący i spoczynkowy tryb życia w domu sprzyja rozleniwieniu i podjadania nadmiernemu 🙈

Ja właśnie czytałam, że ten chlor jest niezalecany i że basen sprzyja infekcjom intymnym.
Ale że pływanie wskazane 🤣

No skołowana jestem od nadmiaru sprzecznych informacji.
Wiecie co,lubialam basen ale ostatnio na stronie naszej pływalni był komunikat że w brodziku(gdzie najwięcej dzieci) oraz jaccuzi była taka groźna bakteria,że wywoływała choroby układu oddechowego,oraz zatrucie.teraz dygam 🙂
Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
Ale czad! Oby na kolejnej wizycie były dwa bijące serduszka !:)czy Ty nie miałaś jak ja z tym ciałkiem żółtym na dwóch jajnikach?

Wiecie co,lubialam basen ale ostatnio na stronie naszej pływalni był komunikat że w brodziku(gdzie najwięcej dzieci) oraz jaccuzi była taka groźna bakteria,że wywoływała choroby układu oddechowego,oraz zatrucie.teraz dygam 🙂

Ale czad! Oby na kolejnej wizycie były dwa bijące serduszka !:)czy Ty nie miałaś jak ja z tym ciałkiem żółtym na dwóch jajnikach?
U mnie na jajniku jeden widział jakąś zmianę, jeden nie. A na izbie przyjęć nie mogli w ogóle znaleźć lewego jajnika 🙈
Znowu pozostaje czekanie 🙈

U mnie na jajniku jeden widział jakąś zmianę, jeden nie. A na izbie przyjęć nie mogli w ogóle znaleźć lewego jajnika 🙈
Znowu pozostaje czekanie 🙈
O rety, ale przeboje u Ciebie :) super, mega się cieszę i trzymam mocno kciuki. ♥️ Jak ja bym tak chciała zobaczyć u siebie dwa serduszka, to by było 😁 ale już raczej nie ma na to szans, więc czekam na tego pierwszego upragnionego chłopca ( bo tak czuję😁). Trzymaj się!

reklama
Hej dziewczyny, ale produkujecie, ledwo nadrobiłam wątek 🙈

Ja w weekend zaległam z katarem, zła jestem, bo nigdy o tej porze roku nic mnie nie łapie, a teraz w ciąży jak na złość. Wizytę mam przesuniętą z 04. na 09.08. więc trochę dłużej poczekam, ale może chociaż więcej będzie wtedy widać.
Co do sportu to ja żadnego nie potrzebuję, bo bieganie za córką (dzisiaj kończy 20 miesięcy), zabawy i opieka nad nią to dyscyplina sportowa sama w sobie. Pod koniec dnia czuję się jak koń po wyścigach.

Do góry