reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dlatego chyba wole tego nie badac, bo z tym to różnie, nie będę potrafiła tego obliczyć i jeszcze bardziej będę się stresowała.
A Ty który tydzień ? :)
Byłaś juz u lekarza ? Bo nie pamiętam
teraz 7+1, byłam 5 plus coś tam, ale tylko pęcherzyk i ciałko żółte był widać.
Zapisałam się na 16.50

reklama
weź z tą biologią. W tym wieku internet twierdzi, że zajście w ciążę to jakiś cud. Czyli jednak trochę tą biologię już oszukałyśmy. Moja gin mówi, że ma teraz pacjentkę 47 z „wpadką”. Myślała, że to menopauza.
My mieliśmy nieudaną inseminację i zaraz w następnym cyklu bach ciąża, a mieliśmy naturalnie nie zajść...
Bardzo chcę mieć to dziecko...

Skierowanie na prenatalne NFZ jest w 3 przypadkach:
-ukończone 35 lat
-poprzednia ciąża chore dziecko
-wady genetyczne w rodzinie

Poza tym się płaci niestety.
Tak, to wiem. Natomiast zastanawia mnie czy z wizyty prywatnej także otrzymuje się takie skierowanie? Przyznam szczerze że oba warunki spełniam, prywatnie mam umówiona wizytę na 11.08, ale pobocznie umówiłam się także na NFZ w tym tygodniu. Nie wiem tylko czy cisnąć tego lekarza z NFZ o skierowanie?

Tak, to wiem. Natomiast zastanawia mnie czy z wizyty prywatnej także otrzymuje się takie skierowanie? Przyznam szczerze że oba warunki spełniam, prywatnie mam umówiona wizytę na 11.08, ale pobocznie umówiłam się także na NFZ w tym tygodniu. Nie wiem tylko czy cisnąć tego lekarza z NFZ o skierowanie?
można z prywatnej. jeśli masz wskazania to lekarz pryw wystawi też tyko oczywiście tam gdzie robią na nfz :)

Oczywiście, że cisnąć jeżeli się należy to jak najbardziej.
Nie mówiłabym ze jestem zapisana prywatnie a prosiła o skierowanie na fundusz ze względu na okoliczności.
Nie da to wtedy pójdziesz prywatnie

nie trzeba tu nic cisnąć, każdy lekarz wystawi skierowanie na nfz, prywatny równie, nawet jeśli tylko prywatnie przyjmuje
Oczywiście, że cisnąć jeżeli się należy to jak najbardziej.
Nie mówiłabym ze jestem zapisana prywatnie a prosiła o skierowanie na fundusz ze względu na okoliczności.
Nie da to wtedy pójdziesz prywatnie

reklama
Do góry