reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Ja dzwoniłam się umówić i pytałam czy coś ze sobą zabrać, jakoś się przygotować to dziewczyna w rejestracji powiedziała mi, ze nie 🤷🏼‍♀️ Ale nie mam tez takiego „swojego” ginekologa, którego mogłam poinformować o ciąży, wiec ide po prostu w miejsce gdzie maja dobry sprzęt. Ten lekarz, na którym zależało mi ma prywatnie kolejki do listopada. Przeszukuje teraz intensywnie kogoś, do kogo najlepiej tez pójść na NFZ, a to okazuje się wcale nie takie łatwe :)
Będziesz chodziła prywatnie i na NFZ? No, ciężko jest znaleźć kogoś sensownego, a może ktoś znajomy może Ci polecić jakiegos lekarza? 😉

bóle podbrzusza są normalne 😊 rąk długo jak jest to delikatny dyskomfort to nie ma co się martwić. Z plamieniami okazuje się że też, większość z nas miała tutaj niestety incydenty właśnie x plamieniem. Takze to może stresować ale w większości przypadków nie oznacza nic złego. Jeski bol będzie bardzo silny (ja tak mialam) I plamienie będzie budzić Twój niepokój zawsze możesz skonsultować to z lekarzem lub pojechać (tak jak np ja) na izbę przyjęć i powiedzieć że masz bardzo ostry bol i plamienia. Oni wtedy Cie zbadają i zobaczą czy wszystko jest ok 😊 u mnie było ok i u większości dziewcxyn tez wiec badz dobrej myśli 😘 staraj się troszke odpocząć jak bol zaczyna doskwierać 😊 będzie dobrze! ❤
to prawda, jak się okazuje plamienia to nie jest taka rzadka sprawa jak się pewnie większości z nas wcześniej wydawało. Na szczęście w większości niegroźne

A ja miałam przed chwilę rozmowę z dyrektorką. Sama do mnie przyszła, więc nie tak źle, byłam na swoim terenie, a nie na jej gorącym krześle, ale i tak się zestresowałam. Oczywiście sugerowała, że ona rozumie, że chcę dobrze deklarując, że będę pracowała tak długo, ale to jej nawet bardziej komplikuje sprawę. nie powiedziała jednak wprost że mam iść na L4, więc nie komentowałam. W razie co, mogę powiedzieć, ze mój lekarz jest zdania że ciąża to nie choroba i bez wyraźnych wskazań medycznych mi nie wystawi zwolnienia. Bo zmusić mnie chyba nie może co? Mam pracę za biurkiem, nie jestem narażona na żadne szkodliwe czynniki (no może poza bezdomnymi dłużnikami alimentacyjnymi, którzy się awanturują że ich nękam, ale tego chyba nie ma w kodeksie pracy 😂), ogólnie mam lekką, w miarę spokojną pracę. Może mnie zmusić do L4?
nie ma żadnego przepisu w kodeksie pracy że pracodawca może od Ciebie wymagać pójścia na zwolnienie. Zwłaszcza jeżeli chcesz pracować, a twoja praca nie zagraża ciąży

a my nie możemy się bawic przez 2 tygodnie mamy zakaz od ginekologa po moim delikatnym plamieniu 🥺 on ubolewa i ja również bo na głowę chce dostać 😂
nie przejmuj się, my już też mamy zakaz 🙈 ale jak to rozmawiałam z koleżanką są również inne robótki ręczne i nie tylko 🤣 mój mąż to teraz nawet powiedział, że bąbelek jest najważniejszy i spoko. Teraz to nawet by się bał.

Ale jak to mój lekarz się śmiał „Ty masz zakaz, on nie” 😂😂

Ja mam chuja sytuację z pracą. Wygląda to tak, że do 30.06 miałam wypowiedzenie, bo firma w upadłości. W tamtym tyg dałam zaświadczenie o ciąży i walczę z syndykiem o to, żeby przywrócił mnie do pracy. On już mnie zna z imienia i nazwiska bo codziennie go cisnę 😁 pewnie przywróci mnie do pracy po czym da mi wypowiedzenie, ale to pozwoli mi pobierać świadczenia z ZUS... Masakra, bardzo mi się skomplikowało to wszystko...

Załączniki

• 05EC4454-6036-4863-952F-CBBFFA35F3F9.jpeg
    05EC4454-6036-4863-952F-CBBFFA35F3F9.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 71
Będziesz chodziła prywatnie i na NFZ? No, ciężko jest znaleźć kogoś sensownego, a może ktoś znajomy może Ci polecić jakiegos lekarza? 😉
Taki mam plan, bo chciałabym rodzic w szpitalu, ale mamy dwa duże szpitale. W jednym bym wolała a w drugim mam lepsze kontakty, a lekarze bardziej odpowiadają mi w tym pierwszym… ciężko jest mi pytać o polecenie lekarza, bo na razie nikomu ze znajomych nie mówiłam 🙊 ale serio, juz drugi tydzień szukam lekarzy 🤦🏼‍♀️ Szukałam tez tak, żeby chodzić do tego samego prywatnie i na NFZ, najlepiej żeby był kierownikiem oddziału, ale to już wogóle jest jak porzadna formuła w excelu 🤣

reklama
Do góry