reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja włosów generalnie nigdy nie farbowałam bo mam ładny naturalny kolor, ale zawsze robię hennę brwi i nie mam zamiaru w ciąży z tego rezygnować. Tak samo nie widzę problemu z malowaniem paznokci (wybrałam bezpieczniejsze opcje bez toksycznych składników oraz zmywacz bez acetonu).
ja co prawda włosów nie farbuje, ale zauważyłam że zaczęły mi teraz strasznie znowu wypadać 😭

reklama
A co sądzicie o szczepieniu na krztusiec w ciąży?
Ja nie jestem jakimś antyszczepem bo syna szczepienie na wszystko ale na świnkę odrę i różyczke jescze odwlekamy. Jakoś chce po drugich urodzinach zaszczepić
siebie chcesz szczepic? czy dziecko ? mmrII jest żywa szczepionka której wirusy są wydalane z organizmu przez okres około 2tyg i dziecko jest wtedy potencjalnym nosicielem. Nas pediatra odroczyła jak bylam w ciąży a mlody mial mieć dawkę, ale to było w 2009 r a jak jest teraz pojęcia nie mam jak jest.
Jedno jest pewne, ja siebie nie będę testowac , ale szanuje decyzje.

Ja jestem brunetka, niestety siwiejącą i trzymam blond farbowany aby jakos wyglądać.. Siwe włosy mi się pojawiły w wieku 30lat.. kosmos. A tak uwielbialqm swoje ciemne włosy. w przyszłym tyg musze zaliczyć fryzjera i przyciąć dżungle i dopiero mogę iść na badanko do gin którego jeszcze nie wybrałam 🤭 Wypadnie jakoś 8tc. Boże.. czemu jak się z niczym nie śpieszę.. Starość???
Doświadczenie 🙂

siebie chcesz szczepic? czy dziecko ? mmrII jest żywa szczepionka której wirusy są wydalane z organizmu przez okres około 2tyg i dziecko jest wtedy potencjalnym nosicielem. Nas pediatra odroczyła jak bylam w ciąży a mlody mial mieć dawkę, ale to było w 2009 r a jak jest teraz pojęcia nie mam jak jest.
Jedno jest pewne, ja siebie nie będę testowac , ale szanuje decyzje.
Siebie na krztusiec
Dziecko na mmr. O dobrze wiedzieć 😊 dobry powód by odroczyć.

reklama
Do góry