reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Ja włosów generalnie nigdy nie farbowałam bo mam ładny naturalny kolor, ale zawsze robię hennę brwi i nie mam zamiaru w ciąży z tego rezygnować. Tak samo nie widzę problemu z malowaniem paznokci (wybrałam bezpieczniejsze opcje bez toksycznych składników oraz zmywacz bez acetonu).
ja co prawda włosów nie farbuje, ale zauważyłam że zaczęły mi teraz strasznie znowu wypadać 😭

reklama
A co sądzicie o szczepieniu na krztusiec w ciąży?
Ja nie jestem jakimś antyszczepem bo syna szczepienie na wszystko ale na świnkę odrę i różyczke jescze odwlekamy. Jakoś chce po drugich urodzinach zaszczepić
siebie chcesz szczepic? czy dziecko ? mmrII jest żywa szczepionka której wirusy są wydalane z organizmu przez okres około 2tyg i dziecko jest wtedy potencjalnym nosicielem. Nas pediatra odroczyła jak bylam w ciąży a mlody mial mieć dawkę, ale to było w 2009 r a jak jest teraz pojęcia nie mam jak jest.
Jedno jest pewne, ja siebie nie będę testowac , ale szanuje decyzje.

Ja jestem brunetka, niestety siwiejącą i trzymam blond farbowany aby jakos wyglądać.. Siwe włosy mi się pojawiły w wieku 30lat.. kosmos. A tak uwielbialqm swoje ciemne włosy. w przyszłym tyg musze zaliczyć fryzjera i przyciąć dżungle i dopiero mogę iść na badanko do gin którego jeszcze nie wybrałam 🤭 Wypadnie jakoś 8tc. Boże.. czemu jak się z niczym nie śpieszę.. Starość???
Doświadczenie 🙂

siebie chcesz szczepic? czy dziecko ? mmrII jest żywa szczepionka której wirusy są wydalane z organizmu przez okres około 2tyg i dziecko jest wtedy potencjalnym nosicielem. Nas pediatra odroczyła jak bylam w ciąży a mlody mial mieć dawkę, ale to było w 2009 r a jak jest teraz pojęcia nie mam jak jest.
Jedno jest pewne, ja siebie nie będę testowac , ale szanuje decyzje.
Siebie na krztusiec
Dziecko na mmr. O dobrze wiedzieć 😊 dobry powód by odroczyć.

reklama
Do góry