reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Hejka dziewczyny, u mnie dziś ból brzucha i konkretne plamienie (kwestia godzin jak zacznie się krwawienie), więc podejrzewam, że długo tu nie zabawię 😝 Ale Wam życzę nudnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań! Oby wszystkie dotrwały szczęśliwie do końca! ♥️
o nieee! 😢 Kochana! My tu wszystkie trzymamy mocno kciuki, żeby to jednak było zwykle plamienie nie zwiastunach niczego zlego! Część kobiet tak w ciszy ma- mam nadzieję że to właśnie takie zwykłe niegroźne plamienie! Kurcze no ten Eurotrip i te piękne widoki muszą być na szczęście! Nie może być inaczej! 3maj sie tam cieplutko gdziekolwiek dzis jesteś! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

reklama
Wynik pewnie będzie jakoś popołudniu. Chociaż pielęgniarka mówiła, że będą wieczorem, ale zazwyczaj były między 12 - 15.
3mam mocno kciuki! Na bank będzie wszystko ok! Ja jestem z siebie bardzo dumna dziś 🤪 Bylam na badaniach z krwi + mocz i tak mnie korciło zeby zrobić znow betę (dodatkowo- nie miałam zalecen) i.... jakoś udało mi się powstrzymać 😋😅 Bo tak znow bym się stresowała czy jest ok i czy przyrost w normie, a tak spokojnie czekam na wizytę w przyszłym tygodniu 😅 PS: co do Medicoveru i ich usług... umówiłam dziś sobie pierwsze USG tam (tzn gdybym nie szła prywatnie w przyszłym tyg to byłoby moje pierwsze)- na...26 lipca. To by kurcze był 8+1 tydzień 🤦🏼‍♀️ ehh czuje ze tutaj to faktycznie tylko badania z krwi będę robić i skonczy się na prowadzeniu ciąży prywatnie 🙄

3mam mocno kciuki! Na bank będzie wszystko ok! Ja jestem z siebie bardzo dumna dziś 🤪 Bylam na badaniach z krwi + mocz i tak mnie korciło zeby zrobić znow betę (dodatkowo- nie miałam zalecen) i.... jakoś udało mi się powstrzymać 😋😅 Bo tak znow bym się stresowała czy jest ok i czy przyrost w normie, a tak spokojnie czekam na wizytę w przyszłym tygodniu 😅 PS: co do Medicoveru i ich usług... umówiłam dziś sobie pierwsze USG tam (tzn gdybym nie szła prywatnie w przyszłym tyg to byłoby moje pierwsze)- na...26 lipca. To by kurcze był 8+1 tydzień 🤦🏼‍♀️ ehh czuje ze tutaj to faktycznie tylko badania z krwi będę robić i skonczy się na prowadzeniu ciąży prywatnie
Serce mi mówiło, żeby nie robić tej bety. Ale ten lekarz mi dal skierowanie i kazał, więc zrobiłam. Sama z siebie już nie dałabym rady fundować sobie tyle stresu. 😓
Terminu na Medicover zostawiają wiele do życzenia - u mnie jest cyrk z terminami. Koleżanka w 34 tygodniu ciąży ma problem, żeby dostać się do swojego ginekologa... A wiecie - co wizyta do kogoś innego to też trochę słabo.
Ja umówiłam się jeszcze na NFZ i pójdę zobaczyć jak będzie taka wizyta wyglądała, bo nie byłam nigdy w życiu u ginekologa na NFZ. Chciałabym chodzić na NFZ + prywatnie / Medicover.
Chociaż ten ostatni to mnie ostatnio wk..., tzn denerwuje. 😅

Hej. Ja dzisiaj się czuje słabo. Dosłownie i w przenośni. Czuje jakbym.miala.jakies skurcze😓 wzięłam magnez i nospe i leżę, na tyle ile dzieci pozwolą. Poza tym śniło mi że.krwawie, że mam normalny okres...

Serce mi mówiło, żeby nie robić tej bety. Ale ten lekarz mi dal skierowanie i kazał, więc zrobiłam. Sama z siebie już nie dałabym rady fundować sobie tyle stresu. 😓
Terminu na Medicover zostawiają wiele do życzenia - u mnie jest cyrk z terminami. Koleżanka w 34 tygodniu ciąży ma problem, żeby dostać się do swojego ginekologa... A wiecie - co wizyta do kogoś innego to też trochę słabo.
Ja umówiłam się jeszcze na NFZ i pójdę zobaczyć jak będzie taka wizyta wyglądała, bo nie byłam nigdy w życiu u ginekologa na NFZ. Chciałabym chodzić na NFZ + prywatnie / Medicover.
Chociaż ten ostatni to mnie ostatnio wk..., tzn denerwuje. 😅
To ja też w ostatnich latach narzekam na czas oczeiwania w Medicover... do swojego lekarza prowadzącego udało mi się zapisać na pierwszą ciążową wizytę, jak będę... w 11 tygodniu 😅
Kiedyś nie było problemu 🤷‍♀️

Hej. Ja dzisiaj się czuje słabo. Dosłownie i w przenośni. Czuje jakbym.miala.jakies skurcze😓 wzięłam magnez i nospe i leżę, na tyle ile dzieci pozwolą. Poza tym śniło mi że.krwawie, że mam normalny okres...
Zależy jakie masz podejście do snów, ale dla mnie sen, to tylko sen. Choć czasem są takie, gdzie ma się zagwostkę czy czasem czegoś nie oznaczają. Ja też mam co jakiś czas takie jakby skurcze i miałam tak wczoraj, ale dużo pracy wczoraj było i czułam się jakbym pole przeorała, poleżałam pół godziny i się uspokoiło. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Nasze ciało się zmienia więc może różnie reagować 😊

reklama
Do góry