reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Zależy jakie masz podejście do snów, ale dla mnie sen, to tylko sen. Choć czasem są takie, gdzie ma się zagwostkę czy czasem czegoś nie oznaczają. Ja też mam co jakiś czas takie jakby skurcze i miałam tak wczoraj, ale dużo pracy wczoraj było i czułam się jakbym pole przeorała, poleżałam pół godziny i się uspokoiło. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Nasze ciało się zmienia więc może różnie reagować 😊
Wiesz co śniły mi się takie , które się spełniły i takie które były z doopu kompletnie, więc sen to sen. Ale bardziej jestem za tym, żeby tłumaczyć je na odwrót. No jak ktoś umiera to znaczy, że będzie długo żyć... Itp

reklama
Serce mi mówiło, żeby nie robić tej bety. Ale ten lekarz mi dal skierowanie i kazał, więc zrobiłam. Sama z siebie już nie dałabym rady fundować sobie tyle stresu. 😓
Terminu na Medicover zostawiają wiele do życzenia - u mnie jest cyrk z terminami. Koleżanka w 34 tygodniu ciąży ma problem, żeby dostać się do swojego ginekologa... A wiecie - co wizyta do kogoś innego to też trochę słabo.
Ja umówiłam się jeszcze na NFZ i pójdę zobaczyć jak będzie taka wizyta wyglądała, bo nie byłam nigdy w życiu u ginekologa na NFZ. Chciałabym chodzić na NFZ + prywatnie / Medicover.
Chociaż ten ostatni to mnie ostatnio wk..., tzn denerwuje. 😅
o to koniecznie daj znać bo ja też nie byłam nigdy na NFZ (no dobra- raz w życiu chyba w wieku 16 lat mnie mama zaciągnęła 😋, pozniej juz płaciłam za wizyty) takze jestem mega ciekawa 😁 moze sie okazać że to działa lepiej niż Medicover 🤪

Hej😊
Witam się, jeszcze w wielkim szoku.
W tym roku, przeszłam łyżeczkowanie z powodu pustego jaja. Teraz boję się cieszyć żeby znowu tego nie przechodzić. Liczę że dwa razy pod rząd tak nie będzie 😉
Wczoraj w 29 dc zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Termin 22.03.2023
Witamy! 3mamy mocno kciuki żeby tym razem to był strzał w dziesiątkę ❤️ musi być dobrze! Powodzonka! 🍀

o rany! To naprawdę masz przekichane! 3mam za Ciebie moooocno kciuki ❤️ no i może faktycznie spróbuj tez z żurawiną? Tak profilaktycznie? Zaszkodzić nie zaszkodzi a powinno Ci choć troszkę ulżyć gdyby to faktycznie było coś z układem moczowym
dzisiaj jadę upolować naturalna żurawinę ♥️
No mówię Wam, a przed tym jak zapłaciłam 400€ byłam u 8 różnych ginekologów! I albo była mowa o tym ze mam endometrioze albo jej nie mam 😂 straciłam zaufanie do nich kompletnie tutaj. Na szczęście znalazłam już bardzo profesjonalnego lekarza wiec to mnie cieszy ale walczę nadal o wizytę.. trzymajcie kciuki! :)

Ej dziewczyny, a pogadajmy może sobie o tym jak powiedziałyście swoim partnerom o ciąży i ich reakcji? 😇 tak na rozluźnienie. Jeśli uznacie, ze to nie czas i miejsce to zrozumiem :) co Wy na to?

Mam pytanko do dziewczyn po in vitro. Czy wy też macie takie wielkie brzuszki? 🙈 mój wygląda jakbym była w 5 miesiącu i naprawdę ciężko mi jest się dopiąć w spodnie w które bez problemu wchodziłam przed procedura. W zasadzie to waga -1kg od tej przed transferem i nie wiem o co chodzi. Miałam lekka hiperstynulacje podobno i lekarka mówiła że od tego mam wszytko powiększone, ale kurcze to nic nie schodzi (na szczęście tez nie rośnie właśnie ani waga, ani obwód bo miałam mierzyc) tylko tak się zastanawiam czy to kiedyś minie? Bo na początku ciąży ten brzuszek to ewentualnie powinniśmy być lekko wzdęty a nie taki wielki że guzika zapiąć nie mogę 😋 i nie to ze jest większy np wieczorem czy coś, cały dzień taki sam się utrzymuje 🤷🏼‍♀️ nie wiem czy się martwić że to ta hiperka nadal sie utrzymuje czy to po prostu normalne że tam jest wszystko troszke opuchniete...

Ej dziewczyny, a pogadajmy może sobie o tym jak powiedziałyście swoim partnerom o ciąży i ich reakcji? 😇 tak na rozluźnienie. Jeśli uznacie, ze to nie czas i miejsce to zrozumiem :) co Wy na to?
Mój mąż na kolejny dzień przed zrobieniem testu miał urodziny,kiedyś myślałam że jak tak będzie i się tak złoży to spakuje w formie prezentu.
Tak się zdarzyło akurat,ale zanim coś do mnie doszło wysłałam mu zdjęcie testu ! Byłam przerażona i taka szczęśliwa w jednym ze nie myślałam o niczym innym 😁

reklama
Wiesz co śniły mi się takie , które się spełniły i takie które były z doopu kompletnie, więc sen to sen. Ale bardziej jestem za tym, żeby tłumaczyć je na odwrót. No jak ktoś umiera to znaczy, że będzie długo żyć... Itp
Generalnie w snach jest tak, że nie śnią nam się inne osoby tylko my nimi jesteśmy i chcemy coś sobie powiedzieć. Zanim dowiedziałam się o poprzedniej ciąży, to miałam sen, jak moja koleżanka mówi mi, że ona jest w ciąży, a tak naprawdę, to ja sama sobie w śnie powiedziałam, że jestem w ciąży. Tak mi moja psycholog tłumaczyła. A teraz też zanim się dowiedziałam, że w niej jestem, to śnił mi się jeż w ciąży 😅, ale kolejny też miałam taki, że poszłam do łazienki, a majtki całe we krwi i nie wiem, jak go przetłumaczyć.

Do góry