reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

My mamy standardowe, 120/60 ale córka pierwsza pospala w nim pół dnia bo byłam padnięta i brałam ją do naszego łóżka i mąż wylądował na kanapie wtedy :D przy tym dziecku zapiera się, że będzie córka druga spała w łóżeczku ale przyjdzie zmęczenie i wszystko zweryfikuje :D już mówiłam mężowi, że składa dla siebie, on będzie w nim spał :D
u mnie z kazdym dzieckiem bylo inaczej. Profilaktycznie wolalam kupic male łóżeczko, żeby choc czasami w nocy go tam odlozyc.

reklama
Ja dziś 33+3. Od paru dni nie mogę spać, zgaga mnie strasznie męczy i ból w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Łóżeczko dawno zamówione, ale są ponoć okropne braki w magazynie i nie wiedzą kiedy przyjdzie dostawa - zaczynam się tym powoli stresować 🙄
To Ty identycznie jak ja 🤣 33+3 i już coraz gorzej z plecami, chodzeniem itp🙄.. my łóżeczko mamy właśnie ta dostawkę na początek żeby młoda byla blisko.. A zwykle muszę zamówić na dniach🙈. Faktycznie ten stres teraz dość daje popalic😶

Ok odkułam się z postów. I mam wiele tak jak wy :) generalnie 34 tydzień i 5 dzień 💪 kondycyjnie super. Brzuszek wydaje mi się mały ale ostatnio mąż mi zrobił to aż się zdziwiłam, że wcale nie taki mały. Też mi się ostatnio coś przytyło jeszcze 2/3dni temu się ważyłam to wagą była w miejscu takie 66 na 67kg a dziś 69! Przed ciążą moja waga była 53 do 56kg w porywach. Wiec chyba tak zdrowo, nie za dużo nie za mało.
Moja diablica oczywiście cale 2 tyg siedziała cicho a teraz kilka dni przed wizytą to daje znaki. I to są tak konkretne ruchy że cały brzuch sie trzęsie. Ciekawa jestem ile będzie ważyć te 2 tyg temu ważyła tak 2kg a teraz może już będzie koło 2400 :) czekam aż dobije do 2600 i może się rodzic hehe.
Teraz we wtorek mam poradnie na patologi I mam dostać już skierowanie na planowe cięcie więc u mnie będzie lutowa dziewczyna 😃
Teraz mowie ze to tak zleciało hehe i się dłuży teraz dopiero... Od 1szego odliczam dni.
Łóżeczko też mamy już żłozone tylko z materacyka muszę zdjąć obszycie i wyprać bo ostatnio jak prałam takie właśnie jasne rzeczy dla małej to zapomniałam o nim...
A też mam takie bóle czasem jakby mi ktoś przysadził w krocze i boli, że sie nie da przekręcać i ledwo się chodzi ale na drugi dzień przechodzi... jakby tak miało być cały czas do końca to by mnie to wykończyło psychicznie.

Poniżej my, tak wyglądamy z arbuzkiem w brzuszku hehe i nasza sypialnia z lozeczkiem malutka ale się mieścimy z wszystkim ❤ łóżeczko standard 120x60 :)

Załączniki

• 20220125_180918.jpg
    20220125_180918.jpg
    722,7 KB · Wyświetleń: 130
  • 20220126_195811.jpg
    20220126_195811.jpg
    288 KB · Wyświetleń: 125
Ok odkułam się z postów. I mam wiele tak jak wy :) generalnie 34 tydzień i 5 dzień 💪 kondycyjnie super. Brzuszek wydaje mi się mały ale ostatnio mąż mi zrobił to aż się zdziwiłam, że wcale nie taki mały. Też mi się ostatnio coś przytyło jeszcze 2/3dni temu się ważyłam to wagą była w miejscu takie 66 na 67kg a dziś 69! Przed ciążą moja waga była 53 do 56kg w porywach. Wiec chyba tak zdrowo, nie za dużo nie za mało.
Moja diablica oczywiście cale 2 tyg siedziała cicho a teraz kilka dni przed wizytą to daje znaki. I to są tak konkretne ruchy że cały brzuch sie trzęsie. Ciekawa jestem ile będzie ważyć te 2 tyg temu ważyła tak 2kg a teraz może już będzie koło 2400 :) czekam aż dobije do 2600 i może się rodzic hehe.
Teraz we wtorek mam poradnie na patologi I mam dostać już skierowanie na planowe cięcie więc u mnie będzie lutowa dziewczyna 😃
Teraz mowie ze to tak zleciało hehe i się dłuży teraz dopiero... Od 1szego odliczam dni.
Łóżeczko też mamy już żłozone tylko z materacyka muszę zdjąć obszycie i wyprać bo ostatnio jak prałam takie właśnie jasne rzeczy dla małej to zapomniałam o nim...
A też mam takie bóle czasem jakby mi ktoś przysadził w krocze i boli, że sie nie da przekręcać i ledwo się chodzi ale na drugi dzień przechodzi... jakby tak miało być cały czas do końca to by mnie to wykończyło psychicznie.

Poniżej my, tak wyglądamy z arbuzkiem w brzuszku hehe i nasza sypialnia z lozeczkiem malutka ale się mieścimy z wszystkim ❤ łóżeczko standard 120x60 :)
Bardzo ładnie wyglądasz 😊

Dziękuję za miłe słowa.
Macie już jakieś myśli o porodzie?
Ja się strasznie boję ze mimo iż będę miała planowy termin to, że gwiazda zechce przyjść na świat kilka dni przed terminem 🙈
Ja sama jestem wieśniakiem ale jestem z tych skrajnych wcześniaków i boję się że w genach to może być.
Boję się tej cesarki, nie wiem jak to wygląda, słyszałam że czasami czuć jak wyciągają z brzucha, mimo ze jestem przyzwyczajona do szpitali idp ale ta aparatura która jest podpięta, słychać te różne pikania mnie stresują.

Dziękuję za miłe słowa.
Ja się strasznie boję ze mimo iż będę miała planowy termin to, że gwiazda zechce przyjść na świat kilka dni przed terminem 🙈
Ja sama jestem wieśniakiem ale jestem z tych skrajnych wcześniaków i boję się że w genach to może być.
Boję się tej cesarki, nie wiem jak to wygląda, słyszałam że czasami czuć jak wyciągają z brzucha, mimo ze jestem przyzwyczajona do szpitali idp ale ta aparatura która jest podpięta, słychać te różne pikania mnie stresują.
Nie stresuj się ;) to nie takie straszne. Dopytaj swojego ginekologa o to co chcesz wiedzieć na temat przebiegu cięcia cesarskiego. Na pewno Cię to trochę uspokoi 😊

Dziękuję za miłe słowa.
Ja również boje się cesarki, pierwszy poród sn ale nigdy nic nie wiadomo, teraz niby też wszystko ok. Ale znajoma miała planowaną z powodu cholestazy i dużej masy dziecka to pytałam jak wrażenia to mówi, że dziwnie :D że jak dostała znieczulenie w kręgosłup to jakby ją prąd kopał takie uczucie a ze strachu, stresu się trząść zaczęła i nie mogła tego powstrzymać. A z tym uczuciem to tak jak przy każdym znieczuleniu, nie czuć bólu ale czuć takie szarpanie, grzebanie. Nie czujesz ale to jednak twoje ciało. Ja miałam zabieg usuwania tłuszczaka kiedyś to też nie czułam, że boli ale takie stukanie pukanie narzędziami i zapach przypalania krwi 🙈🙈

Tak, przy zneiczuleniu miejscowym czuć takie szarpanie, ale nie jest to bolesne absolutnie.
Ja mialam cc nieplanowane i znioslam je bardzo dobrze. Szybko doszlam do siebie. Szybko wstalam i chodzilam prosto. Wazne by jednak dlugo nie czekac z pionizacja. Mozliwie jak najszybciej wstac oczywiscie z pomocą poloznej lub pielegniarki 😉
Magda933 bedzie na pewno dobrze.

Tak, przy zneiczuleniu miejscowym czuć takie szarpanie, ale nie jest to bolesne absolutnie.
Ja mialam cc nieplanowane i znioslam je bardzo dobrze. Szybko doszlam do siebie. Szybko wstalam i chodzilam prosto. Wazne by jednak dlugo nie czekac z pionizacja. Mozliwie jak najszybciej wstac oczywiscie z pomocą poloznej lub pielegniarki 😉
Magda933 bedzie na pewno
Mam nadzieję że dam radę, bo ogólnie rany i tego bólu już przy chodzeniu się nie boję bo to musi poboleć wiadomo.
A powiedzcie jak to znieczulenie wygląda w kręgosłup? Wiem że to ciężkie miejsce i że nie zawsze od razu się wkuwają. Jak sie wkują i już wstrzykną to po chwili już nie czuć nóg i ogólnie od pasa w dół ?
Boję się że mi ciśnienie spadnie bo podobno to jest normalne że lubi spadać i człowieka odcina lekko...
Mam nadzieję że zpionizują mnie pp tych 6/7 godzinach, że długo nie będę musiała czekać, chociaż obawiam się że u mnie mogą chcieć poczekać dłużej...
Ciekawe czy dostanę małą od razu po pionizacji czy wcześniej... jeju już zostało 26 dni... jak tak do 25 lutego chcą dać mi termin... nie cały miesiąc...🙈🙈🙈

reklama
Mam nadzieję że dam radę, bo ogólnie rany i tego bólu już przy chodzeniu się nie boję bo to musi poboleć wiadomo.
A powiedzcie jak to znieczulenie wygląda w kręgosłup? Wiem że to ciężkie miejsce i że nie zawsze od razu się wkuwają. Jak sie wkują i już wstrzykną to po chwili już nie czuć nóg i ogólnie od pasa w dół ?
Boję się że mi ciśnienie spadnie bo podobno to jest normalne że lubi spadać i człowieka odcina lekko...
Mam nadzieję że zpionizują mnie pp tych 6/7 godzinach, że długo nie będę musiała czekać, chociaż obawiam się że u mnie mogą chcieć poczekać dłużej...
Ciekawe czy dostanę małą od razu po pionizacji czy wcześniej... jeju już zostało 26 dni... jak tak do 25 lutego chcą dać mi termin... nie cały miesiąc...🙈🙈🙈
Jak dostaniesz znieczulenie, od razu będą kazali Ci się położyć i będą dotykać Cię w różnych miejscach na brzuchu i pytać co czujesz 😊 o ciśnienie się nie bój, na stałe masz mankiet na ręce, który regularnie sam mierzy ciśnienie. Podczas całego cięcia również będą podawać Ci płyny, a w razie niskiego ciśnienia podadzą odpowiednie leki na podniesienie

Do góry