reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Wiesz z tym przebiegiem łagodnym u osób zaszczepionych to tak nie do końca. Znam przypadki kilku osób które przed szczepieniem przeszły covida w miarę ok w domu a po szczepieniu znowu zachorowały i skończyly w szpitalu. 😔
Zauważyłam ostatnio że osoby starsze jak sądzę są zaszczepione i już dystansu nie trzymaja tak jak wcześniej.
Jasne, ze będą wyjątki od reguły. Szczepionka na pewno nie jest doskonała. Ludzie dedykują swoje życia badaniom nad jedna choroba. Niecale 1,5 roku w badaniu wirusa i opracowywaniu szczepionki, to kosmos. Pomimo tego uwazam ze pracują nad tym wybitni specjaliści i im ufam.

Nie ma pewności, że to nie inna odmiana covida i że bez szczepienia nie byłoby jeszcze gorzej... Ja niestety mam znajomych na tamtym świecie. Nie byli zaszczepieni :(
Statystyki mówią jednak, że odkąd są szczepienia, hospitalizacji i zgonów jest mniej.
Mam odmienne zdanie na ten temat ale pozwól że nie będziemy pisać na temat covida bo to nie miejsce. Każdyma prawda do swojej opinii na ten temat i ja to szanuje. 😊

A propo testow nipt
Moja kolezanka zrobila w ciazy test nifty
I wyszlo jej ze dziecko ma zespol turnera i wyobrazcie sobie ze amniopunkcja wykluczyla wade i dziecko urodzilo sie zdrowe :)
Byla 5 przypadkiem w polsce z fałszywie pozytywnym testem... Klinika jej przypadek na swojej stronie opisala...
Ja się zastanawiam czy wg będę robić takie badania, przecież jak coś wyjdzie nie tak to nic i tak nie będę mogła z tym zrobić. Po co mam się denerwować przez całą ciążę 😕

reklama
Do góry