reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Patpat95, uuu to pozazdrościć. ;)
Ja przed ciążą już miałam problemy z pracą jelit a teraz to się nasiliło, ale zobaczymy co przyniesie czas i ten imbir. :D
Mam tak samo jak Ty, że ledwo wstanę to już nie mam sił i najlepiej do spania.. w ciągu dnia też śpię 2-4 h więc doskonale Cię rozumiem. :)
Cóż... To taki szczególny czas, gdy możemy i powinnyśmy dbać o swoje potrzeby jak tylko możemy. A wiadomo, że sen jest najlepszy. :)

Elena92, witaj! Zapraszamy serdecznie! :)
Jaka miła niespodzianka Cię spotkała! :)
Ja też momentami bardzo, baaardzo się stresuję. Przed ciążą myślałam, że to nic takiego... A tu głowa pełna. Jak to powiedział mi lekarz, ciąża to dopiero początek zmartwień o dziecko więc nie należy się teraz przejmować. ;) A co Cię najbardziej stesuje?

Alanyaaa, ale świetnie! Gratuluję! Cieszę się z Tobą. :)
Cześć! :) No, zacznijmy od tego, że jestem prawdziwym ciążowo-dzieciowym laikiem. Aktualnie boję się dosłownie wszystkiego - złej diety, nieodpowiednich suplementów, tego, co przyniesie kolejny dzień, każdej pierdoły. Codziennie dowiaduję się, że czegoś nie wiedziałam, a że to przecież oczywiste 😂
Byle przetrwać/przespać najbliższe tygodnie i móc choć chwilkę odetchnąć!

😊 szczerze to myślałam że temat pieluch, kup mam już dawno za sobą. Nie planowaliśmy 3 dziecka chociaż mąż niejednokrotnie o nim wspominał😅 3 tygodnie temu kupiliśmy szczeniaka i tak sobie mówiłam że ten pies w zamian za dziecko. Może źle to zabrzmiało. A tu niespodzianka i pies i kolejne bobo.

Życie płata niespodzianki. 😁 Ja bardzo chciałam tego dziecka, ale nie sądziłam, że się uda i to że się udało to dla mnie kompletny cud natury. W sumie nadal nie mam pewności, aż usłyszę serducho i zobaczę zarodek, ale już coraz bliżej jakiejś jasności sytuacji.

Elena91 miałam tak samo w pierwszej ciąży. Nawet herbaty bałam się napić i kupowałam bezkofeinową. 😀

A co u kobietki, która brała gorąca kąpiel i czuła się potem źle? Wszytsko u Ciebie dobrze? Niestety nie pamiętam, która z Was to była🙂🙂🙂 Teraz za każdym razem jak biorę prysznic, to o tym myślę i marznę bez gorącej wody 😂😂😂

Życie płata niespodzianki. 😁 Ja bardzo chciałam tego dziecka, ale nie sądziłam, że się uda i to że się udało to dla mnie kompletny cud natury. W sumie nadal nie mam pewności, aż usłyszę serducho i zobaczę zarodek, ale już coraz bliżej jakiejś jasności sytuacjuslyszec serduszko
To prawda kiedy usłyszy się bicie serduszka i zobaczy na usg to już jest jakieś potwierdzenie. Ja na codzień mieszkam w Irlandii i na pierwsze usg muszę czekać do 12 tygodnia więc jeszcze trochę czasu .

reklama
Owulacja nie wiem czy się nie opóźniła, bo akurat tego cyklu nie śledziłam. Przedostatni cykl miałam 33dni, a zawsze jak w zegarku po 28 dni . Jeden pęcherzyk miał 10mm, a drugi 7mm.
Ja przy pęcherzyku 15 mm też nic nie miałam - pustka. Dopiero tydzień później już wszystko było. Więc nie załamuj się - ma czas się pojawić 🙂

Do góry