reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
To prawda kiedy usłyszy się bicie serduszka i zobaczy na usg to już jest jakieś potwierdzenie. Ja na codzień mieszkam w Irlandii i na pierwsze usg muszę czekać do 12 tygodnia więc jeszcze trochę czasu .

Wytrzymasz? Ja mieszkam w Anglii i teoretycznie tez powinnam czekac do 12tyg, a mam juz za soba usg w szpitalu na nhs w 5+6, kolejne w szpitalu zaplanowane za dwa tygodnie i dwie prywatne wizyty zabookowane, jedna w tym tygodniu, druga w polowie sierpnia. Opieka nad wczesna ciaza jest w UK tragiczna, ale akurat dostep do usg jest bezproblemowy i stosunkowo tani.

btw. jestesmy imienniczkami 😃

Mnie dzisiaj naszła na ogórki kiszone takie 3 dniowe, zjadłam prawie 6 i troszkę zwymiotowałam tymi ogórkami później. Ale muszę kupić słoninę i zrobić smalec bo za mną chodzi o takie ogórki 3 dniowe.

Ja przy pęcherzyku 15 mm też nic nie miałam - pustka. Dopiero tydzień później już wszystko było. Więc nie załamuj się - ma czas się pojawić 🙂
Też kwestią tego było nastraszenie przez lekarza, że w takim tygodniu powinno być cokolwiek widać i już mi przedstawiał wizję samoistnego poronienia albo pójścia do szpitala i wywołania poronienia farmakologicznie. Spróbuję się umówić do lekarki do której wcześniej chodziłam może jednak będzie bardziej profesjonalna. Zdziwiłam się też , że na badaniu nie zauważył u mnie macicy dwurożnej gdzie poprzedni lekarze zauważyli ją od razu, a on poprosił mnie o przedstawienie mu dokumentów potwierdzających tą wadę.

Dziękuję spróbuję poczekać, a Ty w którym tygodniu ciąży jesteś?

Oooo wreszcie ktoś kto też ma wizytę 29.07 😊 ja mam na 10. 00 i to będzie 7+0 i mam nadzieję że zobaczę serduszko ❤️ który to będzie Tc u ciebie?
Ja mam wizytę 27.07 z usg :)

Chyba nie:) Bo to trzeba chyba założyć grupę, a my mamy wątek. Dokładnie to nie wiem😅 Może któraś z Was się orientuje czy można?
Dostaniemy nowy wątek prywatny. Będzie trzeba zrobić listę chętnych na wątek i wysłać admince. Ona utworzy prywatny wątek i doda nas z listy. W wiadomości dostaniemy link do prywatnego forum i zaczynamy od zera :) Ten oczywiście zostanie.
Będzie można zrobić tabelkę na osobnym wątku z „danymi” każdej z nas. Czyli nick, imię, wiek, data z om xzy data z usg. Miałyśmy tak z dziewczynami na lutówkach i się super sprawdziło :)

Serduszko! Mamy to 💕 Maleństwo ma POL CENTYMETRA 💕 i jednak to 6+2 czyli tak jak przypuszczałam, sprzęt przekłamał tydzień temu! 😁
super! Cieszę sie bardzo!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry