reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
25 MINUT??? Ja kurczę 3 doby rodziłam....
tak, to mój 3 poród i każdy był lepszy. Pierwszy to dramat. Ale ostatni to ja rodząc robiłam zakupy potem ogarniałam dom i spacer jeszcze zrobiłam dla pewności. Wyszłam do szpitala o 13:05 dojechaliśmy o 13:30, 5 minut szlismy schodami na porodówkę. W drzwiach odeszły mi wody i wtedy zaczęłam czuć dopiero akcje prawdziwa. 14.07 córka była z nami 🙈

Cześć kochane ❤
Jestem już po wizycie, chyba pierwszej dziś. 😊
Jest maluszek z serduszkiem ❤❤❤ Widziałam jak ❤ biło 🥰😍
Karta ciąży wystawiona, badania wszystkie zlecone 😊 Niestety dziś moja gin pracowała na starszym sprzęcie w innym gabinecie i nie mam żadnej dobrej fotki do wrzucenia 🙄
Najważniejsze, że wszystko idzie w dobrym kierunku 🤗❤ Ciąża z usg pokrywa się z OM, czyli jest 6+2.

Trzymam kciuki dziewczyny za kolejne udane wizyty ✊ Dawajcie znać 😘
cudnie gratuluję 🎊

Ale zazdroszczę tego serduszka już ♥️ super!
A mi coraz bardziej się wydaje, że moja najbliższa wizyta będzie bez USG. Myślicie, że w Luxmedzie robią standardowo przy wizycie? Chcę iść tylko kartę ciąży założyć, bo do mojej dopiero na sierpień termin dostałam, no ale serduszko bardzo bym chciała zobaczyć 😟 Wiecie jak to jest?

tak, to mój 3 poród i każdy był lepszy. Pierwszy to dramat. Ale ostatni to ja rodząc robiłam zakupy potem ogarniałam dom i spacer jeszcze zrobiłam dla pewności. Wyszłam do szpitala o 13:05 dojechaliśmy o 13:30, 5 minut szlismy schodami na porodówkę. W drzwiach odeszły mi wody i wtedy zaczęłam czuć dopiero akcje prawdziwa. 14.07 córka była z nami 🙈
Wow, to mi nadzieję dałaś, bo ja rodziłam tylko raz i nawet nie wyobrażałam sobie, że bęzie aż tak ciężko. Chociaż teraz jak myślę o porodzie, to czuję jedynie ekscytację, więc chyba jestem gotowa na drugi haha

Ale zazdroszczę tego serduszka już ♥️ super!
A mi coraz bardziej się wydaje, że moja najbliższa wizyta będzie bez USG. Myślicie, że w Luxmedzie robią standardowo przy wizycie? Chcę iść tylko kartę ciąży założyć, bo do mojej dopiero na sierpień termin dostałam, no ale serduszko bardzo bym chciała zobaczyć 😟 Wiecie jak to jest?
ja w luxmedzie w Poznaniu mam usg na wizycie od razu ale np moja koleżanka w Łodzi w luxmedzie miała w ciazy tak że jej gin nie robiła usg tylko ktoś inny w innym terminie wgl - głupie to jakieś, nie wiem czemu tak ale ja bym nie chodziła do lekarza który nie robi usg🤔

ja w luxmedzie jak bylam przed ciaza to lekarz wystawial skierowanie na usg i nie mogl zrobic podczas tej samej wizyty
ale teraz jak bylam na wizycie ciazowej w 5t0d to zrobila mi babeczka usg zebym sie nie denerwowala i wystawila tez skierowanie na nastepne usg :)

ja w luxmedzie jak bylam przed ciaza to lekarz wystawial skierowanie na usg i nie mogl zrobic podczas tej samej wizyty
ale teraz jak bylam na wizycie ciazowej w 5t0d to zrobila mi babeczka usg zebym sie nie denerwowala i wystawila tez skierowanie na nastepne usg :)
Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem czy ta moja robi czy nie, bo idę do niej pierwszy raz i raczej ostatni, ale lipa gdyby się okazało, że nie zrobi USG. Już się martwić zaczynam czy nie powinnam gdzieś się umówić na USG. Nie wytrzymam do sierpnia do badań u mojej gin i USG dopiero wtedy, bo to będzie 9+5.

reklama
jak ci nie zrobi to przynajmneij wystawi skierowanie na usg :) a to u mnie mozna z dnia na dzien sie umowic (choc do takich gorszych lekarzy niestety)

Do góry