reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

No właśnie ja mam z tym problem bo nie lubię pić i poprostu o tym zapominam, muszę coś z tym zrobić bo wiem że tak być nie może
Ja np. Ogólnie nie lubię wody, ale wystarczy, że dodam do tego naturalnego soku z malin i mogę pić litrami. Bardzo dobrym sposobem są też herbaty owocowe, które zostawiam do wystygnięcia i piję zimne. Staram się przyjmować te minimum 2 litry dziennie.

reklama
Ja też należe do osób które nie potrzebują wody. To jest duży problem. Jak chce mi się strasznie pić to wygląda to tak, że biorę łyk i już mi wystarcza...apki itp nie pomagają na dłuższą metę...tu trzeba poprostu samemu o tym pamiętać...teraz się mobilizuje i pije, cały czas chodzę z kubkiem, wszędzie...w pracy, w samochodzie bo myślę o dziecku, a nie o sobie. Zmuszam się poprostu. To straszna przypadłość... 🙄 Ale mam tak od dziecka.
Mam dokładnie tak samo...po prostu nie mam potrzeby tyle pić 😂 UPS...nie miałam. Teraz już mam 😄

Dobrze wiedzieć bo ja prawie w ogóle nie pije 😀
Błonnik w jelitach ściąga śluz i jak się mało pije to robi odwrotny efekt od zamierzonego 😁 w ciąży to tak trzeba bez tego pić dużo ale jak w diecie zwiększamy błonnik ( lub go poprostu dodajemy w formie sypkiej do jedzenia) to trzeba jeszcze więcej wody....a co do picia to wiem co przeżywasz. Mam to samo. Mi na cały dzień wystarcza kawa i może pół szklanki wody...a czasem się łapałam na tym, że nawet na samej kawie funkcjonowałam ( która oczywiście nie nawadnia 😂) okropna przypadłość...

Hej wam,
Ja za to uwielbiam wodę. Mogłabym tylko ja pić. Czas i jak ciepło to dodaje kostkę lodu i cytrynę. Ale większość części roku pije taka temperature jak z kranu leci. U nas kranówa to super woda.
Ja mam problem ze wstawaniem. Śpię 8h albo i więcej i wstaje za pozno. Na razie luz, ale od września pierwsza klasa się zacznie u najstarszego syna wiec Trzeb a będzie zdążyć na odpowiednią godzinę na autobus by dojechać do szkoły. Wstałam dziś kilka minut przed 8 🙈 problem jest taki że córka lubi spać w zupełnej ciemności, a że spiny w jednym pokoju to zasłaniam maxymalnie rolety więc rano nawet promień słońca nie wpada do pokoju i ja otwierając oczy ciągle myślę że jest wcześnie 😱
Jak u was że spaniem?

Ja też należe do osób które nie potrzebują wody. To jest duży problem. Jak chce mi się strasznie pić to wygląda to tak, że biorę łyk i już mi wystarcza...apki itp nie pomagają na dłuższą metę...tu trzeba poprostu samemu o tym pamiętać...teraz się mobilizuje i pije, cały czas chodzę z kubkiem, wszędzie...w pracy, w samochodzie bo myślę o dziecku, a nie o sobie. Zmuszam się poprostu. To straszna przypadłość... 🙄 Ale mam tak od dziecka.
Trzeba przyzwyczaić organizm i siebie. Wyrobisz w sobie nawyk😉

Ja np. Ogólnie nie lubię wody, ale wystarczy, że dodam do tego naturalnego soku z malin i mogę pić litrami. Bardzo dobrym sposobem są też herbaty owocowe, które zostawiam do wystygnięcia i piję zimne. Staram się przyjmować te minimum 2 litry dziennie.
Jak ktoś nie lubi wody, to też można dodać cytrynkę, miętę, pomarańcze czy truskawki 😊 Latem polecam jeszcze arbuza, bo dobrze nawadnia😊 Z niego też fajne lemoniady można zrobić, czyli po prostu go zmiksować. Bardzo orzeźwiający i smaczny a to praktycznie sama woda:)

Aa co do 💩 to ja na razie nie mam z tym żadnych kłopotów. Ale wiem ze przyjdą 🤷‍♀️ zawsze mam za niskie żelazo w ciąży. I zawsze muszę brać doustnie Tardyferon. Miałam tak w każdej ciąży. Ja zawsze miałam problemy z anemia od dzieciństwa.

Hej wam,
Ja za to uwielbiam wodę. Mogłabym tylko ja pić. Czas i jak ciepło to dodaje kostkę lodu i cytrynę. Ale większość części roku pije taka temperature jak z kranu leci. U nas kranówa to super woda.
Ja mam problem ze wstawaniem. Śpię 8h albo i więcej i wstaje za pozno. Na razie luz, ale od września pierwsza klasa się zacznie u najstarszego syna wiec Trzeb a będzie zdążyć na odpowiednią godzinę na autobus by dojechać do szkoły. Wstałam dziś kilka minut przed 8 🙈 problem jest taki że córka lubi spać w zupełnej ciemności, a że spiny w jednym pokoju to zasłaniam maxymalnie rolety więc rano nawet promień słońca nie wpada do pokoju i ja otwierając oczy ciągle myślę że jest wcześnie 😱
Jak u was że spaniem?
Ja jestem strasznie śpiąca w ciągu dnia choć dbam o to żeby przesypiac te 8h. W ciągu dnia i tak mam zjazdy energetyczne i oko muszę przymknąć kilka razy, bo nie wyrabiam z tą sennoscia. Spalabym dzień i noc chyba 😅😅🙉 I w ogóle to mam tak samo jak Twoja córka 😆 U mnie też żadne promienie nie mogą się dostać do sypialni 😄

reklama
Do góry